Megvedjuk_Rudas_furdo_noi_nap/Defending_RudasBath_womenonly_day

Quoted post


Vendég

#2 Re:

2014-04-17 21:28

#1: -

Támogatom a petíciót, de ez a megfogalmazás így hamis értelmet sugall. Azt sugallja, mintha ezek után kirekesztenék a fürdőből a nőket, ez pedig nem igaz.

Ugyanezt fordítottan, férfi oldalról is, azonos módon meg lehetne fogalmazni. A csakis a nők érdekeire való hivatkozás, a ferfiak ugyanazon, párhuzamos érdeksérelmének meg sem említése viszont sérti az egyenlőség elvét. Nem szép és szexista módon kirekesztő gondolkodásra vall, csakis az egyik nem érdekeire hivatkozni, pont egy olyan petícióban, amely az egyenlő bánásmódot követeli.

A fürdő használata ezután is elérhető marad a nők számára is, az összes napon, egyenlően a férfiakkal. A nemekre tehát továbbra is az egyenlő bánásmód érvényesül a fürdőben. Nincs szó arról, hogy a férfiakkal szemben kirekesztenék a nőket. Egy bizonyos szolgáltatásból rekesztik ki egyenlő arányban mindkét nemet, tehát a férfiakat is ugyanúgy, mint a nőket.

Azt a megoldást támogatom, legyenek vegyes, csak női és csak férfi napok is.

Válaszok


Vendég

#3 Re: Re:

2014-04-18 06:15:32

#2: - Re:

Hát erről szól a petíció, miután csak férfi nap van több uszodában is, csak női nap meg egyetlen egy volt, azt is el akarják törölni.