Együtt a Budai Campusért!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Együtt a Budai Campusért! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#451

2015-05-29 06:53

Az egyetem hallgatója voltam. Óriási felelőtlenség sőt barbárság lenne feldarabolni / elköltöztetni. Így jó és szép ahogy van

Vendég

#452

2015-05-29 12:33

Egyszerűen felháborítónak tartom, még az ötletet is.
Idolomantis

#453 Arbor

2015-05-29 14:29

Az arborétuma kuriózum, már önmagában ezért is érdemes lenne megmenteni.

Nem beszélve arról, hogy egy ekkora múltra visszatekintő intézményt szükséges-e elköltöztetni/feldarabolni.

 


Vendég

#454

2015-05-29 15:09

Azért írtam alá ezt a petíciót, mert én a Zuglói Kertbarátok Körének vagyok az elnöke, és a Corvinus Egyetemtől sok segítséget kaptunk, és remélem, hogy ezután is megkapjuk!
Várfoki Tibor.

Vendég

#455

2015-05-29 16:01

Budapesten meg kell tartani a zöld felületeket, különösen az ilyen értékeset. Nem szeretném, ha luxusházak épülnének helyére, mint oly sok helyen, pl. a Rózsadombon.

Vendég

#456

2015-06-01 07:43

A KEK az Alma Materem.
Péleusz Nyelviskola

#457 Corvinus bukása

2015-06-01 09:51

Két éve pont a Corvinuson robbant egy nyelvvizsgabotrány!
(A HVG cikket nem engedi ez a rendszer ide bemásolni, de a Diploma nyelvvizsga nélkül facebook csoport pont ma posztolta)


Erre ráment a nyelviskolánk! Most próbáljuk újjá szervezni. Az egész egy kicsinyes rágalomhadjárat melyet nagy valószínűséggel a Corvinus a PTE és az ELTE hallgatói robbantottak ki mert szúrta a szemüket, hogy a diplomához nyelvvizsga is kell és ezért mélyen a zsebekbe kell nyúlni. Nem jutott se idejük se pénzük a koleszos tivornyákra.
Ezek után mi a Péleusz Oktatási Központ újjászervezésén dolgozó vezetők nem támogatjuk a Corvinus akcióját melynek célja az egyetem megmentése!

A Corvinus nem érdemel több esélyt!

Péleusz Oktatási Központ
H-2600, Vác, Görgey u. 1-3.


Vendég

#458

2015-06-01 11:14

Az arborétum egy olyan kincs ,amely minden áron megmentendő.
Pótolhatatlan értéket nem szabad veszni hagyni!

Vendég

#459

2015-06-01 16:26

Megerősítem az aláírásom Együtt a Corvinusért !
dr. Bakó Mária Lujza
#460

#460

2015-06-01 16:47

Oda jár a bátyám és nagyon sok jo barátom :( 


Vendég

#461

2015-06-01 19:12

A lehetőség miatt, a tanulásra!

Meg, amúgy is.! Értünk, értünk! :) :(

Vendég

#462 Re: Corvinus bukása

2015-06-01 19:59

#457: Péleusz Nyelviskola - Corvinus bukása 

 mintha ez nem lenne kicsinyes...


Vendég

#463 Re: Corvinus bukása

2015-06-02 07:35

#457: Péleusz Nyelviskola - Corvinus bukása 

 Már elnézést, de mi köze is van Gizikének a gőzekéhez? Hogy jön ez most ide? És mi az összefüggés a Corvinus, a PTE és az ELTE között? És mindennek mi köze van egy váci nyelviskolához? Elképzelni sem tudom, miként tudott a Corvinusos nyelvvizsga-ügy (ami - halkan megjegyzem - abszolút nem érintette a Corvinusos (de más egyetemi hallgatókat sem) mert nem hallgatók voltak, akik nyelvvizsgát vettek) tönkretenni egy váci nyelviskolát...

