Együtt a Raoul Középiskoláért / Save the Raoul Wallenberg School


Vendég

#301

2015-04-19 23:02

Azért irtam alá, mert elfogadhatlan az otromba nyomulás, a sík hülye demagógia, a közösségrombolo politikai stratégia, amely centrálisbol hamarosan periférikussa válik, hogy egy hosszúnak ígérkező hazugságspiralba csavarodva elveszítse támogattsagat, s konrollvesztett vezetőjét.


Vendég

#302

2015-04-20 00:38

A Raoul Wallenberg Iskola
Nagy fontosság a fiatalok részére, hisz itten van részük
a Humanista és demokracia védöi és követei lenni a jövöben.
Raoul Wallenberg tettei dicsöséggel ismert az egész világon.
Remélem hogy a Raoul Wallenberg Iskola egy közös egység
marad és lesz.
kate wacz Stockholm Svédország

Vendég

#303

2015-04-20 06:43

Mert nem szeretném, hogy bezárják.

Vendég

#304

2015-04-20 09:15

Mert ami ebben az országban zajlik az már tarthatatlan.A fiatalok jövőjét tönretevő,zsarolással röghözkötő,népszerű szakoktatást megszüntető,rablógazdálkodásnak véget kell vetni.Kívánom,legyen kitartásotok.NE ADJÁTOK FÖL! "MONDOTTAM EMBER KÜZDJ ÉS BÍZVA BIZZÁL"
Szalai József

#305 Re: Re: Nem tűrhetünk tovább

2015-04-20 09:50

#193: Páll Ferenc -MarDan.hu - Re: Nem tűrhetünk tovább 

 Sokszor és sok ügyben vagyunk kénytelenek engedni, a minket érő méltatlanságoknak úgymond a "békesség kedvéért"! 

De milyen békesség az, aminek mindig csak mi vagyunk a vesztesei? 

 Ameddig nekünk szülőknek , nagyszülőknek kell feladnunk érdekeinket, azt még vonakodva, de megtesszük. De amikor gyermekeink, a jövő generáráció lehetőséget veszik el, akkor igen is kiállni és kiáltani kell. Tiltakozni, engedetlenkedni,ellenállni az összes demokratikus törvényes és  rendelkezésünkre álló eszközzel.

Páll Ferenc ezt nekünk nem tilthatja meg és nem gondolom, hogy én neki tanácsot adhatnék, vagy azt neki el kéne fogadni. . De ő se nekünk, hogy mi az, amit benyelünk és mi az, amit meg nem tűrünk el. 

Tiltakozunk az Raoul Wallenberg és a többi iskola elzabrálása ellen!

Joggal tesszük, mert felelős magyar adófizető állampolgárok vagyunk és közünk van hozzá.

 


Vendég

#306

2015-04-20 09:56

Nem tartom jó ötletnek, hogy a "világ négy égtája felé" kerüljenek a tanulók, tanárok, esetleg munkanélküli tanárok számát szaporítsák.

Vendég

#307

2015-04-20 14:04

Mert a párbeszéd híve vagyok és nem a parancsé!!!!

Vendég

#308

2015-04-20 17:11

idikebildike


Vendég

#309

2015-04-20 18:36

Egyetértek!

Vendég

#310

2015-04-20 19:08

Azért, mert a feleségem itt tanult, és szeretett ide járni, meg az anyósom itt dolgozott nagyon sokáig.

Vendég

#311

2015-04-20 20:17

Vegyék figyelembe a gyerekeket a jövőjüket. Egy jólmüködő iskolát szétszedni ilyen módon felháborító. Hangot adunk a felháborodásunknak, feltesszük a kérdéseinket de érdemleges választ nem kapunk! Most megmutathatják, hogy a mi szavunkat is figyelembe veszik, foglalkoznak vele számításba veszik-e a döntéseiknél. Amikkor majd megszületik a végleges döntésük amiről jelenleg azt állítják, hogy még várnunk kell rá majd láthatjuk, hogy számított-e a szavunk!

Vendég

#312

2015-04-21 05:44

Felháborítónak tartom,hogy egy ilyen jó hírű ,szakmailag elismert képzést adó, múlttal rendelkező iskolát egy tollvonással megszüntessenek!
Macikutya

#313 Demokrácia...

