Külföldi magyarok tiltakozása a Nemzeti Konzultáció ellen

Ha külföldön élő magyar állampolgár vagy, s egyetértesz az alábbi levéllel, kérlek, aláírásoddal csatlakozz!

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Külföldön élő, dolgozó vagy tanuló magyarként e nyílt levél aláírásával tiltakozunk a magyar kormány bevándorlásról zajló nemzeti konzultációja ellen, és annak visszavonására szólítjuk fel a kormányt.

Szeretnénk felhívni Ön és kormánya figyelmét arra, hogy a bevándorlókkal szembeni előítéleteket erősítő konzultációs kérdőív, valamint az ahhoz kapcsolódó gyűlöletkeltő kampány negatív hatása nem áll meg Magyarország határainál, hanem külföldön is alapul szolgálhat az ottani bevándorlók, így a külföldön élő magyarok elleni hangulatkeltésre. A "gazdasági bevándorlás" rossz dolognak minősítése, a "megélhetési bevándorlózás", a "homogén nemzetállam" hirdetése olyan üzenetek, melyeket különböző országok idegenellenes politikai erői és csoportjai a nem otthon élő magyarok ellen is felhasználhatnak, adott esetben épp a magyar kormányra hivatkozva.

Ugyancsak káros, hogy Ön és kormánya szerte Európában a migrációs szabályok szigorítását és a migrációs politikák nemzetállami keretek közé történő visszaszorítását kezdeményezi. Ez Európában olyan tendenciákat erősít fel, melyek egyértelműen károsan érintik a több százezer külföldön élő magyart, valamint az ő Magyarországon élő hozzátartóikat.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Ha Ön és kormánya nem tudott megfelelő körülményeket teremteni ahhoz, hogy otthon meg tudjunk élni, akkor legalább külföldön ne nehezítse meg az életünket. A nemzeti konzultáció nem megvédi a magyarokat, hanem a fent leírtakból következően magyarellenes (is).

Tisztelettel,

Az aláírással engedélyezem Kész Zoltán, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.