Közalkalmazotti bértábla

Quoted post

léda

#88 ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkának

2014-06-28 06:23

Azért álljon már meg a menet, az oké ,hogy ők is az iskolában dolgoznak, de nem egyenlő a végzettség kérem! Egy iskolatitkár vagy egy udvaros nem rendelkezik 1-2-3 diplomával! Akkor minek tanult az ember? Egy részük biztos tisztességesen dolgozik, de sajnos tudok ellenpéldát is! Ezt hagy ne részletezzem! Ha meg elégedetlenek, lehet továbbképezni magukat, el lehet végezni bármilyen szakot manapság már. Sokan keresnek még az országban igen keveset rajtuk kívül! Lásd ápolónők stb..stb...Sok ember összetenné a két kezét ha egyáltalán iskolatitkári munkához juthatna.

Válaszok

Optimista

#89 Re: ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkána

2014-06-28 08:29:22

#88: léda - ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkának

Először is minden munka értékes, minden ember értékes. A petíciónk nem arról szól, hogy megállapítsuk, hogy kinek a munkája ér többet vagy kevesebbet. Kategorizálni kell viszont azért, hogy igazságos legyen, hogy legyen motiváció a dolgozó embereknek, hogy lássanak esélyt arra, hogy továbbléphetnek.

Petíciónk arról szól, hogy szűnjön meg a jelenlegi bértábla, ahol mindegy, hogy milyen iskolát végeztél és mindegy, hogy hány éve dolgozol, ugyan annyi bért kapsz. Azt szeretnénk, ha a bértábla legelső rublikájában lévő dolgozó is kapja meg legalább a minimálbért (nem garantált kiegészítéssel) és a többi kategóriába tartozók valamilyen szorzóval képezve kapják a magasabb bért. Megkülönböztetve, hogy 8 általánost végzett, szakmunkást végzet, érettségivel rendelkező, szakközepett végzet, technikumot, felsőfokút, főiskolát stb. És megkülönböztetve, hogy pályakezdő vagy 30 éve dolgozik, például megtartva a háromévenkénti kötelező lépést, ahogy az korábban is volt.

Iskolszolga

#91 Re: ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkána

2014-06-28 15:40:35

#88: léda - ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkának

Nem akar senki annyit kereseni mint a pedagógus, akinek valóban van 1-2-3 diplomája!!! Ön félre értett valamit. Vagy rossz a szövegéretése?

A közalkalmazotti bértábla módodítását szeretnénk, hogy ne keressen annyit egy iskolapdból kijött gyakorlat nélküli takarítónő, mint egy most nyugdíjba vonuló, vagy diplomás iskolatitkár. Mert van ilyen is kedves léda!!!!

Úgy tudom, az egészségügyben is közalkalmazotti bértábla van, és akkor ez őket is érintené.

A k.bértábla szerint 26 év munkaviszonynál 96.400 Ft a bér. Ezt egészítik ki a minimálbérre. Ez Ön szerint így helyes?

Egy iskolatitkári állás 2007-ben 62 pályázó közült kerül kiválasztásra. Aki akkor odakerült közel 10 év gyakorlattal rendelkezett. A meghallgatásokon sokan azt se tudták mi az ECDL, és sem egy táblázatot sem egy tisztességes levelet nem tudtak megírni. Ilyen jelentkező most is van. A gyakorlat számít, aki nincs toppon nem tud egyszerre több dolgot csinálni, számlákat ügyet intézni anyagot beszerezni, KLIk-kel kapcsolatot tartani, munkaügyi feladatokat elkészíteni napi 9-10 órában, annak az iskolája elúszik.

Kedves léda! Tanuljon meg örülni más örömének, ne mindig a rosszat lássa!!! Szeretnénk mi is élni, nem 77.000 forintból.

iskolatitkár, akinek nem volt pénze, lehetősége továbbtanulni

#100 Re: ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkána

2014-06-30 19:33:19

#88: léda - ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkának

Jellemző! Azon ostoba pedagógusok közé tartozol, akik azt gondolják, hogy kizárólag a diplomás emberek érnek valamit, a többi dögöljön éhen. Nem tudom, mit szólnál hozzá, ha ha többszörös egyetemi diplomáddal, 20 évvel a hátad mögött ugyanannyit keresnél, mint egy kezdő főiskolás tanító! 
A hozzászólásod téged minősít!

kata

#168 Re: ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkána

2014-07-11 20:04:32

#88: léda - ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkának

Kedves Léda!

Köszönöm szépen, hogy emberszámba sem veszel. Szerinted, ha nincs 1,2,3 diplomám, akkor pusztuljak éhen.

Gondolj bele, neked volt lehetőséged diplomát szerezni, mert a szüleid megengedhették maguknak. Az én szüleimnek nem volt pénze, hogy finanszírozzák a diplomámat. Nem biztos, hogy mindenki aki csak érettségivel rendelkezik az hülye is.

sebi

#196 Re: ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkána

2014-07-15 18:33:32

#88: léda - ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkának

Nem tudom kedves léda hogyan szólitsam, milyen idős,mert lehet hogy azt a diplomákat az én adó forintjaimból szerezte!Ha mi kisegitő allkalmazottak nem lennék, magának sem lenne pedagógusi állasa és magasan kvalifikált fizetése,alapból + rendszeresen ilyen-olyan megbizási szerződések miatt.


Vendég

#199 Re: ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkána

2014-07-16 08:52:57

#88: léda - ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkának

Azzal egyet tudok érteni, hogy "álljon már meg a menet!". Azért, mert valaki diplomás munkát végez nincs joga semmilyen más munkát leértékelni. Jópofán hangzik, hogy miért nem tanul tovább, miért nem diplomázott le. De először is nem vagyunk egyforma képességűek, másodszor pedig akkor ki javítaná az autóját, ki vinné el a háza elől a szemetet és reggelig sorolhatnám. Éppen az ilyen gondolkodású emberek miatt vannak ilyen brutális mértékű különbségek a bérezések között. Természetesen tükrözzék a fizetések a nagyobb tudást, de senkit sem lenne szabad sárba tiporni! Mindenki munkája értékes! Ja és az elégedetlenség...! Majd amikor mindenki ki tudja fizetni a rezsijét, el tud menni egy évben egyszer nyaralni és meg tudja teremteni családja anyagi biztonságát, majd akkor csodálkozzunk, hogy mi nem tetszik az embereknek! Addig meg hadd legyünk már elégedetlenek!!!!!

egy gazdaságis

#258 Intelligencia / diploma

2014-07-26 17:18:54

#88: léda - ne legyünk elégedetlenek a mai világban, ahol sokan örülnének egy udvaros vagy titkárnői munkának

Kedves Léda!

A hozzászólásodból sajnos nem derült ki, hogy mi a munkaköröd és hány diplomád van. De tudod mit? Nem is érdekes!

Kíváncsi lennék, mire alapozod a sárdobálást! Milyen képzést javasolnál egy takarítónak, aki utánad is takarítja a wc-t? Vagy a hivatalsegédnek, aki reggelre már ellapátolja a havat, mire Te az iskolába érsz? És amíg ők iskolába járnának, addig te megfogod a wc kefét, vagy a hólapátot? És lennél minimálbérért iskolatitkár, vagy gazdaságis legalább egy hónapig? Ugye, hogy nem?

Nem kívánom ellened felvenni a kesztyűt, de azt gondolom, érdemes lenne újra gondolnod a hozzászólásodat.

Zárszónak csak annyit, hogy a diploma és az intelligencia - bármilyen meglepő! - nem szinonima szavak! Ha érted, mire gondolok!

Egy 2 diplomás gazdaságis