A betegséget kezeljük, ne a tüneteket! Kóbor állatok kérdése

Quoted post

Természetszerető

#20

2014-08-20 10:50

A gond ott van, drága Brumi, hogy az emberek ezen a vidéken kiirtották a nagy ragadozókat, akik a vadállományt évmilliók óta szépen rendben tartották. Ezt a sebet a természet igyekszik befoltozni. Akár az utcára kerülő, elvaduló kutyák segítségével is. Vannak helyek (Afrika, Ázsia), ahol működik a természet, és vannak vadkutyák is. A maguk helyén, és a rendszer által bekorlátozott számban. Az ember az, aki megbolygatta a rendet, és képtelen helyesen kezelni a problémát. A természet meg fogja oldani, ahogy tette azt százmillió éveken át. Ha másképp nem, hát az emberek nélkül. Függetlenül attól, hogy milyen etnikumhoz tartoznak.

Válaszok

Brumi

#24 Re:

2014-08-20 17:34:58

#20: Természetszerető -  

Teljesen igazad van!
Én a jelenlegi - összedőlő - rendszeren belül kerestem a megoldást.
Szóval a szemét barmok miatt nem vihetem ki a kutyát az erdőbe...
(Egy ismerősömnek szerencsére van jópár hektárja, ami nem vadászterület, és be van kerítve - ott nyugodtan szaladgálhatnak az enyéim)

realista

#29 Re:

2014-08-25 08:48:03

#20: Természetszerető -  

A nagyragadozók témájában egyet értek. Ha lennének medvék, farkasok, sakálok, már az erdőben futattot kutya probléma is megoldódna, ugyanis gazdástól felkerülnének az étlapra. ;)

Viszont a kutya, mint olyan nem a szarvasokat, vaddisznókat gyérítené, hanem az apróbb állatokat, tehát megint csak ott tartunk, hogy káros a jelenlétük.

Egyébként Afrikában, Ázsiában nem mennek a kutyák a természetbe, mert a tigris, leopárd, oroszlán, hiéna azonnal lefogyasztja, a kafferbivaly agyontapossa, stb. így a szemétdombokon élnek, vagy egymást eszik meg.