Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!

Quoted post

Realista

#708 Re: Re:

2016-04-14 06:19

#704: Laca - Re:  

 20-25 éve kezdtek bejönni azok az üzemek, ahol nem volt többé szabad szombat és vasárnap, sőt sokszor ünnepnap sem. A falvakban sok helyen nincs is bolt, ha van is drága. Ezért az emberek a közeli városok bevásárlóközpontjaiba járnak havi 1-2 alkalommal nagybevásárolni. Ehhez idő kell és erre leginkább a vasárnap felel meg. 

Nem is beszélve arról a tényről, hogy az elmúlt egy év bebizonyította, hogy ahhoz, hogy normálisan be lehessen vásárolni szombaton, a bevásárlóközpontok sem fizikailag, sem munkaerő tekintetében nem elegendőek. A parkolók mellett a járdákon, zöldterületen, bicikliúton, stb. is parkoltak, így is folyamatosan keresték a helyet az autósok, az eladótérben az eladóknak sem helyük, sem idejük nem volt az árufeltöltéshez, a pénztárak hiába voltak mind nyitva, nagyon hosszú sorok alakultak ki. 

Felesleges 20-25 éve történt dolgokról beszélgetni, amikor a legkisebb falu boltjában ugyanaz volt a kínálat, mint a nagyvárosokéban és ugyanazon az áron. Azóta nagyot fordult a világ! Mindenki a saját lakhelyén vásárolt, most viszont péntek este, szombaton olyan népvándorlás indul a városok felé, hogy egyes utak teljesen bedugulnak.  Azóta nagyot fordult a világ! Sok kistelepülésen ma már nincs is bolt, vagy ha van, a kínálat szűkös, drága és csak az alapvető élelmiszerekre korlátozódik.

Változott a világ, változtak az igények, amihez alkalmazkodni kell. Senki nincs kényszerítve arra, hogy a kereskedelemben dolgozzon. Nagyon sok más ágazatban is van vasárnapi és ünnapnapi munkavégézés is. Aki oda megy dolgozni, tudja mit vállal. Ez igaz a kereskedelemre is. Ha valaki nem akar vasárnap dolgozni, akkor váltani kell.

 

Válaszok


Vendég

#767 Re: Re: Re:

2016-04-14 08:18:06

#708: Realista - Re: Re:  

 Ha é is eladasban dolgozom es hogyha vasarnap nyitva leszunk, akor én mégis mikor menjek nagybevásárolni ha hétfötol vasárnapig munkaban vagyok? Egy picit eld bele magad a MI(!!!) cipőnkbe, hogy erezd at a mi helyzetunket, hogy ez az egyetlen egy olyan rohadt szabadnap van, amit a családtagjainkkal tolthetunk, es PIHENHETUNK, hogy "újult" erovel indulhassunk neki a hetfonek, hogy fizikailag birja a bevasarlokozpont!!!! Semmi személyeskedés, deneked van családod? Mennyi időt toltesz veluk es mikor? Ja es mennyi szabadidod van amugy??