Tiltakozunk az ebadó bevezetése ellen!!!

Quoted post


Vendég

#294

2011-11-17 07:11

Sziasztok!

Én egy várostól félreeső,nyugodt helyen élek már öt éve. Amióta itt lakom számtalan kidobott kutyát fogadtam be,vittem állatorvoshoz,menhelyre. Itt jöttem rá,hogy milyen kegyetlen emberek vannak ebadó nélkül is!! Mi lesz az adó bevezetése után?? Azt merik mondani,hogy ezt az állatok védelmében teszik?? Jó vicc!! Nem hiszem,hogy aki ezt kitalálta látott már mozgó autóból kidobott állatot vagy olyan francia bulldogot akit császármetszés után kettő nappal tettek utcára. Az íróasztal mögül könnyű az "állatokat védeni"!!!!

Válaszok

kateros

#295 Re:ebado eltörlése

2011-11-17 08:10:19

#294: -

igazatok van kérjék el akutyátol. semmit nem tesznek érte.. kell a pénz a sok inyenélönek ahivatalban én biztos nem fogok fizetni


Vendég

#297 Re:

2011-11-17 11:10:09

#294: -

Igen,  ezért is mondom, hogy vaktában törvénykeznek!

A ő (nem)tudásukkal szemben a valóság az, hogy ma még Magyarországon a bajbajutott állatok helyzetének megoldása hivatalosan legnagyobbrészt a sintér(telep)ekre van bízva! Tudni kell, hogy a sintérek fedőneve pl. a gyepmesteri-, ebrendészeti-, állategészségügyi telep, de a leggátlástalanabbak egyenesen "állatmentő"-nek hívják magukat!

(Hogy nagyobb legyen a káosz, van egy-két állatvédő ebrendész és állatmentő is, ők nem keverendőek össze a sintérekkel!)

A sintérek NEM az állatok érdekében dolgoznak, számukra a saját zsebük a legfontosabb! Ebből következően egyre TÖBB lesz a bajbajutott állat! Pl. van olyan is, hogy a sintér vállalkozó - az illetékes önkormányzat kérésére és finanszírozásával - begyűjti valahol a nem kívánatos állatokat, majd valahol máshol egy erdőn, mezőn szélnek ereszti szerencsétleneket (persze miután zsebretette az értük járó fejpénzt)! Ez csak neki jó, az állatok és a kzösség szempontjából semmi nincs megoldva!

Az állatok valódi mentését, sorsuk megnyugtató rendezését a szervezett- és magán állatvédők, állatbarátok végzik, legtöbbször hivatalos támogatás nélkül, sajnos!

Mindenki számára az lenne a legjobb, ha a sintérekre feleslegesen kidobott pénzt inkább az állatvédőknek adnák - ezt kértük, magyaráztuk a minisztériumi tárgyalásokon is - de ehelyett minden kérés, figyelmeztetés ellenére még most is ott tartunk, hogy az állatvédőket nemhogy segítenék, hanem még tragikusabb helyzetbe hozzák az egyre több kidobott állatot generáló esztelen, felelőtlen rendelkezéseikkel + ráadásul még "ebadóval" is büntetik ha magánemberként ment szerencsétlen állatokat!

EZT NEM SZABAD HAGYNUNK, MINDEN ESZKÖZZEL TILTAKOZNUNK KELL!!!!!