Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#1190

2015-03-25 16:32

Én is károsult vagyok és teljes kártalanítást akarok. Valahogy nagyon elsikkadt itt, hogy a BEVA kártalanítási kötelezettsége akkor is fennállhat, ha a kötvény nem fiktív, tehát legális s akkor is, ha fiktív. Ugyanis a Quaestor Hruria csődje és a csődvédelem csak március 19.-től lépett hatályba! Hiába jelentették ezt be március 10.-én, a cégbírósági döntés számít, nem az, hogy valaki a médiában ezt mikor jelenti be. Csak eddigre már a forgalmazó tevékenységét felfüggesztették!! (10.-én). Azaz a kibocsátó csődjét jogilag megelőzte a forgalmazó cég tevékenységének felfüggesztése!!!! Tehát a BEVA-nak a saját szabályai szerint fizetnie kéne. A nem fíktiv kötvénynél meg készpénz adtunk át, ami elvileg értékpapír vagy más számlán lehet csak, mert nem lehet kötvényben, mivel az jogilag nem létezik, fiktív, tehát ott meg azért kéne fizetnie a BEVA-nak. Ebből következik, hogy 20.000 euro alatt minden kötvényest az 1 millió Ft. alatt, 100 %-ban, felette pedig 20.000 euronak  a kártalanításkor aktuális értékéig 90 %-ban kellene kártalanítania a BEVA-nak! Efelett pedig a létrehozandó kártalanítási alapból -ha  létrejön és lesz benne pénz vagy más vagyoni elem- lehetne kártalanítást igényelni és ezzel párhuzamosan lehetne perelni a magyar államot és az MNB-t kártérítésért, valamint  a Quaestor csoportot is, bár ott nem tudni mennyi pénz marad. Palotásnak hasonló, bár nem pont ilyen ügyben pár éve volt nyert pere az állammal szemben, és ő most is mozog. Nem tudom, hogy ő sikeres lesz- e ez ügyben, de az államot és az MNB-t  a 6 millió Ft feltti befektetőknek mindenképpen perelnük kéne, és az az alattiaknak is, ha sehonnan nem kapunk kártérítést, mert itt vastagon megáll az állam és eyges szervei felelőssége véleényem szerint!

A BEVA-nál csak az gond, hogy a felszámolást a Quaestor Értékpapír Zrt-nél még nem modta ki a bíróság, mert utána szerintem azonnal minden kötvényesnek be kell adnia a 20.000 eurot meg nem haladó kártalanítási igényét és a BEVA-nak 90 napja van rá, hogy elbírája, ha pedig elutasítja polgári peres úton lehet vele szemben igényt érvényesíteni pl. pertársaságban.

Az meg, hogy a BEVA ma mit mondott, az mellékes, mert egyrészt még nem nagyon mondhat mást, másrészt később az általuk felkért jogi szakértők majd valamit mondanak, aztán a BEVA is. Ettől még ha  a felszámolást kimondaná  a bíróság, a kártalanítási igényeket véleményem serint miden károsultnak be kéne adnia, legfeljebb  a BEVA elutasítja, utána meg be lehet perelni együtt a BEVA-t pertársaságban vagy akár-külön-külön is. Pénze ugyan most nem fog maradni, de azt is fel kell töltenie, ha kártalanítási kötelettsége lesz, ezt meg már az MNB elmondta tegnap.

Tarsoly ellen, de legalább is ismeretlen tettes ellen -hogy legalább tanúként kihallgassák- csalás, sikkasztás vagy más bűncselekmények miatt már feljelentést kéne tennünk, mert a rendőrség, ügyészség hivatalból nem nagyon akar lépni, ahogy eddig látom.

Válaszok


Vendég

#1192 Re:

2015-03-25 17:11:46

#1190: -  

 Egyetértek.