Külföldi magyarok tiltakozása a Nemzeti Konzultáció ellen


Vendég

/ #42

2015-06-10 10:14

A petícióval alapvetöen egyetértek; aláirtam.
Azonban. A szöveggel bajaim is vannk. Többek közt, önzöre sikeredett.
Igen, alkalmas lehet arra, hogy a kormány otrombaságán keresztül a kint élökön, vagy oda készülökön vegyen revansot az adott ország. De nem gondolom, hogy számunkra kitelepültek számára ez valódi veszély lenne.
A petícióban nem a már külföldön élökre "leselkedö" esetleges veszélyekre kellett volna helyezni a hangsúlyt, hanem innen külföldröl is az otthoniakkal és Magyarországon élö külföldiekkel való szolidarításra. Mert ezzel az ordas böszmeséggel a magyar kormány elsösorban Magyarországnak árt, és csak másodikban nekünk, vagy a kitelepülni készülöknek.
A petíció szövegében meg sem említtetik az egész akció abszuridtása, számító, gonosz, aljas, bicskanyitogató cinizmusa - és mindemelletti ostoba dilettantizmusa. Én igen rosszul érezném magam egy olyan országban, ahol ilyen szemforgató, az ember legalantasabb ösztöneire apelláló kampánnyal él a kormány.
De úgy látom, az ország gondolkodó és aktív része, hasonlán érez, és náluk ez a szintü tuskóság, már kiverte a biztosítékot, és hatalmas tiltakozási eröket szabadít fel.
Ezt messzemenökig és tevölegesen is támogatom.