Miskolci Cementgyár STOP

Quoted post


Vendég

#20 Re: Re: Re: Szent Johanna és a matematika

2015-05-12 16:13

#4: - Re: Re: Szent Johanna és a matematika 

   A pontosság kedvéért:

·         901.000 Tonna / kemence amiből ugye kettő van Ez testvérek között is 1,802 tonna. A tanulmányuk 49. oldala.

·         A mennyiségről 2 Millió tonna az ügyvezetőjük nyilatkozott

·         Köszönöm az infót, hogy sohasem volt ekkora termelés. Ebből arra lehet következtetni, hogy a korábbi termelést is túl akarják szárnyalni. Azaz az évekkel korábban tapasztalt szennyezés is el fog törpülni a várhatótól.

·         „A családja jövőjét már eldöntötte, amikor beül a diesel kocsijába” azaz most már semmi sem számít, ha szennyezünk adjunk neki rendesen had pusztuljon mindenki. A tulajdonosoknak úgy sem számít, mert nem Miskolciak.

Tisztelt Uram! Mielőtt vagdalkozik különböző indokokkal, először legyen arányos. Megnyilvánulásából lehet látni, hogy vagy tulajdonos, vagy egy alkalmazott aki védi a munkahelyét.

·         A környezet szennyezésnek is van egy felső határértéke, amit a cementgyár vastagon átlépi az értékeket.

·         A városnak is gazdálkodnia kell a negatív környezeti hatásokkal. Élhető várost teremtve az itt lakóknak.

·         366 munkahely! Kiszámolta már, hogy 1 munkahely megteremtése mekkora szennyezéssel jár? Ilyen a világon sehol nincs. A cementgyár a legrosszabb választás munkahelyteremtésre.

·         Tovább megyek! Munkahelyeket veszítünk mert a környezetszennyezési értékek miatt nem tud nagyobb cég betelepülni Miskolcra

·         A port immel-ámmal kiszűrik úttörő becsület szavukra.

·         A gázokat többek között, mint a mérgező (sejtméreg) dioxint szimplán a környezetbe engedik, mivel annak szűrése (mosása) költséges.

·         A meghallgatáson a dioxinről nem akartak nyilatkozni, hiába kérdezték az illetékest. A problémát elbagatelizálta. Ott a felvétel meg lehet nézni.

·         A földgázzal történő égetés drága! Helyette vastag pénzekért cserébe mások hulladékát nálunk égetik el. Azaz az égést tápláló anyag nem homogén. Attól függ, hogy éppen mit égetnek és éppen milyen veszélyes hulladék átvételéért kaptak pénzt. ·         Végezetült. Itt nem a cementgyártásról szól a történet, hanem arról, hogy ki égeti el a hulladékot veszélyest és nem veszélyest együttesen.

·         Ezek az emberek nagyon jól tudják, hogyan kell a veszélyes hulladéknak új nevet (besorolást) adni, hogy az már csak szimplán hulladék legyen.

·         Magyarországon vagyunk ahol mindent meg lehet magyarázni csak ezt valahogy sem a fizikával, sem kémiával sem az élővilággal (amiben az itt lakók is benne vannak) nem lehet elhitetni, hogy attól a város élhető marad. A papír mindent elbír, a környezeted nem. 

Válaszok


Vendég

#22 Re: Re: Re: Re: Szent Johanna és a matematika

2015-05-12 19:05:30

#20: - Re: Re: Re: Szent Johanna és a matematika 

 Feltételezi,hogy a világ cementipara nem nevelt ki szakembereket?

Lehet, hogy többet tudnak a dioxin-ról,mint Ön az újságokból.

Csak egy szöszenet:

" A PCDD és PCDF vegyületek az emberi környezetben a tűz feltalálása

óta mindenütt jelen vannak és folyamatosan képződnek.

Légköri koncentrációjuk csak azért nem magas,

mert a napsugárzás fotokémiai úton elvégzi a lebontásukat.

A legmérgezőbb TCDD szerves klórvegyület

a többi PCDD és PCDF vegyülethez képest alacsony arányban keletkezik"

a többit beszélje meg  Viktor Juscsenko úrral "2004 szeptemberében lett

rosszul egy vacsora után, és  az orvosok a normális szintet több mint ötvenezerszer meghaladó  mennyiségű dioxint találtak a vérében. 2009: A kezelőorvosa szerint már nincs arra utaló jel, hogy az elnök a  mérgezés miatt jobban ki lenne téve a rák kockázatának. Juscsenko összesen 24 műtéten esett át, amelyek során megtisztították szervezetét a dioxintól, és eltüntették a mérgezés nyomait. Ukrajna harmadik elnökét, a népművészet és a méhek iránti rajongásáról elhíresült, a közemberek által csak "méhész"-ként emlegetett Juscsenkót elnöksége idején sok bírálat érte azért, mert a Kárpátok természetvédelmi körzetében építtetett magának üdülőt, amelyhez több hektárnyi terület is tartozik. A volt államfő ugyanakkor azt állítja, törvényes úton jutott a földhöz, azt a helyi lakosoktól vásárolta. "


