Közalkalmazotti bértábla

Quoted post

Babu

#297 Re: hozzászólás

2014-09-19 10:38

 Úgy hallom, hogy csak 2015 szept.- től kapnánk talán valami béremelést. Remélem, akkor már diferenciálnak a végzettsék, ledolgozott évek száma és munkakör szerint. A nyugdíj előtt állók több évnyi bér lemaradását be kéne pótolni. Úgy tudom, a Cafeteria összege nem számít bele a nyugdíj kiszámításába. Ezzel is a kezdő dolgozók járnak jobban, nekik még mindegy, milyen címen kapnak pénzt. 118000 Ft Br. után mennyi lesz a nyugdíj? Ezzel a szűk réteggel (akiknek már alig van idejük a nyugdíjig) nagyon elbántak.  Megalázó helyzet, hogy egy 58 éves közalkalmazott sokkal több iskolával ugyanannyit kap, mint egy csak a kötelező iskolát végzett kezdő. Feszültségeket szül minden munkahelyen. Szerintem ez az egyenlősdi csak a most kezdő dolgozóknak tetszik. Bár sokan mondják, hogy ennyiért inkább nem dolgoznak, kapják a munkanélküli segélyt.

Válaszok


Vendég

#298 Re: Re: hozzászólás

2014-09-25 09:44:23

#297: Babu - Re: hozzászólás 

 2015 re csak a pedagógus végzetségű!!!!  pedagógus munkát segítőknek ígértek bármit is. A többieknek esteleg 2017 -körül!!!

 

Szeretnélek tájékoztatni benneteket, hogy megalakult, illetve 2014.10.22-én megalakul (átalakul) a Kulturális Dolgozók Független Szakszervezete, eddig (Könyvtári Dolgozók F SZ) kiterjeszti a tevékenységét minden oktatási, nevelési, kulturális intézményben dolgozó közalkalmazottra (kivéve pedagógus- nekik van PDSZ, PSZ)  

a köreinkből az első csatlakozó én vagyok... Angebrandt Dominika... ennek az aláírásgyűjtésnek a fő oszlopos tagja (Kanászné Erika mellett)

 

Kérem hogy minél többen csatlakozzatok ehhez a szakszervezethez, mert akkor tudunk hatékonyan fellépni , ha tömegek állnak mögöttünk. Ezzel a petícióval utoljára 3 hete voltunk az Ombudsmani hivatalban... sajnos eredménytelenül. Azt a választ kaptuk, hogy problémánk tipikus bértárgyalási szituáció... alakítsunk szakszervezetet.. vagy csatlakozzunk valamelyikhez..

HÁT RAJTUNK NE MÚLJON!!! MEGTETTÜK!!!

INFORMÁCIÓÉRT KERESSETEK A nos.pms.2014(kukac)gmail.com email címen!!

Belépési nyilatkozatot kérésre bárkinek küldök

Belépési nyilatkozatot megtaláljátok a  Facebook/ Iskolatitkár csoport ban is

FONTOSNAK TARTOM elmondani hogy  a szakszervezet vezetői, tisztségviselői mind önkéntes alapon dolgoznak!!!

 

ITT AZ IDŐ, HOGY A SZAVAKAT TETTEKRE CSERÉLJÜK!!!!!!

CSATLAKOZZATOK MINÉL TÖBBEN

 

Dominika