Albérlők ide! Olcsóbb lakhatást! Élhetőbb árú lakáspiacot!

Quoted post


Vendég

#13

2016-01-09 17:47

"
+1
Budapesten korábbi híradások szerint több tízezer üresen álló önkormányzati ingatlan van. "

 

"
A Város Mindenkié csoport 2014-es közérdekű adatigénylése alapján összesen minimum 32 296 önkormányzati bérlakás van a fővárosban, melyek többsége komfortos vagy összkomfortos lakás. Ezek közül legalább 3715 lakás áll üresen, kihasználatlanul. "

 

Legalább ne a saját forrásotokat próbáljátok meg meghazudtolni.

Az üres önkormányzati lakások többsége lakhatatlan, amelyek lakhatóak, azt folyamatosan pályáztatják.

Ha nem tetszenek a magas bérleti díjak, akkor vegyetek lakásokat, és adjátok olcsóbban bérbe. A piacszabályozással annyit tudtok elérni, hogy a kínálat lecsökken.

Válaszok

K

#15 Re:

2016-01-09 18:14:02

#13: -  

Egymásnak ellentmondó sajtóhíreket lehet olvasni, pontosan senki nem tudja, hogy különböző intézmények kezelésében hány állami/önkormányzati lakás áll üresen és kihasználatlanul Budapesten. Az biztos, hogy feltehetően több tízezer lakás üres, a Város Mindenkié 2014-es közérdekű adatigénylésének eredménye 3715 üres önkormányzati ingatlant mutatott, ez nem valószínű, hogy a teljes szám.

A lakáspiacról: a petíció pontosan bemutatja, hogy más fejlett országokban milyen saját állampolgáraikat védő intézkedéseket hoztak eddig a bérleti piacaik védelme érdekében. Ha a téma jobban érdekel, kérlek tanulmányozd a vonatkozó nemzetközi szakirodalmat.