Vendég

#23 Re: Re: Re: Re: Szent Johanna és a matematika

2015-05-12 19:58:36

#20: - Re: Re: Re: Szent Johanna és a matematika 

 HOLCIM Magyarország fenntarthatósági jelentés 2010 : (internetről szabadon letölthető)

 

  „Öko-logikus” megoldás:
   A cementipari hulladék együttégetéses hasznosítása ma
   már a korszerû hulladékgazdálkodási rendszerek szerves
   részét képezi világszerte. Az alternatív hulladékalapú
   nyers- és tüzelôanyag-helyettesítôk (AFR) felhasználásával
   a cementipar évente több tízmillió tonna hulladék
   környezetbarát hasznosítását oldja meg. A hasznosítási
   tevékenység a cementgyár kibocsátásait érdemben
    nem változtatja meg, maradékanyagok (salak, pernye,
   szennyvíz stb.) nem képzôdnek, ugyanakkor a hulladékok
    anyag- és energiatartalma maximális mértékben hasznosul
   a gyártási folyamatban, kiváltva ezzel nem megújuló
   természeti erôforrásokat.
   A Holcim Hungária Zrt. 2010-ben közel 16100 t (2009:
   18 900 t, 2008: 17 200 t) hulladék környezetbarát kezelésével
   (használt gumiabroncsok, mûanyaghulladékok, fáradt
   olaj, biomassza stb.) 16%-os hôenergia-helyettesítést
    tudott elérni.

Vendég

#24 Re: Re: Re: Re: Szent Johanna és a matematika

2015-05-12 20:01:32

#20: - Re: Re: Re: Szent Johanna és a matematika 

  Zöld elvtársainkról

 

1. Erkölcsi felsőbbrendűség A zöldek egyszerűen képtelenek ellenállni a kísértésnek, hogy ne az erkölcsbajnok pózából oktassák ki vitapartnereiket. Önképük szerint ők a megtestesült tisztaság, a hazafiság, világmegváltás kizárólagos letéteményesei, az ellenség pedig hazudozó, más egészségére törő, nemzetrontó banda.  

 

 2. Vakhit, küldetéstudat Sok éves tapasztalat, hogy zöld honfitársaink missziós vallásként fogják fel saját politikai meggyőződésüket. Nem csak hiszik és vallják, de buzgón terjesztik is az igét. És a hab a tortán: szent meggyőződésük, hogy mindezzel valami fennkölt, magasztos célt szolgálnak. Eközben őszintén hiszik, hogy aki nincs velük, az az ádáz ellenségük.

 

3. Mártírtudat, "ostromlott vár"-szindróma Régi paranoiája a zöldeknek, hogy az egész civilizált világ összefogott ellenük. Mulatságos pátosszal vallják, hogy ők valami kiválasztott, felsőbbrendű csoport, a világ-összeesküvés célja pedig ennek végső megsemmisítése. Egyre szűkülő belső világukban egy igaztalanul bántott mártír közösségnek képzelik magukat és ezzel a sötét dumával minden jogos bírálatot leráznak magukról. Hiszen ha bárki kritizálni merészeli őket, az csakis ártó szándékkal, megbízásból teheti, így nem is kell foglalkozni a bírálat tartalmával.

 

