Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!

Quoted post


Vendég

#744

2016-04-14 07:30

Ha a vasárnapi zárva tartás megszavazását követő 1-2 hónapon belül módosították volna a jogszabályt, azt még megértettem volna. De mára - szerintem - már mindenki megszokta, hogy az üzletek vasárnap zárva vannak. A munkáltatók is erre álltak rá, eszerint módosították a munkaszerződéseket. A munkavállalók is megtapasztalták, hogy milyen az, amikor vasárnap együtt ül asztalhoz a család. A vasárnapi zárva tartás nem okozott az üzleteknek bevétel kiesést, viszont most, amíg a vásárlók ismét meg nem szokják, hogy vasárnap is mehetnek vásárolni, a vállalkozásoknak biztosan veszteséges lesz a vasárnapi műszak. Biztos vagyok benne, hogy sok üzlettulajdonos továbbra sem nyitna ki vasárnap, de ha bevásárló központban van az üzlete, akkor sajnos nincs választási lehetőség.

Válaszok

virágáruslány

#757 Re:

2016-04-14 07:49:15

#744: -  

 Szokta a frászt! Azt nem lehet megszokni, hogy szombaton egymás lábán taposnak, csak fél óra keringés legszerencsésebb esetben, hogy találja parkolóhelyet.

Nem csak a plázák léteznek ám!

Minden olyan egységnek be kellett zárni, ami kereskedelmet folytat. Nekem a kertészeti árudámat végleg be kellett zárni miatta. :( Vasárnap is bementünk locsolni, csak éppen el nem adhattunk semmit, a dolgozóknak fizetni kellett, ebben a szakmában meg a bevétel 90 %-a szombat-vasárnap jött be.  Először elküldtünk kettőt, de még mindig nem jött ki a költség, eladtam mindent és kiadtam a helyet, most használtautókat tárolnak a gyönyörű virágaim helyén.

Nekem ez volt az álmom! De vasárnap nem lehet egyedül egy ekkora üzletet kinyitni és közben gondozni a növényeket is. Arra nem volt pénzünk, hogy a páromat is felvegyem és fizessem a járulékokat. 

Nekem egy gyermekkori álom halt meg! Most három műszakban rakom össze a műanyag kütyüket a gyártósoron. Igen-igen, vasár és ünnepnap is, ha éppen úgy jön ki a lépés! A volt alkalmazottaim közül 3 szintén itt dolgozik.

Mi szerettük, amit csináltunk! Most pár napig  egy álmunk! Egy igazi! Mert majd minden éjszaka a virágaimmal álmodok.

Felmodntam volna a bérleti szerződést és pár hónap mulva újra nyitottunk volna. De a bizonytalanságra nem lehet. Mi van, ha pár hónap múlva megint összetöritek az álaminkat és újra be kell zárni.

Ezt sem anyagilag és ami még fontosabb lelkileg sem bírnánk.

Önző dög mind aki aláírja!!!

 

ez most komoly?

#759 Re:

2016-04-14 07:52:39

#744: -  

 a kutya se szokta meg a vasárnapi boltzárat. Hidd el egy óra se kell, hogy ugyanúgy vasárnap vásároljanak. Én pl egy évben 8 hétvégén kívól minden szombaton is dolgozom, 6 napos munkaheteim vannak. Ebbúl legalább a fele 7 napos munkahét.  ha véletlen valami csoda folytán van szabadnapom, akkor az véletlen van, ergo nem tudom kiszámolni milyen napra esik. Fél napjaim vannak szabadok, összevissza. Ha vasárnap van egy félnapom, akkor vasárnap megyek. és igen mivel pl most a héten is tudom, hogy vasárnap délután lesz csak egyben szabadidőm, ha nyitva lesz a bolt, akkor megyek el a következő hétre vásárolni.  lehet utálni. mint a többi vevőt.. csak ne feledjétek kedves utálkozó lusták, belőlünk élnek!! ha utálod a munkád, keress mást!! rengeteg gyárban raktárban, van folyamatos felvétel. egy csomó helyen még a fizetés is jobb. Van munka máshol, lehet menni. nem kell kínlódnod a kereskedelemben a heti 2 szabadnapoddal...