Külföldi magyarok tiltakozása a Nemzeti Konzultáció ellen

Quoted post


Vendég

#42

2015-06-10 10:14

A petícióval alapvetöen egyetértek; aláirtam.
Azonban. A szöveggel bajaim is vannk. Többek közt, önzöre sikeredett.
Igen, alkalmas lehet arra, hogy a kormány otrombaságán keresztül a kint élökön, vagy oda készülökön vegyen revansot az adott ország. De nem gondolom, hogy számunkra kitelepültek számára ez valódi veszély lenne.
A petícióban nem a már külföldön élökre "leselkedö" esetleges veszélyekre kellett volna helyezni a hangsúlyt, hanem innen külföldröl is az otthoniakkal és Magyarországon élö külföldiekkel való szolidarításra. Mert ezzel az ordas böszmeséggel a magyar kormány elsösorban Magyarországnak árt, és csak másodikban nekünk, vagy a kitelepülni készülöknek.
A petíció szövegében meg sem említtetik az egész akció abszuridtása, számító, gonosz, aljas, bicskanyitogató cinizmusa - és mindemelletti ostoba dilettantizmusa. Én igen rosszul érezném magam egy olyan országban, ahol ilyen szemforgató, az ember legalantasabb ösztöneire apelláló kampánnyal él a kormány.
De úgy látom, az ország gondolkodó és aktív része, hasonlán érez, és náluk ez a szintü tuskóság, már kiverte a biztosítékot, és hatalmas tiltakozási eröket szabadít fel.
Ezt messzemenökig és tevölegesen is támogatom.

Válaszok


Vendég

#50 Re:

2015-06-10 12:00:53

#42: -  

 Szolidaritás?! Ugyanmár! Miközben itt a többség túlzó és fals igazságérzettel kardoskodnak "szegény menekültek" mellett, a menekülttáborok környékén mindennapos zaklatást kell elviselniük az ottlakó magyar állampolgároknak. Szép kis szolidaritás!

Egyébként meg nem az országnál verte ki a biztosítékot, hanem az ellenzék talált egy jó kis gumicsontot, amin rágódhat, amibe belekapaszkodhat a saját népszerűségének növelése érdekében. Ellenben ha bármelyik ellenzéki párt szomszédjába telepítnének egy nyitott menekülttábort és nekik kéne nap, mint nap elviselni az ott lakók minősíthetetlen viselkedését, akkor ők vernék legjobban az asztalt, hogy tegyenek ellene valamit.

Ami ténylegesen a lakosságnál kiverte a biztosítékot, az újabb százmilliók, amit konzultáció és plakátot címén elherdáltak.