A Magyar Külügyminisztériumhoz a palesztin államiság kérdésében


Vendég

#301

2011-11-18 22:31

A zsidók Isten választott népe.Meg van írva:"Aki téged áld,áldott lészen,és aki átkoz téged,átkozott lészen."4Móz.24/9második mondata.

Vendég

#302

2011-11-18 22:54

Aláírásommal támogatom a petíciót.

Vendég

#303

2011-11-19 14:11

idézet az origo 2011 XI 19. cikkéből:

"Provokálni akarják a támadást

Az Irán elleni szabotázsakciók célja az lehet, hogy provokálják az iráni vezetést, és elérjék, hogy megalapozatlan válaszcsapással ők indítsák el a háborút. A Hárec című izraeli lap már két éve arról írt, hogy ha Izrael csapást akar mérni Iránra, akkor előbb valamilyen provokációval, Irán számára tűrhetetlen lépéssel kell indítania. Ha ugyanis Irán támad először, akkor az iráni atomlétesítmények elleni támadást is önvédelemnek lehetne nevezni."

Ez az igazi Izrael..

Vendég

#304 Re: Provokálni akarják a támadást

2011-11-20 22:40

#303: -

A hivatkozott Haarec cikk egy újságíró elemzése, melyben scenario-kat vázolt fel egy esetleges Irán elleni háborúra. De először is nem említi, hogy Izrael fog provokálni, hanem azt írja, hogy azt az eshetőséget is figyelembe kell venni, hogy  vagy háború robban ki északon, vagy Irán ellen valami támadás történik, ami miatt Irán a "cionista" rezsimet fogja megtámadni. Ekkor Izrael elveszíti a meglepetés erejét...

Másodszor, nyilvánvalóan a stratégáknak minden eshetőséget figyelembe kell venniük, ha meg akarják védeni az országukat egy olyan valakitől, aki nyiltan az elpusztításukra tör. Ezt fogalmazta meg Hitler is több évvel a háború elindítása előtt. Nem Izrael fenyegette meg Iránt az elpusztításával, hanem Irán Izraelt. Ha Magyarországot egy szomszédos ország támadással fenyegetné, vszleg a magyar hadsereg vezetői is elkezdenének kalkulálni és minden eshetőséget figyelembe venni, sőt még a pszichológiai "kardcsörtető" média-háborút is. Mindkét oldal blöfföket lövöget a köztudatba, közben pedig valószínűleg teljesen mást csinál, az igazi tervek ismeretlenek maradnak. És ez így van rendjén.

 


Vendég

#305

2011-11-26 11:08

shalom jeruszálem

Vendég

#306

2011-11-26 11:10

éljen izrael!és izrael nem a pelesztínoké. Az Úr megvedi az ő kiválasztott népét!!!!!!!!!!!!!

Vendég

#307 Re:

2011-11-26 17:38

#1: -

A jó édes anyádat! Ti csak betolakodók vagytok. Pióca vérszívók. Isten kiválasztott népe? Nevetséges. Palesztína az Palesztína. És ne vedd a szádra a Magyar Himnuszt ha lehet.


Vendég

#308

2011-12-02 00:21

Jó lenne, ha ez a petíció nem csak a magyar Külügyminisztériumhoz, hanem a magyar néphez is szólna...

Vendég

#309 Re: Re:

2011-12-17 14:40

#307: - Re:  

 Szégyelld magad!


Vendég

#310

2011-12-26 10:43

Ne szerencsétlenkedjük mindig. Álljunk végre a jó oldalra!

Vendég

#311

2011-12-30 09:28

Shalom Jerusalem Izrael egy és oszthatatlan fövárosa
névtelen név

#312 Nem teljesen értek egyet

2012-01-17 18:54

Bár a palesztin külpolitika erően megkérdőjelezhető, azért az izraeli is helyenként necces. Továbbá Palesztina arab többségű, azaz szerintem a kiválási szándéka jogos. Alá nem írom, az említett okok miatt, de nem is ellenzem, mert vannak jogos pontjai. Véleményem szerint a függetlenedésben Plaesztina támogatandó, ám csak ebben és semmilyen más módon nem.

névtelen név

#313 Re:

2012-01-17 18:56

#301: -

A vallásra hivatkozni, ami nem bizonyított, határozottan elítélendő. Ez nem ér, ha komolyan gondolja, akkor - és most őszinte leszek - maga a vallásos propaganda egyik súlyos áldozata.

névtelen név

#314 Re: Re:

2012-01-17 19:00

#307: - Re:

A pióca vérszívókat elmagyarázná kérem?

Amennyiben a zsidók gazdagsága a problémája, elárulom önnek, hogy a kül. törvények megakadályozták a zsidóknak a többi "normális" munka végzését.

