Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Quoted post

Rio

#311 Re:

2014-06-02 07:37

#307: Tigris -

1.

"A diáknak okostelefonja van, a sulinak, ahol tanul vagy vizsgázik, 20 éves kazettás magnója. És a hivatal az oka mindennek."

És ha nincs nadrág a tanáron akkor odaadjuk a sajátunka!
-még is mire fizetitek az adót? -stadionokra!
Ha az állam nem tudja az oktatást fenntartani, akkor privatizálják. Akinek lesz pénze tanul, akinek nem lesz pénze megy közmunkában árkot tisztítani -mint száz éve!

2. Mindenkinek, de főleg ennek a petíciónak a megalkotóinak!

Lassan 10 éve kinn élek Brazíliában- Rióban. Ha valahol, hát itt az oktatás az katasztrófális. A népesség közel 50%-nak nincs meg az álltalános iskolai végzettsége, 20% körül van az analfabéták aránya. Sokan közülük itt az izomagyú randalírozó szurkolók táborát gazdagítják- más örömük és szorakozási lehetőségük nincs-lévén, hogy ez az ország fociban a legjobb.

És lássatok csodát, a VB és a stadion beruházások miatt maguk a szurkolók lépnek fel a a hatalom ellen és ők maguk követelik, hogy ezt a pénzt inkább fordítsák az oktatásra és a szociális hálóra. itt a tanulatlan alkoholista igénytelen szurkolók tudatáig is eljutott, hogy mi lesz a következménye, ha az oktatást elhanyagolják. Az ő tudatukig is eljutott, hogy szép és jó a foci, de vannak ennél fontosabb dolgok is. Most két héttel a VB előtt is napi rendszerességgel vannak zavargások, amikhez maguk a diákok és más ágazatok is csatlakoztak, és úgy tűnik, lesz is eredménye: A VB bevételei az oktatás és a szociális helyzet javítására mennek majd, amikkel maguk a klubbok és a válogatott tagjai is egyet értenek. A beruházások költségeit meg felül fogják vizsgálni és a ködbért szintén az oktatás fejlesztésére fogják fordítani!

És mind ez egy 3. világbeli országban, tanulatlen emberek tollából.

Ti odahaza akik ezt a petíciót elindítottátok mind-mind tanult tervekkel és célokkal teli emberek vagytok, de csak ennyire futotta tőletek?
Nem azért, de ha csak valóban ennyi van bennetek akkor ti sajnos nem érdemeltek se diplomát, se érettségit. ha most birkák vagytok, birkák lesztek a nagybetűs életben is. Birkák lesztek a munkahelyeteken, és birkák lesztek majd esetleg egy olyan pozícióban is ahol előírás az önálló gondolkodás és döntéshozatal!
Én nem örülnék neki, ha ilyen emberek kerülnének a fejem felé!

Gondolkozzatok el ezen, hogy a nagy világban hol szeretnétek majd helyet foglalni. Nem adok 10 évet ennek az országnak, de ha itt így mennek tovább a dolgok ahogy most az oktatás színvonala simán utol éri majd az Európait és a alegutolsó drogosnak is lesz diplomája- méghozzá keméyn tanulással kiérdemelten!


Válaszok

Tigris

#314 Re: Re:

2014-06-02 13:29:38

#311: Rio - Re:

1. Azok közül, akik elmentek szavazni, a jelentős többség arra szavazott, hogy ez így jó. Szerintem nem, ezért élek külföldön. Nekem is volt bajom a kazettás magnóról való szövegértéssel, nyafogás helyett tanultam. Nem mondom, hogy jól tudok angolul, mint egyesek, de a vizsga szövegénél jóval keményebb nemzetközi angolt itt Londonban megértem. És ahogy látom, otthon még mindig nem divat se magunkon, se másokon segíteni... de erről megint nem a hivatal tehet. Mutogassatok másra, de ezzel a mentalitással külföldre ne gyertek, mert ez itt nem működik.

2. Brazília egy zsák pénzt kapott a VB-re, hogy azt mire osztják be, hogy egyáltalán, a gazdaság milyen elveken működik, arról a vezetői tehetnek. Valaki azt a vezetést megszavazta, sanszos, hogy ugyanazok, akik most balhéznak ellene. Viszont erre is csomó pénz elmegy. Ugyanaz a szitu, mint otthon, egyik se jó. Az meg, hogy ott csoda fog-e történni, arra egy év múlva térjünk vissza. Szerintem nem fog. Ráadásul az erőszakban nem hiszek, erőszak erőszakot szül, agy nem kell hozzá és bele is lehet halni. Mi a jobb, ha egy gyerek belehal, mert eltalálja egy eltévedt puskagolyó, vagy ha nem veszik fel az egyetemre?

Ami a birkaságot illeti, nem hiszek abban, hogy valakinek meg kell váltania az országát. Magát váltsa meg, az nehezebb. Akár tanulással. Még keményebb tanulással.