Együtt a Raoul Középiskoláért / Save the Raoul Wallenberg School

Quoted post


Vendég

#317

2015-04-21 19:24

Tisztelt Wallenberg Iskola!

Őszintén szólva vegyes érzésekkel írtam alá ezt a petíciót.
4 évet tanultam az Önök intézményében, szakképzésen, kettőt az egészségügyi részen, kettőt a szociálison. Bevallom nagyon vegyes tapasztalataim vannak az ott folyó oktatással és a tanárokkal kapcsolatban. Nemcsak arról van szó, hogy a demons termek kihasználtsága messze nem akkora, mint amekkora lehetne, de ezen felűl számtalan szakmai és etikai probléma is felmerült amikor én oda jártam.
Ebben az iskolában történt az, hogy egy szakképzős diákkal az oklevél osztón (!) nevetve közölte a tanár, hogy az ő vizsgája mégse sikerült, így ő még nem kap oklevelet.
Ebben az iskolában történt az, hogy rengeteg szakmai óra nem a tananyagról szólt, hanem arról, hogy a tanár lehetetlen kérdéseket tett fel a diákoknak, ami nem az anyaggal volt kapcsolatos, és 45 percen keresztül csak kiabált.
Ebben az iskolában történt, hogy az egyik tanárnak év végéig könyörögnünk kellett, hogy legyen már végre egy jegyünk, hisz előbb-utóbb minket is le kell majd zárni.
Ebben az iskolában történt, hogy a tanárok rendszeresen nem akkor és nem abból írattak dolgozatot, amiből és amikorra ígérték.
Ebben az iskolában történt, hogy a demons teremben már nem mertünk segítséget kérni a tanártól, ha elakadtunk, mert tudtuk, hogy csak kiabálás lesz a vége.
Ebben az iskolában történt, hogy az egyik tanártól egy, a diákokat illető nagyon cifra kifejezés elhangzott ("öntörvényű köcsögök").
Ebben az iskolában történt, hogy amikor dolgozatot írtunk, két tanár (egy a vezetőségből és az akkori osztályfőnökünk) bejött kiabálni a dolgozatot író diákok feje felett, mert a gyakorlattal kapcsolatban nem tudtak valamit egyeztetni.
Ebben az iskolában történt, hogy amikor mindezekkel az akkori ifjúságvédelmi felelőshöz fordultam, ő kiabálva elzavart.
Tudom, nem mindig könnyű ennyi diákkal, de kérem szépen: ne azt büntessék, aki tanulni megy oda! Számtalan jó tanára is van az iskolának, akiket nagyon tisztelek, de sajnos a színvonal nagyon hullámzó, a tanári karban komoly szórás kéne ahhoz, hogy jó iskolának lehessen nevezni. Vagy csak egy kis odafigyelés. Mint volt diákjuk kérem szépen: figyeljenek oda jobban! Önök felelősségteljes munkát végeznek, sorsokról döntenek, humán szakmákat tanítanak. Dupla annyi támogatójuk lett volna, ha azok az etikátlanságok, amik történtek, nem történtek volna. Kérem, merjenek szembenézni azzal, ami zárt ajtók mögött történt és ne hagyják, hogy az iskola színvonalát ez tegye tönkre. Köszönettel, Egy volt diákjuk

Válaszok

317

#335 Re: 317

2015-09-30 20:25:44

#317: -  

 Nekem is hasonló tapasztalataim voltak. 2 éve végeztem és mondhatni itt láttam először igazi rossz tanárt. Szerencsére a mi osztályfőnökünk rendes volt, de az nekem is feltűnt, hogy ebben az iskolában csak a tanárnak lehet igaza és durván félremagyarázzák a kollegalitás fogalmát, a diákokba meg néha tényleg gátlástalanul belegázolnak (pl. ha alkalmatlannak bizonyul mentősnek vagy ápolónak).