Tégy a szexista reklámok ellen

Quoted post


Vendég

#51

2014-04-03 06:22

Szerintem a lányok legfeljebb azért öltözködnek lengén, hogy tetszenek, vagy mert meleg van. Biztos nem azért, hogy helyettük a férfiak rendelkezzenek a testük felett. De tegyük fel, hogy ezek a lányok csak szexet akarnak, jó szexet, jóképű fiatal atlétákkal. Ez az ő döntésük és ehhez a döntéshez csak nekik van joguk, tehát nincs joga egy 50 éves pohos kopasz bácsikának hozzá, hogy jogot formáljon a nő tulajdonában lévő testre. Egyébként a távolkeleten talpig beöltöznek a nők, mégis ribancnak nézik őket, ha férfikíséret nélkül lépnek ki az utcára. Ezt soha nem a férfiak szubjektív értékítéletének kell meghatároznia, hanem annak, hogy a saját testéről nő is, férfi is maga rendelkezik. De ha te másképp gondolod, nevezzük ribancnak a lengén öltözött férfiakat is, akik nyilván nem csak fiatal, vonzó nőkkel feküdnének le, hanem öreg, kövér nőkkel és más férfiakkal is megtennék. Én azt nem tudom, miért vetkőzik az építőmunkás. Ha megkérdezek egy miniszoknyás lányt és egy építőmunkást, egyik se mondja, hogy ribanc akar lenni. Miért ne nézhetném ribancnak a férfit? A FEMEN vetkőzése annak hangsúlyozása, hogy az övéké a testük és lehetnek tök pucérak is, egyetlen férfi se formálhat jogot hozzá. A férfié a saját teste, azzal tehet, amit akar.
"Ez a heteró fehér férfizés meg eléggé rasszistán hangzik. Tehát ha feketék, arabok, ázsiaiak ugranak, beszólnak, füttyentenek utánad a jelzéseidre, az tehát szerinted rendben van. A te dolgod ha ilyen az ízlésed, ez még nem perverzió."
Vannak a világon tetszetősebb férfiak a hetero fehér férfiaknál, legalábbis sok nő szerint. Egy nőt különben nem igen kellene zavarnia annak, ha egy férfi füttyög utána. Inkább szórakoztathatná, ha már így alakult, hogy a férfi ha a feje tetejére áll, akkor is ő, a nő dönt, hogy egyáltalán lehet-e köztük egy rövidke párbeszéd, vagy még az se. Hadd füttyögjenek, a maguk idejét pazarolják.
Ami még nagyon vicces, hogy éppen azok a férfiak nem szokták érteni a nőkkel szembeni szexista reklámok elleni felháborodást, akik már azért is felháborodnak, hogy más reklámok idiótának festik le a férfiakat. Az persze nem baj, ha húsárút csinálnak a nőkből. A lányukat is odaállítanák, bepácolva? Gratulálok. Én meg azt nem értem, mi bajuk a férfiaknak a róluk szóló reklámokkal? Ha a férfi szereti a nőt puszta testként kezelni és ezt el kellene fogadnunk, fogadják el, hogy a nők is szeretik idiótaként kezelni a férfit? :) Attól még nagyon kedvelik a férfiakat, mert a húsárú mintájára idiótát csinálnak belőlük. Ne tessék ezen háborogni, uraim, mert kicsinyes, szánalmas, nem méltó Önökhöz!

Válaszok

szerintem is

#55 Re:

2014-04-03 07:39:07

#51: -

Nincs szó háborgásról, legfeljebb csak a te részedről.

Megpróbáltam elmagyarázni, hogy az öltözködés is a metakommunikáció fontos része. Már egész kicsi óvodás gyerekek is tudják, hogy különböző alkalmakra más és más öltözet illik. Más ha a homokózóba megy játszani és más illik az anyák napi ünnepségre. Vannak bizonyos íratlan szabályok. Ezek azért hasznosak és szükségesek, hogy ne kelljen mindenkinek egyenként magyarázkodnod, hanem ezekkel az egyetemesen kialakult jelzésredszerrel tök egyszerűen tudd definiálni magad. Kifejezel vele valamit, sőt valakit, saját magadat minősítve a többiek előtt. Ha ribancnak öltözöl, akkor azt fejezed ki vele. Azt javaslom, hogy az érettségi vizsgádon majd ne ezt tedd.

Azt pedig ki, mikor és hol állította, hogy ki ki ne rendelkezhessen a saját testével? Rendelkezik is vele ki ki saját maga, van aki jól, van aki rosszul, de az már magánügy. Még a ribancok is saját maguk dönthetnek és döntenek is a saját testükről. Ezt senki nem vitatja, ne képzelődj.

A reklámokat meg a fene bánja. Olyankor kell kimenni a TV elől, az egyéb kis és nagydolgokat elintézni. A férfiakról szólókat egyszerűen csak ellenpárba állítottam, mert hogy olyanok is vannak.Vicces ez az egész.

Az élet, a természet, a társadalom működésének meg nem értése az, ami igazán szánalmas. Azon kívül veszélyes is, mert mint pont te is jó példa vagy rá, hogy milyen torz elképzeléseket, elméleteket és ostoba mozgalmakat képes kitermelni.