Vass Gabit szeretnénk!

Quoted post

MICSIMAMA

#40 Önkéntes vs határozott idejű szerződés

2014-07-02 19:08

Láttam hétfőn a kórház előtti demonstrációt, ezért kezdtem olvasni a történtekről bővebben. Két gyermekem van (1 császár, 1 természetes), hála orvosomnak és szülésznőmnek semmi hiányérzetem nincs a szülésekkel kapcsolatban.
Gabival kapcsolatban: a véleményeket olvasva évekig önkéntes volt, majd lett egy határozott idejű szerződése, amit - nagy valószínűséggel - ő is aláírt. Biztosan nem 30-án tudta meg, hogy lejár a szerződése. Hetekkel ezelőtt készülnie kellett volna "A", "B" tervvel. Valahol az ő felelőssége is, hogy sok várandós, most bizonytalansággal találta szembe magát (akik e dátum után szülnének vele). Ezek szerint nem megfelelő az a kommunikációs háttér ami a kórházban van. A hosszabbítás lehetősége v. lehetetlenségéről már mindenkinek tudni kellett volna. A munkáltató nyilván a vezető szülésznő és osztályvezető főorvos véleménye alapján döntött így.
Hihetetlennek tűnik, hogy ez a negatív döntés, az utolsó napokban derült ki.
Olvasva más fórumokat, Gabiról is írnak jót-rosszat, tehát ő sem tökéletes, ahogy senki sem!
Semmi baj nem lesz a Szent Imre Kórházban, ha a menedzsment a szakmai vezetőkkel együtt, továbbra is megadja a szülő nőknek a minél természetesebb szülés lehetőségét!
Remélem Gabi is megtalálja az utat a neki is megfelelő gyönyörűséges munkához!
Mindenkinek szép szülést kívánva,
Németh-Béres Csilla

Válaszok

Weisz-Nemcsik Katalin

#41 Re: Önkéntes vs határozott idejű szerződés

2014-07-02 21:18:43

#40: MICSIMAMA - Önkéntes vs határozott idejű szerződés

Kedves Micsimama!

Teljesen egyetértek önnel abban, hogy nem június 30-án derült ki az, hogy Gabival nem hosszabbítanak szerződést. (Bár azt már tudjuk, hogy ez jogszerűtlen volt!) Május végén derült ez ki, ami meglepetésként érte Gabit ugyanis tavaly, amikor az önkéntességéről lemondatták a szerződés miatt, akkor azt az ígéretet kapta szóban, hogy amikor lejár a határozott idő, akkor vagy véglegesítik, vagy visszaveszik önkéntesként. Az, hogy ez most miért nem így történt, ne tőlem kérdezze! Nem szeretnék erről véleményt mondani! Amikor május végén szembesült azzal, hogy a felettesei nem így döntöttek, akkor elkezdődött egy tárgyalás Sziller doktorúrral, hogy legalább a nyári, vagy a júliusi kismamáihoz bemehessen a szülésüknél. Sziller doktor napokig bizonytalanságban tartotta, majd kijelentette, hogy nem lehet. Gabi nem ezzel az eredménnyel számolt, és pontosan ezért vállalta el a Hozzá forduló kismamákat, de csak addig, amíg abban a tudatban volt, hogy továbbra is a kórházban fog dolgozni.

Remélem, így érthetőbbé válik sok ponton Gabi története!

Üdvözlettel:

Weisz-Nemcsik Katalin

 


Vendég

#45 Re: Önkéntes vs határozott idejű szerződés

2014-07-03 10:28:47

#40: MICSIMAMA - Önkéntes vs határozott idejű szerződés

"Olvasva más fórumokat, Gabiról is írnak jót-rosszat, tehát ő sem tökéletes, ahogy senki sem!"

Senki nem állította, hogy Gabi tökéletes volna, a petícióban sem említi senki, hogy a cél Gabi tökéletességének elismertetése volna.

"Semmi baj nem lesz a Szent Imre Kórházban, ha a menedzsment a szakmai vezetőkkel együtt, továbbra is megadja a szülő nőknek a minél természetesebb szülés lehetőségét!"

Igen, ezt pontosan így gondolja mindenki, a mondat kulcsa a "ha" szócskában, és az utána következő mondatban van. Éppen ennek a folyamatnak a megtorpanását látjuk most.