2015-04-21 08:02

Véget kell vetni annak, hogy egy szűk csoport az érdekeltek megkérdezése nélkül, a fejük felett döntsön bármiről. Demokráciában ez nem szokás, csak DEMOCSOKRÁCIÁBAN!


Vendég

#314

2015-04-21 10:39

Az ország valamennyi jó érzésű állampolgárának alá kellene írnia... már csak a miatt is, hogy az országunkban tomboló szakbarbár és rosszindulatúan önző dilettantizmusnak egyszer s mindenkorra vége szakadjon! Írjuk alá - a tudásért, a szakmáért, gyermekeinkért, tulajdon jövőnkért... s mert ELÉG VOLT!!!!

Vendég

#315

2015-04-21 11:42

Evben az iskolaban tanultam 3evig! Kivalo tanaraim voltak es rendesen megtanitottak a szakmat! A foiskola megirigyelhetne az oktatas szinvonalat!

Vendég

#316

2015-04-21 18:08

Csak annyit " Raoulos szív, Raoulos lélek, Raoulos leszek, ameddig csak ÉLEK!!"

Vendég

#317

2015-04-21 19:24

Tisztelt Wallenberg Iskola!

Őszintén szólva vegyes érzésekkel írtam alá ezt a petíciót.
4 évet tanultam az Önök intézményében, szakképzésen, kettőt az egészségügyi részen, kettőt a szociálison. Bevallom nagyon vegyes tapasztalataim vannak az ott folyó oktatással és a tanárokkal kapcsolatban. Nemcsak arról van szó, hogy a demons termek kihasználtsága messze nem akkora, mint amekkora lehetne, de ezen felűl számtalan szakmai és etikai probléma is felmerült amikor én oda jártam.
Ebben az iskolában történt az, hogy egy szakképzős diákkal az oklevél osztón (!) nevetve közölte a tanár, hogy az ő vizsgája mégse sikerült, így ő még nem kap oklevelet.
Ebben az iskolában történt az, hogy rengeteg szakmai óra nem a tananyagról szólt, hanem arról, hogy a tanár lehetetlen kérdéseket tett fel a diákoknak, ami nem az anyaggal volt kapcsolatos, és 45 percen keresztül csak kiabált.
Ebben az iskolában történt, hogy az egyik tanárnak év végéig könyörögnünk kellett, hogy legyen már végre egy jegyünk, hisz előbb-utóbb minket is le kell majd zárni.
Ebben az iskolában történt, hogy a tanárok rendszeresen nem akkor és nem abból írattak dolgozatot, amiből és amikorra ígérték.
Ebben az iskolában történt, hogy a demons teremben már nem mertünk segítséget kérni a tanártól, ha elakadtunk, mert tudtuk, hogy csak kiabálás lesz a vége.
Ebben az iskolában történt, hogy az egyik tanártól egy, a diákokat illető nagyon cifra kifejezés elhangzott ("öntörvényű köcsögök").
Ebben az iskolában történt, hogy amikor dolgozatot írtunk, két tanár (egy a vezetőségből és az akkori osztályfőnökünk) bejött kiabálni a dolgozatot író diákok feje felett, mert a gyakorlattal kapcsolatban nem tudtak valamit egyeztetni.
Ebben az iskolában történt, hogy amikor mindezekkel az akkori ifjúságvédelmi felelőshöz fordultam, ő kiabálva elzavart.
Tudom, nem mindig könnyű ennyi diákkal, de kérem szépen: ne azt büntessék, aki tanulni megy oda! Számtalan jó tanára is van az iskolának, akiket nagyon tisztelek, de sajnos a színvonal nagyon hullámzó, a tanári karban komoly szórás kéne ahhoz, hogy jó iskolának lehessen nevezni. Vagy csak egy kis odafigyelés. Mint volt diákjuk kérem szépen: figyeljenek oda jobban! Önök felelősségteljes munkát végeznek, sorsokról döntenek, humán szakmákat tanítanak. Dupla annyi támogatójuk lett volna, ha azok az etikátlanságok, amik történtek, nem történtek volna. Kérem, merjenek szembenézni azzal, ami zárt ajtók mögött történt és ne hagyják, hogy az iskola színvonalát ez tegye tönkre. Köszönettel, Egy volt diákjuk
Szabad Oktatást Csoport!

