„Éhen fogunk dögleni!”

Quoted post


Vendég

#14 Re: Re:

2014-11-19 09:45

#10: adófizető - Re:  

 Kedves adófizető!

Bocsi, nem kívánom, hogy olyan helyzetbe kerüljön, hogy elveszítse a munkáját.  Jelenleg ha egy kétgyermekes átlagos család mindkét tagja munka nélkül marad és három hónapon belül nem találnak munkát, akkor csak az egyikőjük lesz jogosult a Foglalkoztatást Helyettesítő Támogatásra, ami jelenleg 22.800 Ft, a két gyerekre kapnak 26.600 Ft Családi Pótlékot. No akkor ebből próbáljanak megélni, a jövőben meg még a CSP sem lesz. Négyen 22.800 Ft-ból esetleg majd 47.000 Ft közmunkából ami ha szerencsés akkor 6 hónapig tart egyébként meg 30-60 nap. Ön sem gondolja komolyan, amiket írt. Sztereotípiákat gyártanak a NET-en de a szegénység nem etnikumhoz kötött fogalom. A dolgozók is éheznek és lakhatási problémákkal küzdenek és az ellátásokból megélni emberhez méltón nem lehet.

Válaszok

ennyi

#26 Re: Re: Re:

2014-11-19 22:12:49

#14: - Re: Re:  

Kedves Adófizető!

Én is fizetem az adót, mégis egyetértek Vendég szavaival.

Munkát találni iszonyú nehéz manapság, és a "kényszervállalkozás" sem járható út a 0 Ft bevétel nesetén is kirótt magas közterhek miatt.

És még azt is hozzátenném, hogy az államnak nem arra kellene törekedni, hogy lehetőleg ne érjék meg az 5 éves kort a szegénységbe vagy cigány családba született gyerekek, hanem arra, hogy magas színvonalú és mindenki számára elérhető iskoláztatással lehetővé tegye számukra, hogy kitörjenek a generációk óta öröklödő nyomorból. Például a gimnáziumi férőhelyek szűkítése helyett az általános iskola után kihulló gyerekeknek kellene lehetőséget biztosítani, hogy szakmunkásképzőbe járjanak és szakmát tanuljanak. Ez lenne a befektetés a jövőbe.

Ha már valamihez kötni akarják a CSP-t, akkor talán olyasmihez lehetne, ami nem bünteti a gyereket, hanem segíti, pl. az óvodába és iskolába járás. És mondjuk lennének a kistelepüléseken is színvonalas, nem szegregált iskolák, megbecsült tanárok, internet, meg hasonlók. De erről mindenekelőtt az érintetteket és azokat a szakmai zervezeteket kellene megkérdezni, akik a szegénység ellen küzdenek évtizedek óta.

adófizető

#58 Re: Re: Re:

2014-11-25 11:31:02

#14: - Re: Re:  

 Nem ezekre az emberekre gondoltam, hanem azokra, akiknek generációkon keresztül büdős a munka és potyogtatják a gyerekeket szakványba és belőlük élnek. Ezeket ideje kiszűrni.