Miskolci Cementgyár STOP


Vendég

/ #20 Re: Re: Re: Szent Johanna és a matematika

2015-05-12 16:13

#4: - Re: Re: Szent Johanna és a matematika 

   A pontosság kedvéért:

·         901.000 Tonna / kemence amiből ugye kettő van Ez testvérek között is 1,802 tonna. A tanulmányuk 49. oldala.

·         A mennyiségről 2 Millió tonna az ügyvezetőjük nyilatkozott

·         Köszönöm az infót, hogy sohasem volt ekkora termelés. Ebből arra lehet következtetni, hogy a korábbi termelést is túl akarják szárnyalni. Azaz az évekkel korábban tapasztalt szennyezés is el fog törpülni a várhatótól.

·         „A családja jövőjét már eldöntötte, amikor beül a diesel kocsijába” azaz most már semmi sem számít, ha szennyezünk adjunk neki rendesen had pusztuljon mindenki. A tulajdonosoknak úgy sem számít, mert nem Miskolciak.

Tisztelt Uram! Mielőtt vagdalkozik különböző indokokkal, először legyen arányos. Megnyilvánulásából lehet látni, hogy vagy tulajdonos, vagy egy alkalmazott aki védi a munkahelyét.

·         A környezet szennyezésnek is van egy felső határértéke, amit a cementgyár vastagon átlépi az értékeket.

·         A városnak is gazdálkodnia kell a negatív környezeti hatásokkal. Élhető várost teremtve az itt lakóknak.

·         366 munkahely! Kiszámolta már, hogy 1 munkahely megteremtése mekkora szennyezéssel jár? Ilyen a világon sehol nincs. A cementgyár a legrosszabb választás munkahelyteremtésre.

·         Tovább megyek! Munkahelyeket veszítünk mert a környezetszennyezési értékek miatt nem tud nagyobb cég betelepülni Miskolcra

·         A port immel-ámmal kiszűrik úttörő becsület szavukra.

·         A gázokat többek között, mint a mérgező (sejtméreg) dioxint szimplán a környezetbe engedik, mivel annak szűrése (mosása) költséges.

·         A meghallgatáson a dioxinről nem akartak nyilatkozni, hiába kérdezték az illetékest. A problémát elbagatelizálta. Ott a felvétel meg lehet nézni.

·         A földgázzal történő égetés drága! Helyette vastag pénzekért cserébe mások hulladékát nálunk égetik el. Azaz az égést tápláló anyag nem homogén. Attól függ, hogy éppen mit égetnek és éppen milyen veszélyes hulladék átvételéért kaptak pénzt. ·         Végezetült. Itt nem a cementgyártásról szól a történet, hanem arról, hogy ki égeti el a hulladékot veszélyest és nem veszélyest együttesen.

·         Ezek az emberek nagyon jól tudják, hogyan kell a veszélyes hulladéknak új nevet (besorolást) adni, hogy az már csak szimplán hulladék legyen.

·         Magyarországon vagyunk ahol mindent meg lehet magyarázni csak ezt valahogy sem a fizikával, sem kémiával sem az élővilággal (amiben az itt lakók is benne vannak) nem lehet elhitetni, hogy attól a város élhető marad. A papír mindent elbír, a környezeted nem.