Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Quoted post

Egy diák!

#273 Re: Re: Igaz-nem igaz

2014-05-15 14:39

#272: Tigris - Re: Igaz-nem igaz

1. "Volt lehetőség azonnal, a vizsga után is jelenteni a problémát. Tudomásom szerint senki sem élt vele. Otthon ilyenkor azt mondják, hogy a pénztártól való távozás után reklamációnak nincs helye. Nem értek vele, itt, Londonban nem ez a gyakorlat, de otthon ez a a megszokott. Tessék korábban felébredni."

Nos mi itt Egerben vizsgázók a vizsga alatt is jeleztük, hogy érthetetlen a hanganyag! Vizsga után is jeleztük, megkerestük az igazgatót is a DÖK-öt is, a DÖK is panaszt tett. Nagy ívben legyintettek. Annyi volt a reakció, hogy legközelebb mossuk ki  fülünket!
Ezek után miről beszélünk. Mi alaig 18 évesen tojás héjjal a seggünkön csak taknyos kölykök vagyunk. A DÖK is csak egy látszat szervezet!

2. "A diploma rangjának emelése csak úgy lehetséges, hogy kevesebb diák vizsgázik le a nehezebb anyagból. Gondolj bele, az olimpiai kijutáshoz meg kell lépni egy szintet, ha valaki nem lépi meg, nem jut ki. Ha csökkented a szintet, sok sportoló jut ki, de ebből rengetegen egy döntőbe se jut be."

Más a diploma és más az olimpia!

A diplomások körében alig 3% a munkanélküliség ellentétben az alacsonyabb végzettségűekkel ahol jelenleg 12%. Az átlag diplomás 50 ezerrel többet visz haza mint egy érettségizett, szakmunkás vagy OKJ végzettségű.
Amíg a papírt fizetik meg, a diploma presztízs értékű és akinek nincs azt egy enyhén fogyatékossal egyenértékűnek gondolják a munkáltatók (tisztelet a kivételnek) addig bizony tömegek fognak a felsőoktatás felé nyomulni. És jöhet itt mindenki azzal  a dumával, hogy nincs elég szakember, meg romlik a diploma értéke. Amíg diplomával a zsebében egy fél hülyéből is lehet atya úristen, míg diploma nélkül 3 szakmunkással is csak sz@rfaszú tróger vagy addig ne csodálkozzunk ezen a diploma őrületen. Majd ha a szakmunkásokat is megbecsülik és jól megfizetik, mejd ha egy szakmunkás bizi is presztízs értékű lesz majd akkor térjünk erre vizzsa, hogy nem kell ennyi diplomás!

Válaszok

Tigris

#275 Re: Re: Re: Igaz-nem igaz

2014-05-15 14:53:04

#273: Egy diák! - Re: Re: Igaz-nem igaz

"Nos mi itt Egerben vizsgázók a vizsga alatt is jeleztük, hogy érthetetlen a hanganyag! Vizsga után is jeleztük, megkerestük az igazgatót is a DÖK-öt is, a DÖK is panaszt tett. Nagy ívben legyintettek. Annyi volt a reakció, hogy legközelebb mossuk ki  fülünket!
Ezek után miről beszélünk. Mi alaig 18 évesen tojás héjjal a seggünkön csak taknyos kölykök vagyunk. A DÖK is csak egy látszat szervezet!"

Ezt értem, de ez már egy teljesen más történet és nem az angolvizsga kérdése. Sajnálom, ha látszatszervezet, azt is, hogy ez most derült ki. Ez a vis major esete, így jártatok. Borítékolom, hogy nem fog semmi történni. A helyetekben én felálltam volna ott és azonnal, és otthagytam volna a vizsgát vita helyett. Ha valóban érthetetlen volt a hanganyag, akkor valószínűleg nem egyedül hagytad volna ott a vizsgát, és akkor történik valami. De még egyszer mondom, a megelőzés egyszerűbb lett volna.

"Amíg a papírt fizetik meg, a diploma presztízs értékű"

Na látod, itt a probléma! Nem a tudásért tanultok és vizsgáztok, hanem a pénzért. Itt nem a papírt fizetik meg, hanem a munkát. Ha semmilyen papírod nincs, akkor az állam segít szerezni, sok esetben ingyen, ahogy az angolul nem tudóknak is vannak ingyenes, papírt adó kurzusok. Elismerem, hogy otthon máshogy van, de az akkor sem normális. Ha egyszer átléped az országhatárt, csodálkozni fogsz, hogy ez a hozzáállásod nem sok sikerrel fog kecsegtetni. Megértem, amit mondasz, közel 40 évig éltem ebben, és hittem, hogy én majd máshogy csinálom, mert tudom, hogy én csinálom jól, de egy ország ostobaságát, rossz gyakorlatait, elveit nem lehet megváltoztatni. Ha eleve igazságtalan közegben élsz, akkor vagy idomulsz és te is igazságtalan leszel, vagy eljössz onnan. Bocsánat, hogy elmentem kicsit a politizálás felé, meg ez jócskán túlmutat a petíció keretein, de azt szeretném, hogy megértsd, hogy abban a közegben az a sztori normális. Ha pedig nem tetszik az a mérce, amivel ezt az ügyet is mérik, akkor menj olyan helyre, ahol a mérce kompatibilis veled.