Mentsük meg a természettudományokat a szakgimnáziumokban!

Quoted post

Szilassi Péter

#18

2016-04-23 09:45

Az alábbiakban szigorúan a magánvéleményemet írom le: Nem értem, hogy a a Magyar Természettudományi Társulat, a Magyar Biológiai Társaság, a Magyar Kémikusok Egyesülete, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat stb. hol van ilyenkor? Miért nem szólalnak már meg ez ügyben? Nekik ez nem fontos?

Minden tiszteletem a petíciót kezdeményező tanárnőé, de a fenti szakmai szervezetek elvileg pont azért jöttek létre, hogy a tanár szakos kollégák, és a természettudományos oktatás ügyét képviseljék...Szomorú, hogy eddig nem álltak ki a szakgimnáziumokban tervezett tantervi változások ügyében tudományukért, a tagjaikért, és eddig nem sorakoztak fel a Magyar Földrajzi Társaság mellé! Hiszen (bár tudom,hogy a fenti szervezetek nyilán nem szakszervezetek) de azért itt mégis csak a tagságukat adó biológia-kémia, fizika-kémia, biológia-földrajz stb. szakpárosítással rendelkező kollégáik sorsát, jövőjét drámaian érintő tervezetről van szó!!!!! Vagy a szervezeti tagság csak a tagdíj befizetéséről szól? Ennyit érdemelnek a tagok? ÉBRESZTŐ!

Válaszok


Vendég

#41 Re:

2016-04-23 19:06:29

#18: Szilassi Péter -  

 Megfogalmazta Péter, azt amit én is gondolok. Áprilus 14-én írtam a Magyar Kémiatanárok Egyesületének a levelező listájára. Linkeltem nekik a tervezetet. Egy kolléga reagált, senki más. Döbbenetes!