Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Quoted post

Tigris

#150 Re: Re: Re: Re:

2014-05-10 19:23

#149: Papabear - Re: Re: Re:

Ha számítógépen sokszorosítod a CD-ket, akkor egy CD megírásának és visszaellenőrzésének ideje 3-4 perc. Ha az ellenőrzésnél nem hasal el a CD, akkor az bitről bitre megegyezik az eredetivel. Csak mellesleg jegyzem meg, milliós nagyságrendű bithibát kell produkálni az eredetitől eltérő hanghoz, de a CD felépítéséből adódóan előbb kezd el ugrálni és akadozni (amire senki nem panaszkodott), mint hogy torzuljon. Ezt könnyen ellenőrziheted egy számítógéppel másolt CD megkarcolásával.
Az már más kérdés, és ezt már korábban többször írtam, hogy ha nem digitális, hanem analóg az átírás (és ezt csak és kizárólag az iskolák végezték), akkor igen, lehetnek az említetthez hasonló problémák, torzulás, túlvezérlés, gyorsulás. 
Az OH-nak nem kell meghallgatnia a 122 CD-t, elég betenni a számítógépbe, ami az ellenőrzést 2 perc alatt megcsinálja, bitről bitre.
(Érdemes lenne utánanézni annak, hogy hogyan készül egy másolt CD, illetve hogy hogyan ellenőrzik a minőségét, mielőtt véleményt alkotsz.)

Válaszok

Netistri

#151 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-05-10 19:45:14

#150: Tigris - Re: Re: Re: Re:

Igen ezt értjük. Viszont én akkor is tartom magam ahhoz, hogy ha egy állam érettségit szervez, és kijelöl egyes iskolákat, akkor nem mindenhova egy CD-t juttatok el, hanem ahány teremben vizsga lesz (ezt tudniuk kell). Viszont az hog lehet, hogy ismerőseim nem egy iskolában érettségiztek és mindenhol arra panaszkodtak, hogy semmit nem lehetett érteni? Értem én azt is, hogy ennek nem ujjal mutogatásnak kéne lennie, csak azt mondja meg nekem valaki, hogy akkor ilyenkor szépen hallgatnunk kéne? Az én érettségim már pont nem érdekel, pedig nem véletlenül mentem el letenni 24 éves fejjel, de az utánunk következőknek ki fog segíteni, vagy hagyhuj hogy ugyanez megtörténjen velük is? Annyi mindent megcsináltak már a diákokkal, köztük velem is, hogy nem hagyhatunk mindig mindent...