#318 FELHÍVÁS!

2015-04-22 08:14

Akik nem szeretnék, hogy bezárják az iskolájukat, nem szeretnék, ha elvennék a továbbtanulás lehetőségét azok ma (szerda este) jöjjenek az EMMI Szalay utcai épületéhez este 6 órára!

KÖVETELÉSEINK

1. Követeljük, hogy az EMMI vonja vissza a szakok megszüntetésére vonatkozó előterjesztését és a felsőoktatási törvény módosításának tervezetét! Egyúttal vonják vissza a középiskolai rendszer átalakításával kapcsolatos tervezetüket és ne zárjanak be oktatási intézményeket!

2. Követeljük a felsőoktatási autonómiát! Követeljük azt, hogy az egyetemre jelentkezők szabadon választhassák meg egyetemeiket és szakjaikat! Ne az anyagiak döntsenek az oktatásról. Spóroljon az állam a bürokrácián és a stadion beruházásokon!
3. Szükség van olyan szakemberekre, akik értenek a társadalomtudományokhoz, az EU-hoz és a nemzetközi kapcsolatokhoz! Ne tiltsák be az ilyen szakembereket kinevelő szakokat!
4. A XXI. században ne az állam döntse el, kiből mi lesz! Ne az állam döntse el, milyen szakma létezhet és milyen nem. Az állam egyetlen képzést se tiltson be, illetve ne monopolizáljon a kormány az egyeteme számára.
5. Szakmailag előkészített döntések szülessenek, és hozzák nyilvánosságra a döntéseket alátámasztó hatástanulmányokat! Transzparenciát, egyeztetést, szakmaiságot! Ne döntsenek rólunk nélkülünk!
6. Törvényi garanciákat követelünk arra, hogy a szakmai, oktatói, hallgatói szervezetek részt vehessenek a felsőoktatást érintő döntéshozatalban.
7. A kormány kövesse az európai trendeket! Ne ássa alá a jövőnket és ne lehetetlenítse el Magyarország érvényesülését a világban. Ne az oktatást helyezzék piaci alapokra, hanem a futball klubokat!


Szabad Oktatást Csoport!

szabadoktatas (kukac) gmail (pont) com

A megmozduláshoz csatlakozik a Hallgatói Hálózat, Középiskolások Hálózata, Tiltakozunk a felsőoktatási törvény egyoldalú módosítása ellen csoport, Diplomát nyelvvizsga nélkül csoport, Százezren az internet adó ellen csoport, Nem némulunk el csoport és több felsőoktatási intézmény országosan! 

 

SEMMIT RÓLUNK NÉLKÜLÜNK!

-keressetek minket a facebookon

Minisztérium

#319 Minisztériumi dolgozó

2015-04-22 12:09

Tisztelt Petíció írók!

Maximálisan mellettetek vagyok, bár mint minisztériumi dolgozó nem léphetnék veletek kapcsolatba. Kereszt lányom is ebben az iskolában tanul!

Arról szólnak a hírek, hogy biztosítanak nektek új épületet, de ez csak részigazság. 

Hogy ki vagyok és mit dolgozok mellékes. Ez a hír csak azért kelt szárnyra mert itt a minisztériumban is híre ment, hogy a diáktüntetés útba ejt titeket is. Kell az épület és a pénz is ami az oktatásra megy, de most túl lőttek a célon és próbálják lehűteni a kedélyeket, megosztani a tiltakozókat!

Semmit ne higgyetek el!  Tegnap az Átlátszó oktatás blog kiszivárogtatott egy oktatási tervezetet ami hivatalosan nem is létezik! Ez kb száz oldal, de nem a teljes változat.

A tankötelezettséget 14 vagy 15 évre szeretnék levinni- ez annak függvénye lesz, hogy marad e az általános 8 osztályos, vagy 9 osztályosra alakítják át. Az új törvény értelmében az állam csak a tankötelezettség korhatáráig fogja finanszírozni az oktatást, így a középiskolákért már fizetni kell.

