Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#1850 Re: Re: Re: Re:

2015-04-05 17:22

#1843: - Re: Re: Re:  

 "Szerintem a befektetői kockázatnak nem része a bűncselekmény, pláne nem 2007 óta, állami pénzügyi felügyelet mellett."

Sajnos de. Bűncselekmény mindig is volt, van, lesz. Nincs a világon semmilyen olyan rendszer, ellenőrzés, amit a bűnelkövetők nem tudnának kijátszani. Legyen az bármilyen bűncselekmény. A világon sincs. A világon nálunk fejlettebb helyeken is vannak lopások, csalások, sikkasztások. Nap mint nap (pénzügyi szektorban is, ahol állami felügyeletek vannak).

A kérdés az, hogy a Felügyelet a számára jogszabályban rögzített feladatait ellátta-e, az azokban foglaltak betartásával ki kellett-e volna ezt szúrnia vagy sem. Ha igen, akkor felelős.

Félreértés ne essék, én nem tudom rá a választ. Csak annyit gondolok, hogy bűnözés sajnos mindig van és lesz, ha valamit kivédenek, lesz újabb módszer. 

Válaszok


Vendég

#1853 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-05 17:30:55

#1850: - Re: Re: Re: Re:  

Egyértek. Meg kell nézni milyen jogszabályi kötelezettségei vannak a felügyeletnek, ezeknek eleget tett-e, mikor, milyen vizsgálatokat folytatott le a Quaestornál, mik voltak a megállapításai, milyen módszerekkel folytatta le a vizsgálatokat, ezek a módszerek megfelelőek voltak-e a visszaélések feltárására, ha nem, akkor miért ezt alkalmazták, milyen esetleges szankciókat alkalmazott vele szemben,  ezek a szankciók megfelelőek voltak -e (alkalmasak voltak-e a további szabálytalanságok megelőzésére, a visszatartásra)....stb., stb., stb....Megelőzhette volna a károkat, ha a jogszabályi kötelezettségének a számára biztosított, nemzetközi gyakorlatban is elfogadott vizsgálati módszerekkel, megfelelő időközönként vizsgálja a Q-t? Ez a kérdés.

Mindenhol van felelősség. Ha egy orvos műhibát követ el, és ez bizonyított, ő is felel.