Tiltakozunk az ebadó bevezetése ellen!!!


Vendég

/ #297 Re:

2011-11-17 11:10

#294: -

Igen,  ezért is mondom, hogy vaktában törvénykeznek!

A ő (nem)tudásukkal szemben a valóság az, hogy ma még Magyarországon a bajbajutott állatok helyzetének megoldása hivatalosan legnagyobbrészt a sintér(telep)ekre van bízva! Tudni kell, hogy a sintérek fedőneve pl. a gyepmesteri-, ebrendészeti-, állategészségügyi telep, de a leggátlástalanabbak egyenesen "állatmentő"-nek hívják magukat!

(Hogy nagyobb legyen a káosz, van egy-két állatvédő ebrendész és állatmentő is, ők nem keverendőek össze a sintérekkel!)

A sintérek NEM az állatok érdekében dolgoznak, számukra a saját zsebük a legfontosabb! Ebből következően egyre TÖBB lesz a bajbajutott állat! Pl. van olyan is, hogy a sintér vállalkozó - az illetékes önkormányzat kérésére és finanszírozásával - begyűjti valahol a nem kívánatos állatokat, majd valahol máshol egy erdőn, mezőn szélnek ereszti szerencsétleneket (persze miután zsebretette az értük járó fejpénzt)! Ez csak neki jó, az állatok és a kzösség szempontjából semmi nincs megoldva!

Az állatok valódi mentését, sorsuk megnyugtató rendezését a szervezett- és magán állatvédők, állatbarátok végzik, legtöbbször hivatalos támogatás nélkül, sajnos!

Mindenki számára az lenne a legjobb, ha a sintérekre feleslegesen kidobott pénzt inkább az állatvédőknek adnák - ezt kértük, magyaráztuk a minisztériumi tárgyalásokon is - de ehelyett minden kérés, figyelmeztetés ellenére még most is ott tartunk, hogy az állatvédőket nemhogy segítenék, hanem még tragikusabb helyzetbe hozzák az egyre több kidobott állatot generáló esztelen, felelőtlen rendelkezéseikkel + ráadásul még "ebadóval" is büntetik ha magánemberként ment szerencsétlen állatokat!

EZT NEM SZABAD HAGYNUNK, MINDEN ESZKÖZZEL TILTAKOZNUNK KELL!!!!!