Mentsük meg a természettudományokat a szakgimnáziumokban!

Quoted post

Kémikus

#14 A kémia helyzete

2016-04-23 09:22

Úgy gondolom, hogy a természettudományok közül a kémia van a legjobban eltemetve: sokkal nagyobb hangsúlyt kéne rá fektetni, hogy megszeressék a diákok ezt a kissé elvont, de hasznos tárgyat! A többi tárggyal szoros összefüggésben van eme tárgy, amely lassan kihaló félben van: a kémiatanárból egyre kevesebb. A többi természettudományi tantárgy is fontos, hiszen lehet, hogy a legtöbb diák egyes tantárgyakat szenvedésnek éli meg, viszont gondoljunk bele: az idősebb korosztály azért megjegyezte a legfontosabb alapvetéseket.

A szakgimnáziumok ilyesfajta módon teljesen bekorlátoznák a gyerekeket az általuk választott szakra: mégis a gyerekek kevesebb, mint fele megy abba a szakirányba, hiszen rájön, hogy más érdekli: egy rossz választás hatására beskatulyázzuk a jövőt? 

Válaszok


Vendég

#20 Re: A kémia helyzete

2016-04-23 10:07:33

#14: Kémikus - A kémia helyzete 

 Nem lehet, hogy a természettudományi tárgyakat tanítók alacsony száma, ami már most katasztrófával fenyeget éppen a kémia terén, arra ösztökéli a kormányt, hogy ha már nem akar a tanárok képzésébe többet fektetni, akkor legalább megszüntesse?