Tiltakozás a pécsi Weöres Sándor szobor ellen

Quoted post

vadegér

#13 miért nem írom alá.....

2014-11-15 19:38

Tényleg utolsó megnyilvánulásom a méltatlanul elhíresült Weöres szoborral kapcsolatban és mindannyiszor rossz szájízzel írom le a nevét eme kétes értékű művészeti hakni miatt, ami nálam azért nemcsak a szobrot jelenti.....ti. most is azt mondom habil ide vagy oda, meg egyetemi tanár, meg pécsi, magukat művészeknek mondó és egyébként valóban azoknak tartható személyek - ezer százalék, hogy a megbízás elnyerése idő pontjában IS MÁR TUDTÁK az erősen kifogásolható háttérinformációt...AKKOR MIÉRT VÁRTAK EDDIG??!!!

(ámbár a másik elhíresült  fémlakatfalat is elhülyéskedték, aztán utólagosan született egy ítésztől fura hangvételű önostorozás, nyílt levél a faszbúkon,  na az is már eléggé hiteltelenné lett igy..NEKEM, ámbár ott is tanuja lehettem Robin Hood avatásnak, mint a mostani  esetben...)

ti. akármilyen lett az alkotás, a pénzosztogatás anomálikkal terhes...aztán kövezzenek meg, DE ÉN SZERETNÉM ELDÖNTENI MI TESSEN NEKEM...(mellesleg nem tetszik a szobor, borzalmasan rossz helyen van és ezt MAGAMTÓL IS TUDOM, látom), persze használok egy vezérelvet az izlésem alakításában, viszonyítok szaktekintélyek, általam is ismert és nagyratartott művészek és ítészek véleményéhez...szintén kövezzenek meg, az avatáson demonstrálók között egyetlen olyan sincsen NEKEM , akit tévedhetetlennek, akkora ikonnak tartanék , hogy feltétlen bizalmat szavazzak nekik...az egyetemi tanár urat pedig kénytelen voltam beguglizni, hogy megtudjam kicsoda... azért nem ártana, ha logika hosszú egyenes vonalára szakaszjegyet is váltana , váltanának, ti. attól, hogy Breuer Marcell és Martyn Ferenc itt alkotott, (még baromi sokan mások is) a kortárs művészetek mellett talán lehet szeretni a barokkot, a reneszánszt is stb... mert én azokat jobban kedvelem...mondom úgy, hogy megnéztem a bauhaus teljes kiállítást anno, nem a szívem csücske, de meg akartam ismerni és a pécsi kötődések miatt úgy éreztem meg kell néznem..nem néztem meg a Leonardo félét..DE NEM AZÉRT MERT EGY PERCIG IS EGYETÉRTEK A FIKÁZÓKKAL, kimaradt...én úgyan nem láttam, hogy bárki azt mondta volna, hogy a rekonstrukció művészet lenne, szal köszi , de ebből a kiokításból sem kérek..viszont Leonardo rajzai, tervei alapján újra elkészített eszközök, gépek stb nagy élményt nyújthattak  sok embernek, gyereknek...és horribile dictu a "nagy lú" is teccett... és kifejezetten BUNKÓ cuccnak tartottam a rózsaszín pónis fikázást, hihetetlenül gyönge humor jele...abszolút elítélem a pályáztatás hiányát, a pécsi művészek , alkotók, bármilyen munkáról legyen szó, potenciális résztvevők kigolyózását a lehetőségekből, az etikátlan pénz leosztást, de nem vállalok közösséget alacsony nívójú haknival sem, amit a nem túl számos művész úr és kicsi sleppjük előadott az avatáson tüntetés gyanánt , de nagyra értékeltem volna, 30-40 pécsi kül. művész néma háttal állását, ami elegáns és higgyék el ütős lett volna..de mivel ez a kreatívtás hiányzott a művész úrakból, nem írom alá a petíciót..................az utólagos pofázás, önhozsannázás pedig kifejezetten ellenszenves..ettől függetlenül továbbra is fogok járni kiállításokra és kifizetem érte a belépőt, akár kortársra is...

ps.: az uránvárosi színes kockát imádom.... számos fotót csináltam róla :) a magam örömére

Válaszok

Tóth Judit
Vendég

#16 Re: miért nem írom alá.....

2014-11-16 01:48:04

#13: vadegér - miért nem írom alá..... 

 Az Ön által említett hakni mostanra 330 főre duzzadt!

Kedves Vadegér! Igen, így az álnév mögül...kiváncsi volnék rá, hogy nekem az Ön neve google nélkül mond-e valamit! Az ilyen jellegű személyeskedések igyekeznek elfedi a valóságot, hogy bizony semmi másba nem tud kapaszkodni. Még mindig nem vagyok elvakult, csupán őszintén kiállok egy ügy mellett, ami megérdemli ezt az igyekezetet. Van itt egy ember, aki a petíció szerzőjeként felválllalta a nevét, Önnel ellentétben! 

Az Ön által "alacsony nívójú hakni" elérte a média totális figyelmét. Ez nem kérdés.

 

A szoborról: Úgy vélem, hogy nagytiszteletű, kintüntetett íróinknak, költőinknek, tudósainknak az általuk létrehotott kivételes teljesítmény megörökítése céljából, teljesen irreleváns egy olyan zsánerszobor, amelynek minimális megváltoztatásával állítunk emléket megannyi más dicső polgárunkak. Köztéri szobrainkkal változtatjuk a közízlést, s ezek a szobrok azt sugallják, korunkban csak sablonos művészek állítottak emléket sablonos művészeknek. Ahogy már egy előttem hozzászóló is említést tett róla, a szobor lefelé irányuló tekintetével nem hogy befogadja a szemlélőt, de elutasítja őt. Nem egy karakteres szobor, amely feldolgozza Weöres Pécsett töltött éveit. Ez egy szobor egy emberről, aki saját gondolataiba süllyed egy Weöres nevével jelzett füzet felett, s közben csak saját magának szóló alkotás.


Vendég

#18 Re: miért nem írom alá.....

2014-11-16 11:17:33

#13: vadegér - miért nem írom alá..... 

 Ízlésről nem vitatkozunk, itt szakmáról van szó.