Péleusz Nyelviskola

#464 Re: Re: Corvinus bukása

2015-06-02 10:56

#463: - Re: Corvinus bukása 

Olvass utána  a dolgoknak! 
Az egész nyelvvizsga csalási ügy a Corvinuson kezdődött kb három éve. Az volt a vád, hogy a Corvinuson pénzért át lehet menni az írásbelin. A vizsgákat az ELTE-ITK szervezte. Persze az egészből semmi sem volt igaz. Az egész mögött pont az általunk említett három egyetem diákjai álltak!
Az ELTE-ITK és partnereiként mi is magas követelményeket állítottunk.  Sokan el is hasaltak mert nem készültek!
Erre kitalálták ezt a történetet. Pont kapóra jött, hogy az ELTE-ITK a Corvinuson is szervez vizsgákat és ilyen vidéki nyelviskolákat is bevont az egészbe mint mi! Kitaláltak egy történetet amit aztán a sajtóban elterjesztettek! kreáltak ehhez mindenféle dokumentumot, listát, tanúkat akik arc nélkül nyilatkoztak. Bemártottak más diákokat, tanárokat és közéleti szereplőket is! 
Működött a dolog! De ez kb akkora átverés mint a Corvinus feldarabolása és az a bizonyos EMMI levél amit ide is beraktatok! 
de említhetnénk a tavalyi angol érettségi botrányt is ami szintén egy a diákok által keltett hiszti volt!

A végső cél az lett volna, hogy eltöröljék a nyelvvizsga követelményt a diplomához! Egy országos csalássorozat, melyben több ezren köztük közéleti szereplők is érintettek jó referencia lett volna az egészhez! Sőt tudomásunk van arról is, hogy a nagyobb egyetemeken- főleg az ELTE-n nyújtottak is be dékáni méltányossági kérvényeket a nyelvvizsga követelmények könnyítésével kapcsolatban- pont erre a csalássorozatra hivatkozva! Tudomásunk szerint voltak akiknek engedtek is a követelményekből, ha már túl voltak néhány sikertelen vizsgán!  

Tudjuk mi, hogy kik állnak a rémhírek mögött de bizonyítani nem tudjuk! Minden esetre a hatóságok szétnézhetnének a Hallgatói Hálózat a Szabad Oktatást és a Gulyás Balázs vezette csoportosulások környékén. 


Egy másik egyetem tanulója

#465 Diákok és Tanárok!

2015-06-02 13:02

Corvinusosok!

Ugye ismeritek a juhász történetét aki mindig farkast kiáltott! 

Itt is erről van szó! Szárnyra kap egy rémhír aztán egy másik, majd cáfolják! Aztán a rémhírek miatt majd szépen bemártanak valami balekot, lehet ép a rektort vagy valakit aki kiáll az egyetem érdekei mellett!
Az elmúlt években volt már pár ilyen húzás aminek mindenki bedőlt-pedig nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél! 
Majd szépen megtalálják az egyetemeteken a rémhírek gyártóját (akinek persze semmi köze nem lesz az egészhez-de bizonyíték lesz ellene) aki azonos lesz valamelyik harcos tanárotokkal vagy diáktársatokkal. Ezzel párhuzamosan titeket és petíciótokat is hiteltelenné fogják tenni. A legközelebbi hír már igaz lesz- nem fogják cáfoln, de mivel már sokadjára kiáltanak farkast ezért a kutya nem fog oda figyelni rá. Most úgy is vizsgaidőszak aztán meg nyár! 
Majd szeptemberben ér mindenkit az igazi meglepetés, de akkor már késő lesz bármit is tenni.

Én nem tudom utcára vinni az embereket, ezért csak aláírásommal tudlak titeket támogatni és bízom benne, hogy egyszer megemberitek magatokat és lesz annyi vér a pucátokban, hogy  meglépjék azt amit európai társaitok is meglépnek hasonló helyzetekben!
Eddig is ott voltam minden megmozdulásotokon, de ami eddig volt az kevés-azzal célt nem lehet elérni és borítékolható, hogy a rémhírek terjesztőjét közöttetek fogják keresni -és ezzel lesz mozgalmatok is lefejezve!

Álljatok a sarkatokra és ne féljetek attól, hogy mi lesz ha jön a TEK vagy megbénul a fél ország! Európa nagy része hasonló forradalmakon már rég túl van és túl élték-sőt a hasznukra vált! 
1990-ben és 2006-ban sem gondoltak erre azok akik utcára vonultak! És értek el célokat. Most rajtatok a sor! 


Vendég

#466

2015-06-02 19:37

Az elmúlt 25 évben, 1988-tól napjainkig nagyon sokat jelent nekem a Corvinus Egyetem Budai Kampusza. Közel 20 évet dolgoztam ott, 1988-2008-ig, és mind a mai napig rendszeresen visszatérek a volt kollegákhoz. Semmiképpen nem szeretném, ha ez az Egyetem, és az Arborétum, aminek szintén dolgozója voltam az első évben, az enyészeté lenne.

Vendég

#467 Re: Re: Re: Corvinus bukása

2015-06-03 08:31

#464: Péleusz Nyelviskola - Re: Re: Corvinus bukása 

 A Budai Campushoz, a kertészetihez, az arborétumhoz ennek mi köze???


