Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #1814 Re: Re: Re: Re: Re: INFO

2015-04-05 10:08

#1810: - Re: Re: Re: Re: INFO 

 Abban maximálisan igazad van, hogy a BEVA tagok, amik most ellenkeznek, hogy miért ők, a tisztességesek fizessék meg a kártalanítást, másrészt azt mondják, hogy a piacon régóta tudott volt, hogy a Q. pilótajátékot játszik. Ha így van, miért nem szóltak a felügyeletnek, miért nem jelezték akár a kormánynak is, akár a nyomozóhatóságnak, bárkinek? Őket is vétkesség terheli, bűnös mulasztás, így igenis fennáll a felelősségük.

Az MNB felelőssége is fennáll, mert neki meg éppen ez a feladata. Hogy tudott állítólag 2007 óta pilótajátékot játszani, fiktív kötvényezni a Q? Állítólag most pár órás vizsgálat alatt feltártak 150 mrd  fiktív kötvényt. Ezt a pár órát miért sajnálták a vizsgálatra 8 év alatt? Azalatt a 8 év alatt, mely alatt többször teljes átvilágításon esett át a Q? Ha valaki a munkája során hibázik, nem látja el a feladatát, és ezzel kárt okoz, azt mindenütt kártérítési kötelezettség és fegyelmi felelősség terheli.

Én abban bízom, hogy a Kormány el fogja érni a teljes kártalanítást, így vagy úgy. Valszeg BEVA-val a nagy részét, a másik része lesz necces, de ami biztató: ma Gulyás Gergely azt mondta a Kossuth Rádióban, hogy nem akarja a kormány, miszerint 5 évet kelljen várni annak a majd 10000 károsultnak a büntetőeljárás jogerős befejezéséig. Így valszeg olyan megoldáson gondolkodnak, hogy az állam előre kártalanítja a 6 millió felettieket - ha nem is 100 százalékosan, de amennyire lehet, bár a 100%-os lenne az elfogadható -, és rászáll a vagyon, és majd ő érvényesíti a Q-val szemben a kárigényét. Ez olyan, mint egy engedményezés, gondolom a Q. 6 millió feletti károsultjai engedményezik a Q-al szembeni kárigényüket az államra, cserébe az állam előre kifizeti a kárukat (remélhetőleg 100%-ot), és majd az állam behajtja a lefoglalt vagyonból. Ez lenne a legjobb. Nagyon sok pereskedést, időt, idegeskedést lehetne megúszni ezzel.