Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Tigris

/ #314 Re: Re:

2014-06-02 13:29

#311: Rio - Re:

1. Azok közül, akik elmentek szavazni, a jelentős többség arra szavazott, hogy ez így jó. Szerintem nem, ezért élek külföldön. Nekem is volt bajom a kazettás magnóról való szövegértéssel, nyafogás helyett tanultam. Nem mondom, hogy jól tudok angolul, mint egyesek, de a vizsga szövegénél jóval keményebb nemzetközi angolt itt Londonban megértem. És ahogy látom, otthon még mindig nem divat se magunkon, se másokon segíteni... de erről megint nem a hivatal tehet. Mutogassatok másra, de ezzel a mentalitással külföldre ne gyertek, mert ez itt nem működik.

2. Brazília egy zsák pénzt kapott a VB-re, hogy azt mire osztják be, hogy egyáltalán, a gazdaság milyen elveken működik, arról a vezetői tehetnek. Valaki azt a vezetést megszavazta, sanszos, hogy ugyanazok, akik most balhéznak ellene. Viszont erre is csomó pénz elmegy. Ugyanaz a szitu, mint otthon, egyik se jó. Az meg, hogy ott csoda fog-e történni, arra egy év múlva térjünk vissza. Szerintem nem fog. Ráadásul az erőszakban nem hiszek, erőszak erőszakot szül, agy nem kell hozzá és bele is lehet halni. Mi a jobb, ha egy gyerek belehal, mert eltalálja egy eltévedt puskagolyó, vagy ha nem veszik fel az egyetemre?

Ami a birkaságot illeti, nem hiszek abban, hogy valakinek meg kell váltania az országát. Magát váltsa meg, az nehezebb. Akár tanulással. Még keményebb tanulással.