Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Quoted post

Tigris

#317 Re: Re: Re: Re:

2014-06-04 02:55

#315: Emberke! - Re: Re: Re:

1, +447538530004

Csak mellesleg egy sztori. Amikor kijöttünk, kötelező volt NiNo számot (ez kb. a TAJ-szám) igényelnünk és bankszámlát nyitnunk, mert hiába találunk munkát, e kettő nélkül nem kapunk fizetést. El is mentünk a bankba, számlát nyitni. Egy afrikai fickó, a fiók egyik managere, üzletkötője ült le velünk elbeszélgetni. Mint valami taknyos gyerekkel, úgy beszélt velünk, hogy az a havi 6 font kezelési költség sok ám, nem biztos, hogy fogjuk tudni fizetni, gondoljuk meg. Ezt olyan afrikai angolsággal mondta, hogy a nemzetközi felsőmmel alig értettem, és persze még hülyébbnek nézett, amikor visszakérdeztem, és úgy kezelt, mint valami analfabétát. De mondhatnám a sarki indiai csirkést, a tetőtől talpig burkában kasszázó pénztárost, akinek a szemét sem látod, vagy a cockney melóst, akikkel dolgozom. Ja, zajban, vagy éppen recsegő telefonon kell ügyet intézni olyanokkal, akik adott esetben rosszabbul tudnak angolul, mint én. Sajnálom, nem az iskolának meg a felvételi ponthatárnak kéne tanulni és nem az épp átcsusszanásra játszani.

Nem brekegve beszélnek. Hm. Feltételezem, tudsz angolul. Próbáld ki, hogy egy pakisztáni ügyfélszolgálatossal lebeszéled, hogy a gázt milyen konstrukcióban és milyen csomagot szeretnél fizetni. A vizsga brekegése laza tavaszi teadélután mellé járó oxfordi angolság lesz. A probléma az, hogy úgy mondotok dolgokat, hogy gőzötök nincs róla, mert nektek az angoltudás csak egy papír. És ez nekem gáz.

2, Szar ügy. Mindenki a saját sorsának a kovácsa. Mi megléptük azt, amit több millió ember nem. Persze, lehet mondani, hogy ez milyen egyszerű, de tessék sopánkodás helyett tenni valamit. Nem mondom, hogy fent nem hibázhatnak (sőt, nagyon is! ezért vagyok kint, mert ebből volt elegem), de fentről várhatod a megértést meg a segítséget. Ha te nem segítesz magadon, más nem fog. Ami a visszafizetést illeti, kamatostul leróttam, hiszen 18 éves korom óta e.v. voltam, folyamatosan veszteséggel. Most az EU-s jog szerint ide fizetek adót, hiszen kettős adózás nincs. Bocs.

Lázadj, ha ezzel elérsz valamit. A véleményem erről az, ami eddig: Londonban élek.

Válaszok

Hodzsa!

#319 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-04 07:16:28

#317: Tigris - Re: Re: Re: Re:

1. A te eseted az ékes bizonyíték arra, hogy a magyar nyelvoktatás a béka feneke alatt van! Az a angol nyelv amit itt tanítanak köszönő viszonyban sincs azzal az angollal amit odakinn beszélnek- és ez az oktatási rendszer hibája -nem a diákoké. Azért járunk iskolába, hogy tanuljunk.
Az oktatási rendszer csak olyan anyagból támaszthat vizsgakövetelményt amire előzőleg a diákokat is felkészítette. Az iskolák többsége nincs felszerelve nyelvlaborral, a legtöbb nyelvtanár a nyelvtanra megy rá a kommunikáció pedig kimerül néhyány vers megtanulásában! Hiába a NAT- sok tanár nem a szerint tanít, csak papíron. Ez a hibás hanganyag alapján követelt vizsga akkor lenne célszerű, ha előzőleg magukon a nyelvórákon is lettek volna hasonó feladatok- sőt ez alapján osztályzatokat is adtak volna.

2. "Szar ügy. Mindenki a saját sorsának a kovácsa. Mi megléptük azt, amit több millió ember nem."

Van odakinn még 10 millió magyarnak hely? Mert akkor egész pereputtyommal megyek! Igaz nagypapa-nagymama marad, akik már ápolásra szorulnak, de le van sz@rva!

3. "Lázadj, ha ezzel elérsz valamit. A véleményem erről az, ami eddig: Londonban élek."

Ahogy írtam 10 millió ember nem mehet ki külföldre. Amúgy több európai országban is voltak lázadások- és értek el eredményeket.