Tiltakozás a kormány tankönyvlistája ellen

Quoted post

Nemmese

#119

2014-04-19 21:22

Az iskolák helyébe egyszerűen nem rendelnék könyvet a KELLO-tól. Rendelnék egyenesen a kiadótól. Akkor talán észbe kapna KLIK is! A probléma ott van, hogy az iskolák vezetői ehhez nem elég erősek sem lélekben sem merészségben. Pedig a szülő azt szeretné, ami a gyerekének a legjobb, ehhez pedig határozott tanárt képzel el,olyat aki kiáll a szakmai véleménye mellett.
Ráadásul ennek akkor van igazán jelzés értéke is, ha a többség emellett dönt. Ha csak egy tucat iskola teszi ezt meg, ismét elveszik az ügy a politika útvesztőiben. Kedves iskolák, fogjatok hát össze! A KELLO meg hagy tologassa a tankönyveit ide meg oda, gyorsan csődöt jelenthetne.

Válaszok

Emese

#120 Re:

2014-04-19 21:52:43

#119: Nemmese -

Lehetetlent kíván, kedves Nemmese! Az iskolaigazgatók és a tanárok nem mernek a fenntartóval szembeszállni, hiszen tőle függnek. Miért nem tiltakoznak a szülők? Miért nem tagadják meg ők a nemkívánatos tankönyvek kifizetését? Elvégre az ő gyerekeikről és az ő pénzükről van szó! Ha egy igazságtalannak tartott fekete pont miatt be tudnak rohanni az iskolába, és számonkérni a tanárt, akkor hallassák most is a hangjukat!

Sajnos!

#121 Re:

2014-04-19 21:58:59

#119: Nemmese -

Sajnos valóban lehetetlen kívánság ez a tanároktól, hiszen nekik a megélhetésük, az állásuk a tét, hogyan tagadhatnák meg a felsőbb utasításokat, melyeknek még az iskola vezetői sem mernek ellent mondani. A szülők fellépésének közel nem lehet akkora következménye, sőt semmilyen következménye nem lehetne. Az összetartozáshoz nem csak az oktatók összetartozása szükséges, haenm egy erőteljes szülői bázis segítsége is. Hiszen valójában a szülők gyerekeinek sorsáról van szó.

Lovászi Fruzsina -JGE

#132 Re:

2014-04-22 06:47:42

#119: Nemmese -

Gratulálok kedves Nemes! Bíztassad csak hülyeségekre a tanárokat. Úgy látszik te is csak azok táborát erősíted akik minden áron szembe akarnak menni a kormánnyal és ehhez nem vagy rest a gyerekek életét is tönkretenni. Ha ezt bármelyik iskola is meglépi, akkor ott az összes gyerek évismétlésre lesz kötelezve. Az iskolától meg megvonhatják a támogatást, és télen tanulhatnak nagykabátban gyerty afénynél!
Nem utolsó sorban a kormány nem véletlen választotta ezeket a könyveket! Nyilván ezek a legmegfelelőbbek, hogy a gyerekek készségeit és tudás anyagát bővítse! ha a többi nem támogatott könyvből rendel egy-egy iskola akkor meg is érdemlik, hogy gyógypedagógiai minősítést kapjanak és az ott végzettek közmunkásként kezdjék pályafutásukat 8 általánossal a zsebükben.
Én ezt is törvénybe iktatnám- amelyik iskola nem követi a kormányzat utasításait onnan nem lehet gimnáziumba, vagy szakközépbe diákot felvenni. Sőt az ilyen intézményben végzett diák soha ne kapjon érettségit és ne alkalmazhassák közmunkásnál magasabb pozícióban.
-majd a drága diákok megköszönik ezt a tanáraiknak
-majd a drága gyerekek megköszönik ezt a szüleiknek

Ne a gyerekeket használjátok eszközül, mert ők fognak rosszabbul járni!