A Magyar Külügyminisztériumhoz a palesztin államiság kérdésében
Quoted post
Vendég |
#162011-10-18 16:04Köszönöm, hogy kiálltok Izrael mellett. Aki ma Magyarországon kereszténynek tartja magát -mindegy melyik felekezethez tartozóan-, elvileg nem is gondolkodhatna másképp, ha csak egyszer is elolvasta a zsidó-keresztény kinyilatkoztatást képező legalapvetőbb könyvet: a Bibliát. Baráti üdvözlettel: Anikó |
Válaszok
Gergely |
#316 Re:2012-01-19 11:29:12Aki magat keresztenynek tartja, az Jezus tanitasa alapjan az uj es legfobb torvenykent a szeretet parancsat fogadja el, es eppen ezert nem arra kellene oszpontositani, hogy ki birtokoljon egy teruletet tortenelmi vagy vallasi cimen, hanem hogy a nemzetek bekeben eljenek egyutt, egymas mellett. Izraelnek tortenelmi alapon annyi joga van a Szentfoldhoz, mint Magyarorszagnak a trianoni teruletekhez. Igyekezzunk megszerezni, nemzetkozi segitseggel, az elszakitott teruleteket? Tegyunk meg mindent pl. Szlovakia allamisaganak el nem ismereseert? Gondolom, mindenki azonnal nemmel valaszol ... es jol is teszi. Nem igy kell a tortenelmi problemakat megoldani. Ami pedig a vallasi jogalapot illeti... a jeruzsalemi Templomot annak pusztulasa ota soha tobbe nem sikerult felepiteni; nincsenek aldozatok, nincsenek profetak. Nem tunik egyertelmunek, hogy Isten meg mindig a Oszovetseg valasztott nepenek tartja fenn azt a teruletet.... Izrael feladata, eppen a Biblia alapjan (lsd. pl. Izaias), nem az, hogy egy teruletet csak sajat maganak sajatitson ki, es oda bizonyos ertelemben "bezarkozzon", hanem hogy minden neppel es nemzettel megismertesse Isten dicsoseget. Nem hiszem, hogy a legjobb utat valasztottak erre... Sot, mintha Izrael allam (nem ez egyes zsidokrol beszelek!) reges regen elfeledte volna ezt az isteni parancsot. (Kerem, senki ne olvasson ki palesztin-baratsagot vagy Izrael-ellenesseget a soraimbol. Szerintem a dolgok nem fekete-feherek. Tudom, csak Izrael "hibait" soroltam eddig, de csak azert, mert a peticiot elfogultnak tartom az o javukra. Izrael nem jobb es nem rosszabb Palesztinanal. Es Palesztina nem jobb es nem rosszabb Izraelnel. Egyik sem erti, hogy igy csak kipusztitjak sajat magukat.) Nem akartam, nem akarok beleszolni, ki milyen peticiot ir ala. Csak azert valaszoltam, mert keresztenykent megszolitva ereztem magam ("nem gondolkodhatna maskepp" - irta a hozzaszolo). Kereszteny, gyakorlo katolikus vagyok - megis, ahogy le is irtam, maskeppen gondolom el a megoldast. Es ha ma mar a keresztenyek nem is merik kimondani, hogy az egyetlen megoldas (nyilvan szerintunk - de hat az ember legyen kovetkezetes, es vallalja fel azt, amiben hisz), ha minden nemzet elfogadja Krisztus Kiralyt, es bekeben egyutt el (tudom, meg azok sem teszik, akik latszolag elfogadjak ot). Utopia? Kerjuk a Mindenhatot, az Idok Urat, hogy ne legyen az. A hozzaszolasokban sokat emlegetett "shalom" Izraelben/Izraelnek is csak akkor lesz valosag, ha o maga is azon munkalkodik, hogy valosagga valjon masoknak is. Mindenkinek. |
Burda1 |
#319 Re:2012-01-23 17:55:26Bocs, de most már hozzá kell szólnom. Biztosan olvastad a Bibliát, ha ilyen bátran kinyilatkoztatod a véleményed. Szerintem ne keverjük bele ebbe az egész ügybe a Bibliát, mert amiről itt szó van az politika. Egy kicsit óvatosabban kezeld ezt a kérdést. Ez itt nem hitbeli kérdés. A Biblia ebben a kérdésben, csupán történelmi tanúság, illetve forrás lehet (a maga forráskritikájával), sok más forrás mellett. |
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Petíció a Magyarkanizsa község és Szabadka közötti buszközlekedésért
854 Létrehozva: 2025-04-25
Töröljék el a kötelező MESZK tagságot
5683 Létrehozva: 2024-03-03
Állítsák le az RSzKF és egyéb "kétes diagnósztikai hibák" ürügyén az állatok válógatás nélküli legyilkolását, követeljük az életpárti és állatgyógyászati alternatívák bevezetését!
3710 Létrehozva: 2025-04-02
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
404 Létrehozva: 2025-04-18
Petíció az Isaszeg és Dány közötti 3102-es út felújításáért!
393 Létrehozva: 2025-04-17
Kiállok a Veres1 Színház mellett!!!
379 Létrehozva: 2025-04-13
Húsvéti Nyilatkozat és baráti levél polgártársainkhoz - amicus curiae
318 Létrehozva: 2025-04-23
KÖVETELJÜK a jogi, etikai és tudományos alapok felelösségteljes érvényesülését minden oltás tekintetében!
217 Létrehozva: 2025-04-30
Az állatok, a gazdák és a magyar vállalkozások védelmében – emberséges, etikus és független járványkezelést!
1276 Létrehozva: 2025-03-30
Ne zárják be a jászberényi Fürkész Óvodát!
173 Létrehozva: 2025-04-21
Helyi védelmet a Monor környékén élő védett és fokozottan védett növény- és állatfajok számára!
168 Létrehozva: 2025-04-28
Maxim Imola úszásoktatásának engedélyezésére való kérelem
92 Létrehozva: 2025-04-15
Irodalomtörténészek állásfoglalása Takaró Mihály Széchenyi-díjjal történt kitüntetéséről
84 Létrehozva: 2025-05-02
Egy gyermekes családok SZJA mentessége/Támogasson minket
2313 Létrehozva: 2025-03-04
Biotermékeket a közétkeztetésbe!
75 Létrehozva: 2025-04-14
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6958 Létrehozva: 2023-07-26
Ne oltsák be a gyerekeket a szülő beleegyezése nélkül!
62 Létrehozva: 2025-04-15
NEM AKAROK SPORTLÉTESÍTMENYT , SEM BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOT A TERMÉSZET HELYETT!!!!!
800 Létrehozva: 2025-01-19
🚶♀️🚴♂️ Biztonságosabb Kéktó sétányt Délegyházán! 🧒🐶
57 Létrehozva: 2025-04-30
Petíció a Magyarkanizsa község és Szabadka közötti buszközlekedésért
56 Létrehozva: 2025-04-25