Tiltakozunk az ebadó bevezetése ellen!!!

Quoted post

Schlachtovszki Krisztián

#249

2011-11-16 08:57

Miért tiltakoztok ellene? A kutyatartás anyagi felelősséggel is jár! Ha nem képes valaki évente 6000 Ft-ot kifizetni a kutyája miatt, akkor ne tartson;egyébként felvetődik a kérdés, ezek az emberek, akik ezt a csekély mértékű adót nem tudják vállalni, vajon oltatják-e rendszeresen a kutyájukat.
Igen, lehet, hogy több kutya kerül az utcára – az Illatos úton most is naponta tucatszámra altatnak életerős, jobb sorsra érdemes kutyusokat, aki nem az ebadó, hanem a felelőtlenség miatt kerültek ilyen helyzetbe –, de ez csak egy "hullám" lesz, később majd nem vállal kutyát az, aki nem tudja neki a minimumot megadni.
Egyébként pedig az adó alól felmentést kapnak az ivartalanított vagy menhelyről örökbefogadott kutyák.

Válaszok


Vendég

#289 Re:

2011-11-16 22:46:13

#249: Schlachtovszki Krisztián -  

 Kedves Krisztián! Ha tisztában vagy a dolgokkal,akkor gondolom azt is tudod hogy az ebadót sok-sok éve um beépítették a veszettség elleni oltás árába! Kérdem én! Szerinted ez természetes dolog, Hogy a veszettség elleni oltást kifizetem (4 kutyámra) amiben benne van az adó és MÉG fizetek adót?! Képzeld van rá pénzem,de nem fogom kétszer kifizetni ugyanazt! Van állatmentős ismerősöm és ők is teljesen ellene vannak,már készűlnek a rohamra,tudják hogy sok lesz a munkájuk! Elég egyedi gondolkodásod van,persze gondolom szerinted mindenki hülye,csak te vagy normális! Hogy mondhatod azt hogy 'ez csak egy hullám lesz''?! Ja persze csak az isten tudja hány szerencsétlen állatot végeznek ki! Te nem állatbarát vagy! Te egy lény vagy akinek a kutya nem más mint egy eldobható jelentéktelen semmi! Hányingerem van! Gratulálok!