4. Népnevelő buzgalom Mindig röhejes, amikor valaki a saját értékrendjéből akar mások számára kötelező mércét ácsolni.


Vendég

#25 Re: Re: Re: Re: Szent Johanna és a matematika

2015-05-12 20:02:48

#20: - Re: Re: Re: Szent Johanna és a matematika 

  Tisztelt Uram!   Cementgyári kirúgott vagyok. Részvényes az O.Z. AG.-ban. Egy részvény 20Ft –ot ér. Van belőle 10. A hozzátartozó folyószámla vezetése… Hagyjuk. Időközben nyögdíjas lettem. Ismerem a Felügyelőség „Sajóvölgye” jelentését a 2003- 2012 közötti évekről. Interneten megtalálja. Rossz hírem van. Jó a cementgyár filtere, az alternatív tüzelése. Magyarul, a működő fél gyár, a 2. termelő vonal, akár azonnal indulhatna. A cementgyár földgáz/szén/műszén tüzeléssel működik. Ezek aránya termelési helyzettől függően változik. 2006-tól a „ világ zöldjei” arra késztették a cementgyárat, hogy kajla, koszos, piszkos gumiabroncsokat adagoljon be a kemencébe, mert Európa, Amerika gyárai  is ezt teszik. A magas lánghőmérséklet nem megengedhető (nitrózus gázok képződése), ezért egy másodtüzelést kell létesíteni,jól adagolható gumiabroncsokból. A karbamid adagolással együtt, kényelmesen kezeltük az NOx-et. Egy különcéget hozott létre  a svájci ember. Vélelmezem,nem Magyarországon adózott a magyar termékdíjból befolyt bevétel után. A cementgyár kevesebb gázt/szenet használt fel. Jól járt. Ön is jól járt,mert égetési tilalom esetében,a cementgyár nem vesz vissza szénből/gázból, a ronda roncs gumikat meg elégetik mondjuk Tiszaújvárosban. Dupla füstgázképzés, gondolom érti, miért harcoltak ezen melléktevékenységért a zöldek. Nekünk a szén/gáz olcsó és kényelmes. „Immel-ámmal” porszűrés??? Nevetséges. Dioxin??? Hát legkevésbé tényleg a cementgyár termel és rekombinál. Bárki sokkal többet! Szerencsétlen Klórnak semmi esélye nincs nálunk. 1200 fokon aláhullik 5 ciklonba, aztán egy 27 méteres úton kimossa a vízpermet. Ha,ezt is megúszta egy szemcsére tapadva, akkor fennakad  a porzsák szövetén. Ha, mázlista, akkor kimegy a kéményen egy PM2,5-est ölelve. El tudnám sorolni az anyatejig az útját. Nem teszem. A gyáron belüli útját a cementgyáriakra kell bízni. A tulajdonos ebből doktorált. „Vastag pénzek” Nevetséges. Ön is felvehet 10 milliárdot. Vagy bejön, vagy nem. Mire Ha, vége a hitelnek, még haszna is lesz. „Veszélyes hulladék” égetését a 2012-es Hgt törvény csak hulladék-égetőműben engedélyez. A vád: nem méltó egy ZKE elnökhöz. Európában vagyunk, nem oly egyszerű listákkal játszani. Nincs értelme. Minden cementgyár alternatív tüzelésre van késztetve a zöldek által. Egy svájci gyár parketta égetést végez, a lakk miatt. Indokolt a félelem, indokolt az égetés. Bízzuk ezt a szakemberek lelkiismeretére. Nagyon bántó a "kettős mérce". Ismerve az Ózdi Acélművek emisszióját 2000-től. Vélemezem ugyanezt

a Diósgyőrött készülő acélműben. Volt meghallgatásuk, az engedélyt 2013-ban megkapták. Nem volt fenekedés, nem

"vastag pénztárca", nem volt "dioxin",stb.,stb.,stb. Miért is?  Tudjuk.


Vendég

#30 Re: Re: Re: Re: Szent Johanna és a matematika

2015-05-12 21:50:15

#20: - Re: Re: Re: Szent Johanna és a matematika 

  „most már semmi sem számít, ha szennyezünk adjunk neki rendesen had pusztuljon mindenki. A tulajdonosoknak úgy sem számít, mert nem Miskolciak.” Lassan! 2004-ben, a cementgyár néhány alternatív tüzelőanyag felhasználására kapott engedélyt. Az engedélyben fel van sorolva. A törvények, a fizika-kémia vonatkozik minden hazai cementgyárra, amelyik ugyanezen alternatív tüzelő anyagokat használja. Sem Vácon, Sem Királyegyházán, sem Beremenden nem pusztulnak, szenvednek betegségben az emberek. Az igaz, hogy a fenti tevékenységeket a szóban forgó gyárak környezetében méltányolják, elismerik. A tulajdonosok sem helyi lakosok, hisz a gyárak nincsenek magyar tulajdonban. Mindegy is. Miskolcon sem bevezetni akarják az alternatív tüzelést, csak folytatni. Tudás, filter, ellenőrző műszerek garmadája megvan hozzá. Csakhogy pécsi „elit”, az nem a miskolci. 


Vendég

#31 Re: Re: Re: Re: Szent Johanna és a matematika

2015-05-13 00:53:56

#20: - Re: Re: Re: Szent Johanna és a matematika 

 Magának elment a józan esze! Ennyi hülyeséget összehordani. Nem ismerni az előírásokat a törvényeket az európai és a világ trendeket.

Maga a károkozó! Maga és Magukfajták fognak mindent a romlásba dönteni. Ha maguk szabálya szerint működne ez a világ már régen kipusztult volna az emberiség. Nem kell gyógyszer, nem kell energia, nem kell lakás, közlekedés, rakjuk hegyekbe a nem lebomló szemetet, jó nekünk a barlang... Minek nekünk a törvények! Ha nem a szájunk íze szerint történnek a dolgok akkor majd tüntetünk, néphülyítünk. IQ 10-es nép a mienk

bízhat benne, hogy lesznek követőti. A kerekasztal lovagjai, ahogy láttum az újságban. Egy olyan újságba mennek el világmegváltani akit , amit a HOLCIM az elmult 10 éveben negyedéves bontásban teletömött pénzzel, öntömjénező hírdetések formájában. Nem hiszi ?Maga, Maguk is ellenőrizhetik könnyen. Holnap majd telefröcsköli az újság a környéket féligazságokkal, a maguk félművelségével. Emberek az nem követendő út amit ez a zölbe öltözött gittegylet csinál !!

Igenis legyen cementgyár, legyen kohászat, legyen ipari park, legyenek gyógyszer és vegyipari üzemek. Mint mindenütt a világon. Termeljenek.

Ne máshonnan hozzuk be a termékeket! Nem tünik fel maguknak, hogy ez az ország az ipartalanság miatt kivérzett? Magukat tömik az alapítványok, pályázgatnak jobbra, balra. De azt a pénzt valahol valakik kemény munkával termelik meg.