Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Egy diák!

/ #273 Re: Re: Igaz-nem igaz

2014-05-15 14:39

#272: Tigris - Re: Igaz-nem igaz

1. "Volt lehetőség azonnal, a vizsga után is jelenteni a problémát. Tudomásom szerint senki sem élt vele. Otthon ilyenkor azt mondják, hogy a pénztártól való távozás után reklamációnak nincs helye. Nem értek vele, itt, Londonban nem ez a gyakorlat, de otthon ez a a megszokott. Tessék korábban felébredni."

Nos mi itt Egerben vizsgázók a vizsga alatt is jeleztük, hogy érthetetlen a hanganyag! Vizsga után is jeleztük, megkerestük az igazgatót is a DÖK-öt is, a DÖK is panaszt tett. Nagy ívben legyintettek. Annyi volt a reakció, hogy legközelebb mossuk ki  fülünket!
Ezek után miről beszélünk. Mi alaig 18 évesen tojás héjjal a seggünkön csak taknyos kölykök vagyunk. A DÖK is csak egy látszat szervezet!

2. "A diploma rangjának emelése csak úgy lehetséges, hogy kevesebb diák vizsgázik le a nehezebb anyagból. Gondolj bele, az olimpiai kijutáshoz meg kell lépni egy szintet, ha valaki nem lépi meg, nem jut ki. Ha csökkented a szintet, sok sportoló jut ki, de ebből rengetegen egy döntőbe se jut be."

Más a diploma és más az olimpia!

A diplomások körében alig 3% a munkanélküliség ellentétben az alacsonyabb végzettségűekkel ahol jelenleg 12%. Az átlag diplomás 50 ezerrel többet visz haza mint egy érettségizett, szakmunkás vagy OKJ végzettségű.
Amíg a papírt fizetik meg, a diploma presztízs értékű és akinek nincs azt egy enyhén fogyatékossal egyenértékűnek gondolják a munkáltatók (tisztelet a kivételnek) addig bizony tömegek fognak a felsőoktatás felé nyomulni. És jöhet itt mindenki azzal  a dumával, hogy nincs elég szakember, meg romlik a diploma értéke. Amíg diplomával a zsebében egy fél hülyéből is lehet atya úristen, míg diploma nélkül 3 szakmunkással is csak sz@rfaszú tróger vagy addig ne csodálkozzunk ezen a diploma őrületen. Majd ha a szakmunkásokat is megbecsülik és jól megfizetik, mejd ha egy szakmunkás bizi is presztízs értékű lesz majd akkor térjünk erre vizzsa, hogy nem kell ennyi diplomás!