„Éhen fogunk dögleni!”


Vendég

/ #32 Re: Re:

2014-11-21 08:35

#10: adófizető - Re:  

A becsületesen dolgozók egyre nagyobb rétege szegényedik el éppen azért, mert egyre több bőrt nyúznak le az adófizetőkről azért, hogy eltartsanak egy olyan réteget, akiknek eszükbe sem jut becsületes munkával kenyeret keresni."

Ez egy sztereotíp demagógia!! 
A dolgozóknak nem azért "kell" adót fizetni, hogy "eltartsanak másokat" - hanem azért, mert ez az atlantista (elbukott) gazdasági modell egyik tudatformáló manipulációja: "Attól vagy a közösség tagja, attól vagy egyenrangú ha adózól akár a semmiből is".. És ezt a súlyosan otromba és ostoba lózungot sokan elhiszik, komolyan veszik, pedig a világon semmi közgazdasági, fizika vagy matematikai alapja nincs!

A mi problémának az az, hogy a dolgozók a primer elosztásban sokkal kisebb részt kapnak ma már mint egykor az átkosban (bértömeg) és a kormányok ennek terhére gondolják a továbbra is (meg mindig is!!!) világpiaci áron működő szociális rendszer finanszírozását. Ez pedig egyszerüen nem csak matematika, hanem fizikai képtelenség is!
Természetesen a tőke és a termelőeszközök tulajdonosaitól el lehetne venni a szükséges pénzt adóban, de ez a folyamtos "adócsökentések" nem teszik lehetővé az "olcsó kis jól kormányzott országok"-ban ahova hazánk is tartozik.
Egyszóval ebben a termelési rendszerben az államot, a társadalmat megillető részt is a tulajdonosoknak adják, és az profitként magánzsebekbe vándorol. Ez az elherdált pénz az oka annak hogy egyre kevesebb és kevesebb pénz jut a társadalomra, a szociális rendszerre.
Tanácsolom szíveskedjen szakirodalmat olvasgatni, az abban foglaltakat pedig megérteni, mielőtt ilyen neoliberális ostobaságokkal fertőzi tovább a közösséget.  Köszönöm.
Üdv.!