Elegünk van Parászkából!

Quoted post


Vendég

#506

2016-02-14 13:35

Nekem a székelyek ne jöjjenek azzal, hogy kisebbségben élnek... Tessék újra hont foglalni, kirajzani a kényelmes kis-Magyarországról, elfoglalni a szórványt, tapasztalni, milyen az, amikor valaki 10-15%-os kisebbséget képez, ahol nem opció, hogy nem tanulok meg románul, meg ahol csak akkor járhat magyar iskolába a gyerekem, ha szerencsém van. A székely autonómia szép gondolat, de mi lesz velünk, a szórványban élőkkel? 

Válaszok

Kozma Szilárd

#507 Re:

2016-02-14 14:01:31

#506: -  

 Ez megint egy olyan rafinált

(De nem liberális, mert a nemzetiségi szabadságjogok kivivsa érdekében folytatott küzdelmek ellehetetlenítése, az attól való eltántorítási kísérlet, semmiképpen nem, soha nem volt sajátja a liberalizmusnak! Ezt a Budapesti SZDSZ-es klubokban esezlték ki az olyanok számára mint Parászka.Tehát egészen más terminust kell rá találni. Ajánlom pl. a girondista ügynökséget. Tehát: )

girondista ügynökségi manipulációs kísérlet, mint amit a Vendég fedőnév alatt itt ügykodő Borókák  kétszer is eljátszottak már a napokban. Ez is egy régi műsorszáma tehát a magát balliberálisnak hazudó girondista :) ügynökségnek: A szoványba került magyarok helzetét kijátszani a székelyföldi autonómia-törekvésekkel és politikai harccal szemben. Minthogyha valamitől is jobb lenne a szorványban élő magyaroknak az, hogy ha mi lemondunk a jogos autonómiánkról! Mintha jobb lenne nekik az, hogy ha mi is szorvánnyá lesznk!

 

Persze, ez csak aljas demagógia megint, ami Borikáég rengeteg alkalommal el kántáltalka az Edélyi Tv politikai vita-műsorában. Azonban és ugyanakkor, ezt egyáltalán nem így gondolják maguk a szorványba kerlt testvéreink, mert rengetegen érkeztek a szórványból évekkel korábban, a marosvásárhelyi Székely Martírók Emlékművénél megtartott márciűsi autonómia-tüntetésekre.   

Ez a csel sem fog működni tehát, kedves nemtelen és személytelen jajde okos(!) tegnapi Vendégem...  


Vendég

#527 Re:

2016-02-14 17:30:54

#506: -  

 Sajnos semmi. Tartjátok magatokat, amíg bírjátok, aztán eltűntök... És hidd el, ezt nagyon szomorúan írom, mert nekem is élnek rokonaim a szórványban, csak ők tudják, mit jelent évente sírni a polgármesternek, könyörögni, hogy ne szűnjön meg a magyar osztály, hogy legyen, ahol a gyerek magyar szót tanuljon. De erről te hiába győzködöd pont Kozma Szilárdot, aki oldalakon át büszkélkedett itt azzal, hogy székelyként románul tanult... 

Egyedül vagytok, mert a székely csak önmagával szolidáris, a pariumi meg csak önmagával és a székellyel. A magyarországi meg csak a székellyel, esetleg, mikor épp úgy fordul a divat, a csángóval... Sajnos olyan divat még nem volt, s nem is lesz, hogy a szórványban küzdőkkel szolidarizáljon valaki, értük meneteljenek, értük gyűjtsenek, értük írjanak petíciót. Ez van.

Szász Jenő is megmondta, át kell települni. A szórványmagyarok szülőföldön való megmaradásáért, magyar jövőjéért senki nem tesz keresztbe egy gyufaszálat sem, törődjünk bele. :-(