Elegünk van Parászkából!

Quoted post


Vendég

#525 Re: Re: Re:

2016-02-14 17:19

#505: - Re: Re:  

 Szerintem ez nem az RMDSZ-ről szól. Amúgy is, az egypártrendszer hülyeség, az erdélyi magyarok három magyar párt (RMDSZ, MPP, EMNP) és még egy tucat román, német, török, tatár párt és szövetség közülválaszthatnak, ha akarnak. A választáson, az urnák előtt mindenki egyedül van, ott senki nem látja, kire szavazol. Az erdélyi szavazók több mint 80%-a az RMDSZ-re szavaz, a két másik magyar párt és a román pártok együtt sem viszik el a szavazatok 20%-át. Ha ők nem tudják megszólítani az erdélyi magyarokat, az nem az RMDSZ hibája (van annak sok más hibája, de nem ez). Szóval hagyjuk a zsebrevágást meg a fogvatartást, mert az urnák előtt mindenki szabad, oda pecsétel, ahova a lelkiismerete diktálja.

Válaszok

Zsolt

#547 Re: Re: Re: Re:

2016-02-14 19:44:22

#525: - Re: Re: Re:  

 Ez is egy lejárt balliberális lemez. A rendszerváltó fordulatot kivéve, Magyarországon is, az MSZP-re szavazott az ország népének nagy többsége, amíg az egész országban a baloldal kezében volt az MszMP-től egy az egyben átöröklött megyei és városi pártsajtó és az audióvizuális média. Az hogy hirtelen bevágott a választási elszámítás és lehetett első Orbán-kormány, a Bokros csomagnak volt köszönhető és a Horn-kormány egyéb gazságainak. De mivel Orbánék elhitték magukat - Bíztak abban, hogy a csekély négy év alatt is kiszedték az országot a gazdasági csődből, és el indították a jólét irányába, és azt a nép honorálni fogja - ahelyett, hogy igyekeztek volna maguknak média-hatalomra is szert tenni, elbuktak. Aztán jött Gyurcsány és az Mszp sajtóereje miatt, igen komoly akna munkát kellett befektetnie abba, hogy tönkre tegye az MSZP-imédzsével együtt az országot. Bajnai "átmenetekor" már média szempontjából is viláhgosabb lett a helyzet. A Fidesz megvett, illetve a támogatóival megvetettett néhány erős központi lapot, és a Hír tévé is, akkor erősen mellé állt.

Nos, ez fog t9rténni majd itt is. Azzal a különbséggel, hogy az erdélyi jobb oldali értelmiségiek és pártosodó fiatalok nem képesek megvásárolni a megyei lapokat, amelyek, ha jól tudom - A jó darabig Farkas Árpád által főszekeszett Tökör utódja kivételével -  ha nem is mind az RMDSZ kezébe, de úgy is az ő hatása alá kerültek. Tehát ezen a szinten még nem várhatunk a Mo-ihoz hasonló, átütő siekereket. De az, hogy Parászka és az őt futtató, most meg védelmező politikus baráti köre, majdnem annyira lejáratta az RMDSZ-t, mint Gyucsány, az MSZP-t, az nagyon valószínű. Emélekezzünk csak:

más a nagy probléma

#515

2016-02-14 16:38

Nem az a fő probléma, hogy miket gondol és ír. Belefér ő is az erdélyi magyarságba. Feltűnési viszketegségben szenved, hogy állandóan ő legyen a téma. Az a legnagyobb probléma, hogy minedübe az RMDSz kegyeltjeként került. Az RMDSz bértollnoka a párt szócsőveinél: manna, erdélytv, vásárhelyirádió, erdélyiriport. A pártnak elkötelezett értelmiségieket futtatja, ezek véleményét ismerteti, körbenyalja, behízeleg. Cserébe protekciót élvez, kiváltságokat kap, rém rossz és idegesítő hangjával fölveszik a rádióhoz, majd versenyvizsga nélkül alkalmazzák. (Kérdezze meg a rádiósokat, akik besúgónak nevezik). Benyalja magát minden hatalmi körbe. Egy öncélú karrierista, egy médiaprostituált, aki azonban az ideológia leple alatt csak a hatalomnak fekszik le. De annak állandóan.