Miskolci Cementgyár STOP


Vendég

/ #24 Re: Re: Re: Re: Szent Johanna és a matematika

2015-05-12 20:01

#20: - Re: Re: Re: Szent Johanna és a matematika 

  Zöld elvtársainkról

 

1. Erkölcsi felsőbbrendűség A zöldek egyszerűen képtelenek ellenállni a kísértésnek, hogy ne az erkölcsbajnok pózából oktassák ki vitapartnereiket. Önképük szerint ők a megtestesült tisztaság, a hazafiság, világmegváltás kizárólagos letéteményesei, az ellenség pedig hazudozó, más egészségére törő, nemzetrontó banda.  

 

 2. Vakhit, küldetéstudat Sok éves tapasztalat, hogy zöld honfitársaink missziós vallásként fogják fel saját politikai meggyőződésüket. Nem csak hiszik és vallják, de buzgón terjesztik is az igét. És a hab a tortán: szent meggyőződésük, hogy mindezzel valami fennkölt, magasztos célt szolgálnak. Eközben őszintén hiszik, hogy aki nincs velük, az az ádáz ellenségük.

 

3. Mártírtudat, "ostromlott vár"-szindróma Régi paranoiája a zöldeknek, hogy az egész civilizált világ összefogott ellenük. Mulatságos pátosszal vallják, hogy ők valami kiválasztott, felsőbbrendű csoport, a világ-összeesküvés célja pedig ennek végső megsemmisítése. Egyre szűkülő belső világukban egy igaztalanul bántott mártír közösségnek képzelik magukat és ezzel a sötét dumával minden jogos bírálatot leráznak magukról. Hiszen ha bárki kritizálni merészeli őket, az csakis ártó szándékkal, megbízásból teheti, így nem is kell foglalkozni a bírálat tartalmával.

 

4. Népnevelő buzgalom Mindig röhejes, amikor valaki a saját értékrendjéből akar mások számára kötelező mércét ácsolni.