Együtt a Budai Campusért!

Quoted post

Péleusz Nyelviskola

#464 Re: Re: Corvinus bukása

2015-06-02 10:56

#463: - Re: Corvinus bukása 

Olvass utána  a dolgoknak! 
Az egész nyelvvizsga csalási ügy a Corvinuson kezdődött kb három éve. Az volt a vád, hogy a Corvinuson pénzért át lehet menni az írásbelin. A vizsgákat az ELTE-ITK szervezte. Persze az egészből semmi sem volt igaz. Az egész mögött pont az általunk említett három egyetem diákjai álltak!
Az ELTE-ITK és partnereiként mi is magas követelményeket állítottunk.  Sokan el is hasaltak mert nem készültek!
Erre kitalálták ezt a történetet. Pont kapóra jött, hogy az ELTE-ITK a Corvinuson is szervez vizsgákat és ilyen vidéki nyelviskolákat is bevont az egészbe mint mi! Kitaláltak egy történetet amit aztán a sajtóban elterjesztettek! kreáltak ehhez mindenféle dokumentumot, listát, tanúkat akik arc nélkül nyilatkoztak. Bemártottak más diákokat, tanárokat és közéleti szereplőket is! 
Működött a dolog! De ez kb akkora átverés mint a Corvinus feldarabolása és az a bizonyos EMMI levél amit ide is beraktatok! 
de említhetnénk a tavalyi angol érettségi botrányt is ami szintén egy a diákok által keltett hiszti volt!

A végső cél az lett volna, hogy eltöröljék a nyelvvizsga követelményt a diplomához! Egy országos csalássorozat, melyben több ezren köztük közéleti szereplők is érintettek jó referencia lett volna az egészhez! Sőt tudomásunk van arról is, hogy a nagyobb egyetemeken- főleg az ELTE-n nyújtottak is be dékáni méltányossági kérvényeket a nyelvvizsga követelmények könnyítésével kapcsolatban- pont erre a csalássorozatra hivatkozva! Tudomásunk szerint voltak akiknek engedtek is a követelményekből, ha már túl voltak néhány sikertelen vizsgán!  

Tudjuk mi, hogy kik állnak a rémhírek mögött de bizonyítani nem tudjuk! Minden esetre a hatóságok szétnézhetnének a Hallgatói Hálózat a Szabad Oktatást és a Gulyás Balázs vezette csoportosulások környékén. 


Válaszok


Vendég

#467 Re: Re: Re: Corvinus bukása

2015-06-03 08:31:53

#464: Péleusz Nyelviskola - Re: Re: Corvinus bukása 

 A Budai Campushoz, a kertészetihez, az arborétumhoz ennek mi köze???

Andy Mage

#476 Re: Re: Re: Corvinus bukása

2015-06-04 19:53:34

#464: Péleusz Nyelviskola - Re: Re: Corvinus bukása 

 Nem tudom i vagy. A nyelviskoláról sosem hallottam.

Nyelvvizsgabotrányok pedig szinte tízévente vannak.

Amúgy elég jelentős baromság a diplomát nyelvvizsgához kötni. Nyelvvizsgához és nem nyelvtudáshoz. Dolgoztam Angliában olyannal, akinek volt nyelvvizsgája. Kb. negyed óra alatt eladtam volna rabszolgának.

Állásinterjún sokkal több értelme van az aktív nyelvtudásnak.

S igen, mélyen a zsebbe kell nyúlni.

Amúgy tivornyázik a kedves felmenőd. Tudod, hogy anno a '80-as évekkben hol rendeztek tényleges tivornyákat arrafele? Nem a KEK-en, hanem a Bibóban. Mert ott a párttitkár apukák kimentették az ifjakat.

De tegyük fel, hogy tényleg szórakoznak hétvégén. Inkább szórakozzanak, mintsem olyan besavanyodott hatökrök legyenek, mint kendék.

Ha nyelviskolaként erre futja, akkor jobb is ha tönkre mennek. De nem a botrányok miatt, hanem a botrányos diákellenességük miatt