 

Emellett  a zsidóság saját magának valóban az isten kiválaszott népe, hiszen a vallásukban így van, mindazonáltal isten létének megkérdőjelezhetősége miatt ez valóban érvénytelen.

 

A hangnemet pedig elfogadhatatlannak tartom. Jómagam is inkább ellenkezem a petícióval, minstsem támogatom, de attól még meg kéne próbálni a "másik" oldal szempontjait is megérteni.

 

névtelen név


Vendég

#315

2012-01-18 02:32

"Élni és élni hagyni" - idézet a Tórából (vagy nem ott volt?)
Gergely

#316 Re:

2012-01-19 11:29

#16: -

Aki magat keresztenynek tartja, az Jezus tanitasa alapjan az uj es legfobb torvenykent a szeretet parancsat fogadja el, es eppen ezert nem arra kellene oszpontositani, hogy ki birtokoljon egy teruletet tortenelmi vagy vallasi cimen, hanem hogy a nemzetek bekeben eljenek egyutt, egymas mellett.

Izraelnek tortenelmi alapon annyi joga van a Szentfoldhoz, mint Magyarorszagnak a trianoni teruletekhez. Igyekezzunk megszerezni, nemzetkozi segitseggel, az elszakitott teruleteket? Tegyunk meg mindent pl. Szlovakia allamisaganak el nem ismereseert? Gondolom, mindenki azonnal nemmel valaszol ... es jol is teszi. Nem igy kell a tortenelmi problemakat megoldani.

Ami pedig a vallasi jogalapot illeti... a jeruzsalemi Templomot annak pusztulasa ota soha tobbe nem sikerult felepiteni; nincsenek aldozatok, nincsenek profetak. Nem tunik egyertelmunek, hogy Isten meg mindig a Oszovetseg valasztott nepenek tartja fenn azt a teruletet.... Izrael feladata, eppen a Biblia alapjan (lsd. pl. Izaias), nem az, hogy egy teruletet csak sajat maganak sajatitson ki, es oda bizonyos ertelemben "bezarkozzon", hanem hogy minden neppel es nemzettel megismertesse Isten dicsoseget. Nem hiszem, hogy a legjobb utat valasztottak erre... Sot, mintha Izrael allam (nem ez egyes zsidokrol beszelek!) reges regen elfeledte volna ezt az isteni parancsot.

(Kerem, senki ne olvasson ki palesztin-baratsagot vagy Izrael-ellenesseget a soraimbol. Szerintem a dolgok nem fekete-feherek. Tudom, csak Izrael "hibait" soroltam eddig, de csak azert, mert a peticiot elfogultnak tartom az o javukra. Izrael nem jobb es nem rosszabb Palesztinanal. Es Palesztina nem jobb es nem rosszabb Izraelnel. Egyik sem erti, hogy igy csak kipusztitjak sajat magukat.)

Nem akartam, nem akarok beleszolni, ki milyen peticiot ir ala. Csak azert valaszoltam, mert keresztenykent megszolitva ereztem magam ("nem gondolkodhatna maskepp" - irta a hozzaszolo). Kereszteny, gyakorlo katolikus vagyok - megis, ahogy le is irtam, maskeppen gondolom el a megoldast. Es ha ma mar a keresztenyek nem is merik kimondani, hogy az egyetlen megoldas (nyilvan szerintunk - de hat az ember legyen kovetkezetes, es vallalja fel azt, amiben hisz), ha minden nemzet elfogadja Krisztus Kiralyt, es bekeben egyutt el (tudom, meg azok sem teszik, akik latszolag elfogadjak ot). Utopia? Kerjuk a Mindenhatot, az Idok Urat, hogy ne legyen az. A hozzaszolasokban sokat emlegetett "shalom" Izraelben/Izraelnek is csak akkor lesz valosag, ha o maga is azon munkalkodik, hogy valosagga valjon masoknak is. Mindenkinek.

Palestina

#317

2012-01-20 23:59

Ez a petíció "kiáll a Közel-Keleten egyedüliként működő, másokat (arabokat is) tisztelő demokrácia, Izrael mellett..." No most vagy a demokrácia, vagy Izrael mellett áll ki. Mert az utóbbi nem büszkélkedhet az előbbivel. Ezt az aláírásgyűjtők is tudják. Hülyének nézik már megint az embert.

Nem támogatom.

Igen is joga van a palesztinoknak államot alakítani. És ott, ahonnan elűzték és ma is űzik őket.

Palestina - Yes
JerUSAlem - No


Vendég

#318 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-01-22 12:50

#253: Efraim Fischer - Re: Re: Re: Re: Re:

Kedves Fhiser ezt Simon Perez kijelentése volt aki magyaroszág felvásároljuk EZT Ő MONDTA

Burda1

#319 Re:

2012-01-23 17:55

#16: -

Bocs, de  most már hozzá kell szólnom. Biztosan olvastad a Bibliát, ha ilyen bátran kinyilatkoztatod a véleményed. Szerintem ne keverjük bele ebbe az egész ügybe a Bibliát, mert amiről itt szó van az politika. Egy kicsit óvatosabban kezeld ezt a kérdést. Ez itt nem hitbeli kérdés. A Biblia ebben a kérdésben, csupán történelmi tanúság, illetve forrás lehet (a maga forráskritikájával), sok más forrás mellett.


