Elegünk van Parászkából!

Quoted post


Vendég

#522 Re:

2016-02-14 17:08

#501: Kozma Szilárd -  

 Kedves Szilárdka, KAF tudtommal apai ágon székely, marossárpataki származású, anyai ágon kolozsvári, de szintén székely származású. De azért írkálj csak nyugodtan butaságokat, mibe van az neked? Hogy kapásból letegezed, becézgeted, az már téged minősít, Szilikém... 

Válaszok

Kozma Szilárd

#545 Re: Re:

2016-02-14 19:17:59

#522: - Re:  

 KAF-kát, vagyis Kovács András Ferencet, akinek az én forráskötetem után, minimális időre (talán két, vagy három év?) jelent meg a forrás-kötete, azért és attól tegezem meg attól kezve (1983 - 84?, vagy 85?)  tegezem, hogy beléptem az egyetemi előadóterembe amelyben mutatták, hogy megtalálom, és hozzá lépve azt kérdeztem, hogy te vagy KovácsAndrás Ferenc? Igen, mondta ő, én meg oda nyújtottam a kezem és azt mondtam, hogy Szervusz, én vagyok Kozma Szilárd. Erre ő megölelt...

- Kérdezd meg tőle és majd azután méltatlankodj. Egyébként azért kerestem, mert meghívtam, hogy jöjjön el Csíkszeredába, mutassuk be a kötetét, az akkor általam vezetett Tamási Áron írodalmi körben. És képzeld, a tegeződés folytatodott... :) (Satisfacut-ai?) És ha nem lennél szellemileg lusta utána nézhetnél, hogy a Fagyönyg c. Romániai magyar versantológiákban, mindig egy oldalon szerepel a fényképünk.


Arról viszont soha nem értesített kaf-ka (Nem becéztem így el...), hogy amiért a kilencvenes években én kiléptem az irodalmi életből, mert Hamvas Béla hatására (Na kicsoda is?) ezt akkor így találtam helyesnek, szóval, arról nem volt szó Kafka és közöttem, hogy emiatt és attól ketve nem tegezhetem.

 

Kozma Szilárd

#546 Re: Re:

2016-02-14 19:21:08

#522: - Re:  

 Apropó, "Szilárdka"..., ha majd elém állsz személysen, és a szemem közé nézel, majd akkor is merj csak bátran Szilárdkázni, jó?