„Éhen fogunk dögleni!”

Quoted post

adófizető

#10 Re:

2014-11-19 07:44

#4: -  

 Pedig ebben az egyben igaza van! A becsületesen dolgozók egyre nagyobb rétege szegényedik el éppen azért, mert egyre több bőrt nyúznak le az adófizetőkről azért, hogy eltartsanak egy olyan réteget, akiknek eszükbe sem jut becsületes munkával kenyeret keresni.

A segélynek egy átmeneti mentőövnek kéne lenni, nem pedig abalakon kiszórt pénznek olyanok részére, akik generációkon keresztül erre rendezkedtek be, hogy segélyből éljenek. 

A gyerekek után adott juttatásoknak pedig egy befektetésnek kéne lenni a jövő nemzedékbe, aki majd előbbre viszi az országot. Magyarországon viszont van egy olyan réteg, akik potyogtatják a gyerekeket szakványba, hogy az utánuk járó juttatásokból éljenek. Ezek a gyerekek nem jelentenek befektetést a jövőbe, mert a legtöbbet nem járatják rendesen iskolába, óvodába, sok előbb megtanul lopni, mint beszélni és felnőve csak újabb kelés a társadalom fenekén, teher a becsületes állampolgároknak. Ezek az emberke gyerekkorban nem tanulják meg, hogy becsületes munkával kell pénzt keresni, nem pedig lopni, rabolni, vagy a markukat tartani.

Igenis differenciálni kéne és bizonyos néprétegeknél szigorítani, pl. a gyerekre kapott juttatások minden fillérjéről számlával elszámoltatni őket, mert sokaknál még aznak a kocsmában köt ki a családi pótlék, vagy segély.

Azoknak sincs rá szüksége, akik kilós aranyláncokkal a nyakukban vezetik a vadi új BMV-t, mert csak papíron jogosultak.

 

Ezeket egyszer és mindenkorra rendbe kéne tenni, kiszűrni az érdemteleneket és potyázókat.

Válaszok


Vendég

#14 Re: Re:

2014-11-19 09:45:12

#10: adófizető - Re:  

 Kedves adófizető!

Bocsi, nem kívánom, hogy olyan helyzetbe kerüljön, hogy elveszítse a munkáját.  Jelenleg ha egy kétgyermekes átlagos család mindkét tagja munka nélkül marad és három hónapon belül nem találnak munkát, akkor csak az egyikőjük lesz jogosult a Foglalkoztatást Helyettesítő Támogatásra, ami jelenleg 22.800 Ft, a két gyerekre kapnak 26.600 Ft Családi Pótlékot. No akkor ebből próbáljanak megélni, a jövőben meg még a CSP sem lesz. Négyen 22.800 Ft-ból esetleg majd 47.000 Ft közmunkából ami ha szerencsés akkor 6 hónapig tart egyébként meg 30-60 nap. Ön sem gondolja komolyan, amiket írt. Sztereotípiákat gyártanak a NET-en de a szegénység nem etnikumhoz kötött fogalom. A dolgozók is éheznek és lakhatási problémákkal küzdenek és az ellátásokból megélni emberhez méltón nem lehet.


Vendég

#32 Re: Re:

2014-11-21 08:35:36

#10: adófizető - Re:  

A becsületesen dolgozók egyre nagyobb rétege szegényedik el éppen azért, mert egyre több bőrt nyúznak le az adófizetőkről azért, hogy eltartsanak egy olyan réteget, akiknek eszükbe sem jut becsületes munkával kenyeret keresni."

Ez egy sztereotíp demagógia!! 
A dolgozóknak nem azért "kell" adót fizetni, hogy "eltartsanak másokat" - hanem azért, mert ez az atlantista (elbukott) gazdasági modell egyik tudatformáló manipulációja: "Attól vagy a közösség tagja, attól vagy egyenrangú ha adózól akár a semmiből is".. És ezt a súlyosan otromba és ostoba lózungot sokan elhiszik, komolyan veszik, pedig a világon semmi közgazdasági, fizika vagy matematikai alapja nincs!

A mi problémának az az, hogy a dolgozók a primer elosztásban sokkal kisebb részt kapnak ma már mint egykor az átkosban (bértömeg) és a kormányok ennek terhére gondolják a továbbra is (meg mindig is!!!) világpiaci áron működő szociális rendszer finanszírozását. Ez pedig egyszerüen nem csak matematika, hanem fizikai képtelenség is!
Természetesen a tőke és a termelőeszközök tulajdonosaitól el lehetne venni a szükséges pénzt adóban, de ez a folyamtos "adócsökentések" nem teszik lehetővé az "olcsó kis jól kormányzott országok"-ban ahova hazánk is tartozik.
Egyszóval ebben a termelési rendszerben az államot, a társadalmat megillető részt is a tulajdonosoknak adják, és az profitként magánzsebekbe vándorol. Ez az elherdált pénz az oka annak hogy egyre kevesebb és kevesebb pénz jut a társadalomra, a szociális rendszerre.
Tanácsolom szíveskedjen szakirodalmat olvasgatni, az abban foglaltakat pedig megérteni, mielőtt ilyen neoliberális ostobaságokkal fertőzi tovább a közösséget.  Köszönöm.
Üdv.!