Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#3744 Re: Re: Re: Re: OTP HBPERP deviza kötvény

2015-09-02 17:06

#3741: - Re: Re: Re: OTP HBPERP deviza kötvény 

 Elvileg ki kellene adni, mint ahogy kiadja mindenki másnak a kötvényét, részvényét, stb..

 

Fiktív kötvény, ilyen kategória nincs. Azért sincs a törvényben, ez csak úgy elterjedt a szóhasználatban.

 

Bementünk a Q brókerhez, aki a pénzünkért cserébe adott Questor kötvényt, a másik részéért nem adott semmit (erre terjedt el a fiktív kifejezés, nincs jelentősége hogyan hívjuk).

A pénzünk azon részéért, amiért nem kaptunk semmit, a bróker átvert minket. Az hagyján, hogy nem lett értékpapír, a pénz sincs meg a brókernél. A BEVA a bróker visszaélések ellen biztosít, ezért a bróker csalásáéért ~6millió - 10%-ig helytáll. Ezek a kifizetések történnek most. Ez pont olyan helytállás, amit mások is kaptak korábban, meg amit kapnak a buda cash-nél is, illetve a questornál is, ha nem tudja kiadni az értékpapírokat vagy az ügyfélszámlán lévő pénz. Rengeteg ilyen ügyfél van szerintem, de még nincs hivatalos állás.

A pénzünk másik részéért megkaptuk azt a quaestor vállalati kötvényt, amit szerettünk volna. Itt a bróker nem csalt, ezek a kötvények ott vannak, nem tűntek el, létrejöttek, Kellernél is nyilvántartásban vannak. Ezek után ezért nem jár a BEVA, mert itt nem a bróker csalt, hanem a Questor Hruria vállalat nem tud fizetni. Itt alapesetben a brókernek ki kellene adnia a kötvényeket, mi átvihetjük más értékpapírcégbe és a Queastor Hruriától kellene megkapnunk az ellenértéket...

De van ugye a törvényünk, ami miatt nem tudom mi lesz. A Q alapé gondolom majd csak lesz, ha kifizet minket és megveszi tőlünk. Bonyolult ez.

Válaszok


Vendég

#3746 Re: Re: Re: Re: Re: OTP HBPERP deviza kötvény

2015-09-02 18:13:51