Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Válaszok


Vendég

#1580 Re:

2015-03-31 15:08:22

#1578: -  

Soha sehol nem láttam egyetlen egy olyan cikkecskét sem, ahol ezeket a veszélyeket vázolták volna fel. 


Most meg utólag mindenhol megy az észosztás, hogy mindenki hülye meg magára vessen, mertháthogy...


Vendég

#1582 Re:

2015-03-31 15:52:15

#1578: -  

 

Azért ezeknek a pontoknak amiket felsorol a cikk relative könnyű nem 1 és nem 2 pontját megcáfolni. Meglehetősen korlátozott számban szoktak kisbefektetők KÖNYVVIZSGÁLÓK, TULAJDONOSI háttér (már ha valós infók fellelhetők) után kutakodni - talán erre lenne egy felügyelet, hogy a gyanús ügyekre felhívja a BEFEKTETŐK figyelmét - minő meglepő ezt meg is teszi minden szir-szar cég esetén, a Q esetén erről "elfeledkeztek"... Az OBA, BEVA kifogások mint "jól tudható" infók is csak manapság (a balhé után) jelentek csak meg, mert mig OBA-ról ugyan szó nem volt, de BEVA (1 hónappal ezelőtt is ott virított a Q logo a BEVA (amúgy übergagyi) WEBLAPJÁN) mindig igérgetve volt - zárójeben talán megint a felügyelet segíthetett volna mondjuk ha kötelezi a Q-t arra, hogy se a BEVA se a saját weblapján ne állítsa, hogy vállalati kötvényei 1, védettek 2, biztonságosak valamint 3, rizikófaktoruk szinte 0 azaz állampapír szintű, ugyanis ez így volt reklámozva. Nem tudom melyik kisbefektetőnek kellett volna ezeket az ígéreteket megcáfolni, talán akkor a kisbefektetőket kell az MNB-be jó pénzért beültetni, s akkor tennék a dolgukat. Nem hiszem, hogy a kisbefektető mint olyan megkérdőjelezhet bármit is amit a cég hirdet, vagy az ügyintéző ígér.

A befolyó pénz felhasználását meg megintcsak nemigen a kisembernek kellene felügyelni - mi módon tehetné meg ? - erre lenne a "nagyszerű" felügyelet, ami lehet PSZÁF, MNB tök mindegy mi, aminek 70 milliárd kibocsátás UTÁN - majd a >számukra< abszolút NEM látható befektetések után - talán NEM kellene újabb és újabb kötvénykibocsátási engedélyeket adni, se 1 se 10 se 100 milliárd értékben... Az, hogy a befektető IS hibás, az csakúgy mint a devizahiteleseknél elfogadható indok - bár ott a végén szentté avatták a HITELFELVEVŐT, s ráhúzták a vízes lepedőt a bankokra - de a teljes balhét meglehetősen furcsa (főleg az előbb elmített nem éppen 1000 éve megmentett devizahiteles történet ismeretében) a kisbefektetőkre verni. Mint ahogy furcsa az ellenállás mindenki részéről - állam, MNB, BEVA, társadalom - persze VALAHOL VALAKINÉL ez a pénz csak megvan -, ha ekkora az ellenállás a kártalanítás ügyében, talán neki kellene állni megkeresni a pénzt s a megtalált pénzt visszaadni a befektetőknek. De úgy tűnik abszolút nem a keresés a lényeg, hanem a terelés, többek közt arról, hogy ITT a befektetőn kívül BÁRKI is tévedett, hibázott volna (a benfentes infót meg sem említem) Ami meglehetősen nonszensz, a fent írtak fényében... 

Azt meg csak zárójelben jegyzem meg, hogy a portfolio.hu-n sem igen tüntek fel az utóbbi 25 évben a Q-ról túl negatív cikkek, azaz de, március 9.-én éjjel valaki leírta: "... na és megtörtént. Bedőlt..." Ennyi. Talán ha 2014 március 7-én születik a fenti linken elérhető cikk, akkor megemelem a kalapom, de utólag okoskodni, hogy "mi tudtuk... nektek is kellett volna..." hát nem más mint a szerencsétlenekbe való belerúgás. Persze mint írtam, ugyanezek a cikkírók hullajtottak krokodil könnyeket, s áldották a kormányt 9 milliárd euró MNB-ből való kisöprése alkalmával mikor "szegény CHF devizahiteleseket" "kellett" megmenteni... (azok 50+ milliós házaikkal együtt sok esetben...) Tehát lehet elfüstölni KÖZPÉNZT x alkalommal y indokkal, majd máskor rámutogatni a CSALÁS áldozataira, hogy "ti meg hülyék vagytok"... a CHF hitel nem volt csalás, erősen benne volt a jelen kormány gazdaságpolitikája a "nekünk nincs EUR/HUF célárunk" dumákkal, itt meg a kormány egyik haverja becsap 30 valahányezer embert, de le kell szarni őket, mert "hülyék voltak"... Ez ma az esélyegyenlőség no meg demokrácia Mo-on.