Vendég

#468

2015-06-03 19:16

Elmentem megnézni az egyetem arborétumát. Nagyon tetszett, de ki is akadtam azon, hogy a "dísztere" hogyan néz ki az épülettel együtt. Inkább a kormánynak azért kellene dolgozni, hogy pénzt adhassanak ennek a szép épületnek a rendbehozatalára, és lehetne benne egy szép bemutató - múzeumtermet létrehozni. Embereknek még munkát is adhatnának ott. Ilyen létesítményeket Írországban, és Angliában sokat láttam. Felháborítónak tartom egyébként, hogy ez a kormány mindent át akar alakítani, mindent központosítani akar, minden magas pozícióba besúgó embereit - és nem tapasztalt, szakembereket helyez.

Vendég

#469

2015-06-04 07:47

Mert nem értek egyet a jól müködő rendszerek szétrobbantásával csak azért hogy a kormány baráti köre több ingatlanhoz jusson.A fiatalok milyen jövőképet látnak maguk előtt, ha csak a személyi harácsolás példáját látják , és nincs lehetőségük előre tervezni hosszabb távra, mert az aktuál politikának vannak lépten nyomon kiszolgáltatva.


Vendég

#470

2015-06-04 10:12

Magyarország igazi bankja a SZENTKORONA BANK Amit az APOSTOLI MAGYAR KIRÁLYSÁG Alapított a valódi Magyar állam. A söpredék kormányokat és az összes pártokat el kell zavarni és a vagyonuktól meg kell fosztani! Éljen az APOSTOLI MAGYAR KIRÁLYSÁG! www.apostolimagyarkiralysag.hu

kaltenekker Anikó

#471 Re: Re: Re: Re: Corvinus bukása

2015-06-04 11:55

#467: - Re: Re: Re: Corvinus bukása 

Annyi köze van, hogy azt a kart és épületeit más jobb és gazdaságosabb célokra is lehet használni mint léhhűtő és hétvégén tivornyázó fiatalok oktatására! 
Semmi szükség ennyi egyetemre- csak felesleges pénzkidobás, főleg úgy, hogy sokan külföldre mennek utána krumplit sütni és mosogatni. A budai épületeket el lehet úgy is adni, hogy az új vevő nem nyúl az arborétumhoz-viszont a pénzre szüksége van az országnak!
Ma harangozták be, hogy sok vidéki településen megszűnik a középiskolai oktatás!
Amilyen kényelmes a magyar és amilyen alkeszek élnek vidéken kizárt, hogy gyerekeiket eltudják vinni 50 kilóméterrel távolabb, hogy tanulhasson. Buszjegyre nincs pénzük nem, hogy koleszra és albérletre- meg akkor ki cipeli este haza apukát, anyukát a kocsmából. Aki nem végez középiskolát az egyetemre se mehet majd. Azok az épületek pár éven belül kongani fognak az ürességtől. És amilyen birka a magyar-hát még a szülők akik a gyerekeiket is erre szocializálják ezt gond nélkül le is nyelik ezért meg is érdemlitek az egésszet! 
Akik benne vannak a felsőoktatásban azok örüljenek, hogy lesz diplomátok és mehettek a mekibe üzletvezetőnek. Akik nincsenek benn azokat meg sz@rjátok le nagy ívben! Eddig is ezt tettétek-más különben már rég nem Viktor lenne a király.
Örüljetek annak, hogy ti még ott tanulhattok. A következő generáció meg úgy sem fog ide bejutni- sőt azt sem fogják tundi, hogy mi az a felsőoktatás ergo nem is fog nekik fájni- a gondjaikat meg majd megoldják ahogyan tudják és alkalmazkodnak az új körülményekhez. Az őket követők meg már eleve abban fognak szocializálódni!

Róbert

#472 Re: Re: Re: Re: Re: Corvinus bukása

2015-06-04 12:06

#471: kaltenekker Anikó - Re: Re: Re: Re: Corvinus bukása 

 Olvasva szörnyű írásodat tökéletesen igazad van! 

