Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!

Quoted post

Éva

#4 Re:

2016-01-14 05:25

#3: -  

 Azért az a kategória Bagdy Emőkére, hogy "kiemelkedően normàlis", megmosolyogtatott... Ha Szilàrd gyakrabban hasznàlna pontot és nem nyolc jelzővel làtna el minden főnevet... talàn olvasmànyosabb lenne. Így kifejezetten idegesítő. Alapvetően ugyanakkor egyetértek.

Válaszok

Szilárd
Vendég

#41 Re: Re:

2016-01-14 14:31:13

#4: Éva - Re:  

 Kedves Éva!   

1. Megelégszem azzal, hogy a verseim és a regénnyeim olvasmányosak. - Az olvasóim szerint legalább is azok. A tanulmányaimnak meg nem az a célja, hogy esztétikai élvezuetben részesítsem a témában érdekelteket, hanem, hogy amit feltárok, az megfeleljen az anyagi - tárgyi valóságnak. Tanácsom tehát, hogy próbálkozzon az utóbbival, hátha még hasznára is válna, mind oly sokaknak. 

2. Ami a közéleti területre szánt szövegeimben található jelző-halmozási kényszert és az ön által kiemelt példát illeti, igérem máskor jobbanfigyelek, de szomorúan kell megjegyeznem, hogy még abban a nagyszerű. kiválós - művészi - szellemiségű iskolában is, ahol a gyernmekeink tanulnak, azt kell tapasztalnom, hogy a tanárok - tanítók többsége szerin a gyernekek agyába töltött információ mennyisége és prganmatikus haszna a fontosabb, mind az erkölcsi minősége. Úgy vélem tehát, hogy nem az én vétkem és szégyenem, hanem a profit-őrület (Magyarul: kapzsiság) szerint vezérelt közéleti szellemiségé az a nyomorúság, amelyben már a normalitást is, pozitív jelzőként kell használni.