Ne szívd a vagyonőr vérét! Menj el dolgozni!

Quoted post


Vendég

#1255

2016-08-15 11:33

Sziasztok.

 

Én csupán figyelmeztetni szeretnélek titeket. Amennyiben az S-Group Közép-Európai Zrt. által õrzött területre mennétek dolgozni ne tegyétek. (hacsak nem mellékállásként mennétek) Sajnos az õröket olyan "alvállalkozók" foglalkoztatják (vagyis a szerzõdéseken akik szerepelnek) általában nem jelentik be õket. Majd mikor fény derül a turpiszságra, hogy megnyugodjon az õr be be bejelentik, de a járuláékokat nem fizetik. Ezek a cégek pár havonta megszünnek, csõdbe mennek az állítólagos vezetõség lelép. (akik persze nem is léteznek) Vagy kiadják a kilépõ papirokat vagy nem. Amennyiben meg is vannak a papírok, hogy ott dolgozott a delikvens ugye elvileg az évei meg meg vannak, de a nyugállományba vonulás egyre bizonytalanabb (vagyis a járandóság összege, mert ugye ahhoz a járulékok is kellenének:( Az új rendszer szerint azt is hiába tudja bizonyítani az ember, hogy tõle levonták a járulékokat... Nincs nyugd.. Valójában alig van alkalmazott a cégnél aki hivatalosan be van jelentve és fizetik utána a járulékokat. Õrhelyrõl, õrrõl ez nem mondható el. Az egyszerûsített adóbevallásokat 4-5éve nem tudja elkészíteni az adóhatóság, mert nincs a nyilvántartásukban adat. Erre az ember hiába válaszol, hogy de igen én ott dolgozok. Mégse történik semmi. Minden egyes cég megszünése után küldi a területileg illetéskes NAV. a nyilatkozatot, mert adót csaltak. Hiába tölti ki a munkavállaló mindenki leírja feketén fehéren a dolgokat vezetõségi tagokat a saját érdekében, hogy késõbb ne legyen gond. Mégse történik semmi. A vezetõség nem változik, csak az õröket papiron foglalkoztató cégek.

 

Fizetést bár utalással kapjuk, de mégcsak nem is a minket foglalkoztató cég neve van feltüntetve a banknál (mintha nem is tõlük kapnánk) "utaztatják a pénzt"

 

Havonta a bérlapot vagy megkapjuk vagy nem Amikor megkapjuk, csupán a mi adataink különböznek (mindenkitõl ugyanannyit vonnak). Az úgynevezett tb. kiskönyvet se mindegyik "cég" állítja ki.

 

A normális állomány egyre karcsusodik, csupán a rokkantnyugdíjasok, nyugdíjasok maradnak, mert nekik nincs vesztenivalójuk, valamint aki már máshova nem kell vagy ital vagy hozzáállás végett.

 

Órabér elméletileg 400.ft., de gyakorlatilag nem jön ki ennyire. Fizetéskor hiába szólsz, mert "senki nem tehet semmirõl csupán az igazából nem létezõ alvállalkozó :(

 

Még annyi, hogy elég sok helyet megnyernek, mert el tudják végezni a legolcsóbban mivel csupán az õröket fizetik ki, adót nem. A vezetõség habzsol, dõzsöl....

Válaszok


Vendég

#1303 Re:

2018-06-14 06:38:33

#1255: -  

Bocsi...azért vannak...normális alvállalkozók is...