A HaHa, KIHA és társai évek óta dumálnak és pofáznak, hogy majd ők így meg úgy megmutatják, de amikor arra került volna a sor, hogy konfrontálódjanak inkább visszavonulót fújtak és bele törődtek mindenbe! Ez most sem lesz máskép! 
Most hőbörögnek, de szeptemberben már az is elfogadott lesz, hogy esetleg nem is lesz Corvinus az arborétum helyére meg pláza épül. A fiataloknak meg úgy egészében nincs annyi eszük és bátorságuk, spontán az utcára vonuljanak és megbénítsák az egész országot! Hol van már 1990 meg 2006! A HaHára és a KIHÁ-ra várnak akik sz@rnak a fejükre- ők is csak a saját pecsenyéjüket sütögetik, a szülők meg sokszor csak a vacsoránál találkoznak a gyerekeikkel, de azt se tudják hová jár iskolába. 
Sőt ezért a mentalitásért kár is fenntartani a felsőoktatást. Egy szűk rétegnek legyen fenntartva néhány egyetem a többiek meg menjenek jobbágynak vagy külföldre mosogatni! 
Majd mindenkinél lesz valahogy, ahhogyan eddig is! 

Fiatalok ti főztétek egyétek is meg! Vagy vegyetek példát a külföldi diákokról akik nem félnek felgyújtani a fél várost és nem félnek neki menni a rendőröknek! Persze ha nyuszik vagytok akkor viseljétek a következményeket, de ebben az esetben ne petíciózgassatok, mert ennek már nincs semmi hatása és értelme! 

Belekotyogok

#473 Fiatalság!

2015-06-04 12:41

Nekem sajnos az a meglátásom, hogy a mai fiatalság, de úgy egészében az összes korosztály töketlen. Még azok is akik anno a rendszerváltást megcsinálták-márpedig ott volt tömegbázis! És ez a korosztály is még bőven 40-es 50-es éveiben jár! 

Figyelemmel követem az eseményeket és sajnos az az érzésem, hogy ti ezt igazából nem is akarjátok- vagy feltünési viszketegségben szenvedtek, vagy így akartok saját politikai karriert csinálni mint 25 éve az akkori rendszerváltók- akik szintén nem gondolták komolyan az egészet csak hatalmat szerettek volna.
Ebben a hónapban elvileg lesz egy két napos BKV sztrájk. A facebookon legalább öt olyan csoport van akik országos útblokádokat szerveznek. Ha annyira komolyan meg akarjátok menteni az egyetemeteket akkor egyeztesetek a BKV szakszervezettel meg a blokádosokkal és közösen léptek valami drasztikusat! Egy kis felvonulás és egy ilyen petíciós oldal nem fogja az egyetemeteket megmenteni. Oké törvények meg minden- ha nyolc általánost végzett utcaseprők lennétek azt mondanám tartsátok be beüről betűre a törvényt- ha törvénybe hozzák, hogy kútba kell ugrani keressetek egy kutat!

De könyörgöm!!!!!!  Belőletek diplomás ember lesz és gondolom nem utcasepréshez kell a papír. Belőletek cégvezetők, felelős döntéshozók lesznek. Ha nem tudtok kiállni érdekeitekért és féltek a konfrontációtól akkor csak Bólogató János lesz belőletek -ezekből lesznek a balekok, de ehhez nem kell diploma! A kormány jelenlegi intézkedéseiben semmi törvényesség nincs. Igaz kétharmad van, de a választási kampányban ezek a dolgok nem szerepeltek! Kutya harapást meg szőrével kell gyógyítani.

Valljatok végre színt és döntsétek el, hogy mit akartok. Ha azt mondjátok, hogy képtelenek vagytok az akaratotokat végig vinni és abba hagyjátok az egyetemet és elmentek kukásnak még azzal is ki tudnék békülni! 
De ez a két állapot közötti punnyadás ami öt éve jellemez titeket ez nem járja. Csináltok is valamit, de még sem értek el célt. Hitegetitek az embereket, de amikor végre össze jönne a kritikus tömeg visszavonulót fújtok. Akik meg kicsit radikálisabb ezsközökhöz nyúlnának hamar oldalba támadjátok! Ha 1956-ban is így viselkedtek volna a fiatalok szerintem még mindig Rákosi Mátyás lenne a miniszter és egy nagy Sztálin szobor állna a ligetben! Tudom 56-ot elbuktuk, de volt értelme és eredménye a felkelésnek! Tudom mert éltem akkor- végig éltem az egészet! 

Andy Mage

#474 Hatalmi úszólecke a Kertészeti Egyetemnek - betoncsizmában

2015-06-04 19:42


Vendég

#475 Re: Diákok és Tanárok!

2015-06-04 19:44

#465: Egy másik egyetem tanulója - Diákok és Tanárok! 

 A legutóbbi információk szerint farkast kiáltottak és jött is. Egy rókával és egy potens gázszerelővel