Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!

Quoted post

Laca

#704 Re:

2016-04-14 06:06

#658: cserebogár -  

 Kis bogaram egy reszt eggyet ertek veled en is de azt rosszol tudod hogy az idok kezdete ota van vasarnap nyitva lehet hogy miota az eszedet tudod azt ugy oke de kb 20-25evel ezelott nem volt nyitva VASARNAP semmi ES raadasul SZOMBATON delben vagy dutan 2kor bezart minden es akkor sem halt ki az emberiseg!!!! 

Válaszok

Realista

#708 Re: Re:

2016-04-14 06:19:50

#704: Laca - Re:  

 20-25 éve kezdtek bejönni azok az üzemek, ahol nem volt többé szabad szombat és vasárnap, sőt sokszor ünnepnap sem. A falvakban sok helyen nincs is bolt, ha van is drága. Ezért az emberek a közeli városok bevásárlóközpontjaiba járnak havi 1-2 alkalommal nagybevásárolni. Ehhez idő kell és erre leginkább a vasárnap felel meg. 

Nem is beszélve arról a tényről, hogy az elmúlt egy év bebizonyította, hogy ahhoz, hogy normálisan be lehessen vásárolni szombaton, a bevásárlóközpontok sem fizikailag, sem munkaerő tekintetében nem elegendőek. A parkolók mellett a járdákon, zöldterületen, bicikliúton, stb. is parkoltak, így is folyamatosan keresték a helyet az autósok, az eladótérben az eladóknak sem helyük, sem idejük nem volt az árufeltöltéshez, a pénztárak hiába voltak mind nyitva, nagyon hosszú sorok alakultak ki. 

Felesleges 20-25 éve történt dolgokról beszélgetni, amikor a legkisebb falu boltjában ugyanaz volt a kínálat, mint a nagyvárosokéban és ugyanazon az áron. Azóta nagyot fordult a világ! Mindenki a saját lakhelyén vásárolt, most viszont péntek este, szombaton olyan népvándorlás indul a városok felé, hogy egyes utak teljesen bedugulnak.  Azóta nagyot fordult a világ! Sok kistelepülésen ma már nincs is bolt, vagy ha van, a kínálat szűkös, drága és csak az alapvető élelmiszerekre korlátozódik.

Változott a világ, változtak az igények, amihez alkalmazkodni kell. Senki nincs kényszerítve arra, hogy a kereskedelemben dolgozzon. Nagyon sok más ágazatban is van vasárnapi és ünnapnapi munkavégézés is. Aki oda megy dolgozni, tudja mit vállal. Ez igaz a kereskedelemre is. Ha valaki nem akar vasárnap dolgozni, akkor váltani kell.

 
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook