Megvedjuk_Rudas_furdo_noi_nap/Defending_RudasBath_womenonly_day

A Rudas fürdő igazgatója közölte az egy délután alatt összegyűjött 117 aláírással ellátott petícióra, mely kérte, hogy az egyetlen budapesti fürdőben még megmaradt női napot tartsa meg, hogy augusztustól csak vegyes fürdőzés lesz a Rudasban, tehát a férfi napokat is eltörli. Ez a lépése a nőket igazságtalanul és hátrányosan megkülönbözteti, mert más budapesti fürdőben van csak férfi nap, de a Rudasban volt egyedül csak női nap, mely az évszázados magyar fürdőkultúra szerves hagyománya. Az az érv, hogy a női napon kevesebb a bevétel nem alátámasztott és érdemileg nem is méltó a Rudas fürdő szelleméhez, mely közpénzből újul meg és nyújt szolgáltatást. Ezért követeljük, hogy a női nap maradjon meg. Ennek a célnak az elérése érdekében minden lehetséges fórumot és eszközt fel fogunk használni.

As a response to the 117 signitures collected during one afternoon petioning to keep the only women-only day in Budapest in Rudas Bath the director declared that from August he will introduce mixed days only, abolishing the men' days as well. This administrative step is discriminative and unjust to women as there are men-only bathes for men in Budapest. The women-only bath is a part of the century long Hungarian bath culture. The argument that on women's days the bath is not profitable is unbased and unacceptable as the bath is currently being reconstructed on public money. Therefore we demand to keep the women-only day in Rudas and we will use all possible plaforms and means to make this demand heard.