Vendég

#320

2012-02-15 23:05

Európában és a világban a zsidó-keresztény gyökerek miatt is és minden egyéb szempontból is, és nem utolsó sorban ,mint hívő keresztény ember nem akarom,nem szabad erősíteni a terrorizmust támogató népeket.

Vendég

#321 Re: Izrael védelme az egyoldalú Palesztin Állam kikiálltásával szemben

2012-02-18 00:49

#1: - kedves vandég Magyar, Ez a patició az egy szégyentelen kezdeményezés. Nem baj most legalább megtudjuk hányan vendégeskedtek nálunk és éltek vissza a türelmünkkel.


Vendég

#322 Re:

2012-02-18 01:03

#320: - Kedves eltájolódott, Olyan hogy zsidó-keresztény nem létezik. Vagy egyikk vagy másik. Akettõt összetenni nem lehet. Poláris ellentétben vannak egymással. Jézus nem volt zsidó és nincsenek a keresztény vallásnak zsidó gyökerei, legfeljebb elferdítésekrõl lehet szó. az ótestamentumot csak késõbb csatolták a keresztény hithez, a második "zsinaton" (milyen érdekes is az a szó) a zsidók befolyására, 450-ben Krisztus után.

 


Vendég

#323 Re: Re:

2012-02-18 02:14

#316: Gergely - Re:

Na Gergely egy nagyon szép Magyar nevet választottál magadnak,  de úgy írsz mint egy kriptó zsidó. nem akarlak megsérteni vagy megkérdõjelezni öszinteségedet, de a sok zagyvaságról itélve, és a semmitmondás alapján csak is azzt tudom következtetni. Palesztína sose volt az övék, legfeljebb Judea, de arra nem tartottak igényt amikor az ENSZ partition történt, felajánlották nekik de vissza utasitották. Nekik inkább Galilee kellett. Galilee Héberül a goyok földjét jelent, onnan jött Jézus is. Pontosan ezert nem fogadták mint a Messiás, mert a rabbik azt mondták hogy onnan nem jöhet a zsidók megváltója. A Szamaritánusok is ott laktak de õk se voltak zsidók nem héberül beszéltek hanem az arameik nyelvet használták mint Jézus is. Egy idõben Israelnek is  nevezték ezt a helyet, de Syria és Assyria és a Pártus birodalom tartománya is voltak. Egy idõben "Israel" közepén volt egy Scythoplis nevezetü város is amikor a Scythian=Szkita birodalomhoz tartozhatott. Szóval közel sem egyértelmü hogy a zsidóké volt valaha is egész Palesztína.

Szóval visszautasitották Judeát mert tudták hogy késõbb a goyok földjére nem tarthatnak igényt, de viszont Judeára igen. Így jutottunk oda ahol most vagyunk, és a Palesztínok még ebbe is beleeggyeznének hogy már több mint 3/4 et bekebeleztek, viszont nem hajladóaak egy zsidó állam kikiálltását elismerni, csak mint Izraelt, nem mint egy zsidó államot.

Az a kegyetlen népírtás és kitaszitás ami a Palesztinok ellen folyik az egy lassú ütemben lefolyó Genocide. Nem szabd a világnak tovább türni. Szégyen az ilyen patició kezdeményezése ami csak további népírtáshoz vezet. Az embertelen körülmények között élõ Palesztínok terrorista megbélyegzése a hipokrácia tetõcsúcsa. Kik is itt az igazi TERRORISTÁK?

Nem azok akik tankokkal rombolnak és gyerekekre vadásznak mint egerekre? és miért minden gyerek és felnõtt is fejlövésbe pusztul el amikor azt állítják hogy csak a levegõbe lõttek intelembõl. Most ez aszt jelenti hogy a Palesztínok mint angyalok lebegnek a levegõbe, és "véletleül" kapnak agylövést, vagy inkább mondjuk azt hogy precíz szniper fire paracsra kiadva.

 

Minden jóérzésü emberséges ember kötelessége hogy a Palesztínokat felkarolya és szívén vislje a sorsukat, de fõleg nekünk mert édes testvéreink a szó szoros értelmében.

 


Vendég

#324

2012-02-19 16:33

#301: -Az ó testamentum  a zsidókra és jehova tanuira vonatkozik Legfeljebb

A Magyarok Istenének semmi köze se Mozeshez se a Jehovához!

Elohim nevében!


Vendég

#325 Re:

2012-02-19 16:35

#311: - Elohim is wathing you!