A gimnáziumba kerülés feltétele is szigorodni fog és az érettségi megszerzése is. Az egyetemi felvételi meg középfokú C nyelvvizsgához lesz kötve.

2011. évi CXXVIII. törvény VI fejezet 26 bekezdését most dolgozzák át, így a felsőoktatásban tanulók be lesznek osztva kötelező jelleggel a katasztrófa és polgári védelemhez. Kiképzésekre is járni kell majd.

Ez csak néhány részlet mely nem publikus, de jó ha tudtok róla. Most látszatra visszavonulót fújt a kormány, de két hét és kezdődik az érettségi és vizsga időszak, utána meg jön a nyári szünet. A parlamenti ülések előreláthatólag július végéig fognak tartani és sok az oktatási rendszerrel kapcsolatos törvény ekkor lesz megszavazva! Amit a nyáron megszavaznak azok már érvényesek lesznek a most középiskolába és egyetemekre kerülőkre, de a tavalyi indulókra is!

Akinek van újságíró ismerőse vagy ismeretsége a tüntetés szervezők között esetleg az Átlátszó blognál azt kérném, hogy ezt továbbítsa nekik. Most az a célja a kormánynak, hogy nyerjenek két hét haladékot- utána a vizsgaidőszak és a nyár miatt azt csinálnak amit akarnak, szeptemberben beiratkozás évkezdés utána meg már késő bánat- nem fognak semmit sem visszavonni.

N. Péter  

Egy volt tanuló!

#320 Re: Minisztériumi dolgozó

2015-04-22 12:15

#319: Minisztérium - Minisztériumi dolgozó 

Mi vot tanulók jó páran ott leszünk a menetben és bízunk benne, hogy ez nem csak egy újabb sétálgatás lesz!
Továbbítjuk az írásod mert mi is úgy gondoljuk, hogy ez csak egy trükk, bár mi csak egy porszem vagyunk  a gépezetben. Ha odafenn úgy gondolják, hogy nem kell az iskolánk akkor sajnos be is fogják zárni. Ha nem állunk ki magunkért akkor eltaposnak minket. Leépítik a felsőoktatást és a középiskolai oktatást- ezt nem szabad engedni. Nagy kérdés, hogy mit fogunk elérni és miylen hazugságot fognak lenyomni  a torkunkon. Szeptemberre meglátjuk, ha ma nem érünk célt!

UTCÁRA!!!!!!!!!

Akinek van kedve egy iskolafoglaláshoz az keressen minket a tüntetésen mert mi nem akarunk meglepetést szeptemberben! Ha elegen leszünk akkor a Parlament elé is letáborozunk, mert más módszerek már hatástalanok a kormány ellen, de akár az EMMI épületét is blokád alá vehetjük.

Keressetek minket és harcoljunk az iskoláinkért és a jövőnkért! Ne érjük be egy kis hangoskodással és felvonulással! Állítsuk le a forgalmat az Üllői úton! 


Vendég

#321

2015-04-22 14:29

Mert én is nővér vagyok!

Vendég

#322

2015-04-23 08:53

Mert iszonyatosan felháborít az autonómiaellenes hatalmi arrogancia. És mert iskolákat építeni kellene bősz iramban, nem pedig becsukogatni, elvenni, szétrombolni.

Vendég

#323

2015-04-23 09:51

Sok mindenre van szükség ebben az Országban! Képzett, boldog és nyugodt nővérekre és tanárokra biztos. Támogatom az iskola kérelmét.

Vendég

#324

2015-04-23 11:38

Rohadt mocskos fidess az oktatast teljesen tonkre akarja tenni ebben az orszagba, csak azert hogy tudja tovabb folytatni a birka tenyesztest amit elkezdett 6 eve! Csak a buta, birka embereket lehet radikalizalni, mert ok gondolkodni sem tudnak es mernek amire a fidesznek nagy szuksege van!
apa1966

#325 Re:

2015-04-23 14:11

#324: -  

 Én egy apa vagyok és nem szeretném ha valakik eldöntenék mit mikor tegyen a gyerekem és ha kényük kedvük szerint dönthetnének fiatalok sorsáról.naponta új és újabb modokon probálnak ártani a diákoknak és mi felnöttek kell,hogy ezt megakadályozzuk.