Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#1810 Re: Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 07:53

#1809: - Re: Re: Re: INFO 

 Amit leírsz abban igazad van természetesen. Ezt az ügyet nem Mo-on kell megoldani. Biztosan van lehetőség nemzetközi síkra terelni, mert más esélyes megolást nem látok. Amiket sokan a médiában a kisbefektetőkről mondanak az bicskanyitogató. Spekulánsoknak bélyegeznek, mert a pénzt nem bankban látraszóló számlán tartja az ember 0 % kamaton, hanem próbál az amúgy "nem létező" infláció ellen védekezni, csak úgy mint más állami szervek - mondom mindezt nem egy illegális, hanem mindenki szeme előtt levő és ismert kondiciókkal (kamat, hozamszintek stb) dolgozó cégnél. Az "extrém magas kamat" miatt az MNB meg az újságírók, médiastrómanok miért nem évekkel ezelőtt kiabáltak, miért a bedölés UTÁN lett mindenki nagyon okos a "kitermelhetetlen extra magas" hozamokat illetően. Valamint az sem tiszta, hogy miért spekulálás az, ha egy zéró kockázatúnak hirdetett és eladott valamit vesz az ember, s a felügyelet évekig nem csinál semmit hogy a termék VALÓS kockázatairól a befektetőket figyelmeztesse, majd mikor bedől a dolog, mossa kezeit, mondván "tudtátok mivel spekuláltok, buktatok, így jártatok..." Az a szép, hogy MI abszolút nem tudtuk mivel "spekulálunk", ugyanis nem volt rálátásunk a VALÓS folyamatokra. Akiknek meg volt, vagy kellett volna hogy legyen, azok kussban voltak, nem érdekelte őket az egész - most meg 1:1-ben áthárítják a dolgot és a kárt azokra akiket megvédeni lenne a feladatuk... csak azt nem tudom, minek van akkor egyáltalán MNB, vagy volt PSZÁF. A konkurens befektetéesi cégekről is izgalmas hallani, hogy "tudták" hogy baj van, de nem volt jogosultságuk ezt hangoztatni nyomozati jogosítványok hiányában... Azaz, ha én tudok egy bűnügyről, akkor csendben kell maradnom, mert nincs jogosultságom nyomozni, majd ha egyszer kiderül kiderül, ha meg nem akkor nem, nem az én dolgom. Életszerű felfogás - majd ugyanezek a cégek ódzkodnak a BEVA-n keresztüli kártalanításra, hisz nekik SZINTÉN nincs felelősségük szerintük.  Nem azt mondják, hogy valami legalább minimális van, nem, azt hogy SEMENNYI felelősségük nincs. Se a PSZÁF-nek, sem az MNB-nek, senkinek, csakis nekünk van 100%. Bezzeg mikor a pénzünk ment ki tudja hova, kihez, akkor senki sem mondta hogy "köszi de nem kérjük a pénzed van már elég tedd máshoz..." Tehát mikor fizettünk akkor JÓK voltunk, mikor baj van, akkor "hülyék voltatok" a válasz, s ennyi 10, 20, 30 év megtakarításának, a jövőnknek, stb.

Válaszok

doktornyugger

#1811 Re: Re: Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 08:43:12

#1810: - Re: Re: Re: Re: INFO 

 Eddig vagy nem olvastam, vagy elkerülte a figyelmemet: a Q-nál TBSz-en tartottam a pénzt. A TBSz pedig államilag asszisztált: adókedvezmény, EHO kedvezmény. És mégse törődött vele az állami ellenőrzés ? Akkor hol volt a keményen dolgozó kisminiszterelnökünk ?


Vendég

#1814 Re: Re: Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 10:08:01

#1810: - Re: Re: Re: Re: INFO 

 Abban maximálisan igazad van, hogy a BEVA tagok, amik most ellenkeznek, hogy miért ők, a tisztességesek fizessék meg a kártalanítást, másrészt azt mondják, hogy a piacon régóta tudott volt, hogy a Q. pilótajátékot játszik. Ha így van, miért nem szóltak a felügyeletnek, miért nem jelezték akár a kormánynak is, akár a nyomozóhatóságnak, bárkinek? Őket is vétkesség terheli, bűnös mulasztás, így igenis fennáll a felelősségük.

Az MNB felelőssége is fennáll, mert neki meg éppen ez a feladata. Hogy tudott állítólag 2007 óta pilótajátékot játszani, fiktív kötvényezni a Q? Állítólag most pár órás vizsgálat alatt feltártak 150 mrd  fiktív kötvényt. Ezt a pár órát miért sajnálták a vizsgálatra 8 év alatt? Azalatt a 8 év alatt, mely alatt többször teljes átvilágításon esett át a Q? Ha valaki a munkája során hibázik, nem látja el a feladatát, és ezzel kárt okoz, azt mindenütt kártérítési kötelezettség és fegyelmi felelősség terheli.

Én abban bízom, hogy a Kormány el fogja érni a teljes kártalanítást, így vagy úgy. Valszeg BEVA-val a nagy részét, a másik része lesz necces, de ami biztató: ma Gulyás Gergely azt mondta a Kossuth Rádióban, hogy nem akarja a kormány, miszerint 5 évet kelljen várni annak a majd 10000 károsultnak a büntetőeljárás jogerős befejezéséig. Így valszeg olyan megoldáson gondolkodnak, hogy az állam előre kártalanítja a 6 millió felettieket - ha nem is 100 százalékosan, de amennyire lehet, bár a 100%-os lenne az elfogadható -, és rászáll a vagyon, és majd ő érvényesíti a Q-val szemben a kárigényét. Ez olyan, mint egy engedményezés, gondolom a Q. 6 millió feletti károsultjai engedményezik a Q-al szembeni kárigényüket az államra, cserébe az állam előre kifizeti a kárukat (remélhetőleg 100%-ot), és majd az állam behajtja a lefoglalt vagyonból. Ez lenne a legjobb. Nagyon sok pereskedést, időt, idegeskedést lehetne megúszni ezzel.